Как да получите най-точните данни за тренировка и активност на вашия Apple Watch

Проследяването на фитнес и активност на Apple Watch е доста просто. Носите устройството на китката си и то ви дава данни за това колко се движите и тренирате през целия ден.

Въпреки че Apple Watch всъщност е доста точен фитнес тракер, определено има място за грешки. Но има няколко неща, които можете да направите, за да направите проследяването на Apple Watch много по-точно.

Уверете се, че го носите правилно

Това е официалното ръководство на Apple за правилното носене на Apple Watch.

Като цяло няма „правилен“ начин за носене на часовник. Но определени начини за носене на Apple Watch могат да повлияят на точността на данните за неговото движение и тренировки.

  Поради това Apple всъщност има препоръки и насоки за това как носите Apple Watch. За да получите възможно най-точните данни за тренировка, сърдечен ритъм и движение, ето как.

  • Носете го на недоминиращата си ръка. Традиционно ще носите часовник на ръката, с който не пишете. Правейки това с Apple Watch също може да помогне за намаляване на ненужните движения - като например когато пишете или разклащате протеинов шейк.
  • Не го носете с главата надолу. Някои хора носят часовници, така че действителният циферблат да е във вътрешната част на китката им. Не можете да направите това с Apple Watch, тъй като здравните сензори работят само ако са в горната част на китката.
  • Не го носете прекалено свободен (или прекалено стегнат). Apple препоръчва да използвате метода „Goldilocks“. Apple Watch трябва да приляга достатъчно плътно, за да могат сензорите да си вършат работата, но не прекалено стегнат, за да направи носенето неудобно за носене.

  Основно правило е да не следите зелена светлина, идваща от дъното на вашия Apple Watch. Това е оптичният сензор за сърдечен ритъм, който прави сканиране - и ако видите зелена светлина, това означава, че вашият Apple Watch е твърде хлабав.

  Допълнителни съвети

  Като цяло, стегнатостта на Apple Watch е може би най-важният фактор при проследяване на тренировките.

  Това прави особено важно да имате предвид, ако имате по-малки китки или ако лентите за часовници не ви пасват правилно. Лентите с действителни катарами може да не ви осигурят правилното прилягане - така че опитайте такива без никакъв вид корекция.

  • 14 невероятно полезни съвета и трикове на Apple Watch, които може би не сте знаели

  Ако плътното прилепване не е най-удобно за вас по време на ежедневното износване, Apple също препоръчва да затегнете каишката на часовника си специално за тренировки и да го разхлабите, след като сте готови.

  Уверете се, че информацията ви е актуална

  Вашият здравен профил е важен показател по отношение на точността на Apple Watch.

  Apple Watch изчислява калориите, които изгаряте, въз основа на вашата възраст, пол, ръст и тегло. Поради това, ако някой от тези показатели се промени, това всъщност може да направи данните за вашата активност и тренировка по-малко точни.

  Препоръчително е да следите теглото и възрастта си, за да сте сигурни, че и двете са актуални в настройките на Apple Watch.

  Можете да промените някой от тези показатели в приложението iOS Watch. Просто отворете My Watch -> Health -> Health Profile. След това докоснете Редактиране в горния десен ъгъл.

  Проверете отново тези настройки

  Има и няколко неща, за които искате да се уверите, че работят правилно на вашия Apple Watch, за да получите най-точните данни.

  Уверете се, че сърдечната честота е настроена правилно

  Сензорът за сърдечен ритъм на Apple Watch, който е базиран на оптика, може по-добре да оцени изгорените калории по време на тренировка.

  Сензорът за сърдечен ритъм на Apple Watch е чудесен за проследяване на пулса ви в покой или изпращане на известия, ако вашият тикер действа малко странно. Също така е чудесно за допълване на данни за тренировка или активност.

  Това е така, защото данните за пулса могат по-точно да преценят колко калории изгаряте по време на тренировка. Поради това се препоръчва да се уверите, че сензорът за сърдечен ритъм на вашия Apple Watch работи правилно.

  Apple Watch, например, няма да вдигне фоновия ви сърдечен ритъм, ако функцията за откриване на китката е деактивирана или ако е активиран енергоспестяващ режим

  Препоръчва се също така да поддържате Apple Watch чист и безопасен, особено в задната част на кутията. Ако оптичният сензор за сърдечен ритъм отзад е замърсен или надраскан, това може да попречи на неговата точност.

  Активност спрямо тренировка

  Използването на приложението Workout ще ви даде много по-точни данни за движение, дори по време на разходка.

  Също така си струва да се отбележи разликата между Активност и Тренировки. И двамата ще могат реално да проследят движението ви, но как се различават.

  Приложението Activity, например, автоматично ще проследява всичко по-интензивно от бързото ходене.

  Но за разлика от записаните тренировки, приложението Activity ще разчита само на естествения замах на ръката ви. Ако, да речем, държите каишка за куче или бутате количка, може да получите обратно неточни данни.

  Така че, когато разхождате кучето или извеждате бебето с количка, препоръчваме да използвате тренировка и настройката Outdoor Walk. Това ще добави към сместа данни от GPS и данни за пулса и ще направи по-точните ви изгорени калории.

  Калибрирайте вашия Apple Watch

  Калибрирането на вашия Apple Watch е лесно като ходене (или бягане) за 20 минути.

  Въпреки че Apple Watch е доста интуитивно устройство, все още има някои скрити функции, с които повечето потребители не са разбиращи. Например, всъщност можете да калибрирате GPS точността на вашия Apple Watch. И вероятно трябва.

  Всичко, което трябва да направите, е да ходите или да бягате с нормалното си темпо за около 20 минути. Apple препоръчва да го правите в равна открита зона, която има чисто небе и приличен GPS прием.

  • Решете GPS проблемите на Apple Watch Series 5, като използвате тази процедура

  За да калибрирате действително устройството си, използвайте приложението Workout и изберете Outdoor Walk или Outdoor Run. Правете съответната тренировка за 20 минути.

  Имайте предвид, че дори няма да е необходимо вашият iPhone да е наблизо за GPS данни. Освен ако нямате Apple Watch Series 1 или Apple Watch Series 0, които нямат вградени GPS компоненти.

  Надяваме се, че съветите в тази статия са ви харесали. Моля, уведомете ни, ако имате някакви въпроси или проблеми.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found