Как да настроите и използвате Apple Music

Услугата за стрийминг музика на Apple вече е опора в много портфолио от устройства на iFolks. Към днешна дата Apple Music събра над 25 милиона абонати и брои. Въпреки това, за компания, обслужваща над 1 милиард активни устройства, 15 милиона са просто част от клиентите на Apple. 

Ако сте сред тези, които са спрели да дават шанс на Apple Music, никога не е имало по-добро време от сега. Услугата се е подобрила драстично през последните няколко години, а основен ремонт на Apple Music се случи с iOS 10. Най-важното е, че приложението Music видя така необходимия редизайн, за да адресира оплаквания от объркващия потребителски интерфейс и раздутия дизайн на приложението.

Готови ли сте да се потопите в Apple Music? Нека да го настроим и да започнем с тази музикална абонаментна услуга.

Apple Music: Лесният процес на настройка

Apple прави възможно най-лесно започването с Apple Music  . Първият път, когато отворите приложението Music на нов iPhone или iPad, ви приветства съобщение с въпрос дали искате да се присъедините към Apple Music. Ако сте отхвърлили съобщението преди, ще намерите опцията да се регистрирате за услугата в раздела За вас на приложението.

Ако никога преди не сте се абонирали за Apple Music, можете да опитате услугата безплатно за 3 месеца. Просто докоснете опцията, за да започнете 3-месечен безплатен пробен период в раздела За вас. След това трябва да изберете тип членство между студент, индивидуално или семейно. Ценообразуването за всяко ниво е съответно $ 4,99, $ 9,99 и $ 14,99 на месец.

След като се абонирате, Apple ви превежда през първоначалната настройка и вие избирате няколко жанра и изпълнители, които харесвате. Това е първата стъпка от процеса на персонализиране на услугата и приспособяване на музикалния вкус. И никога не спира! Apple продължава да персонализира вашата музика, колкото повече използвате Apple Music.

Използване на Apple Music

Както споменахме, Apple получи много забележки за първоначалното и много объркващо оформление на приложението Music. За щастие това е фиксирано в iOS10 и по-нови версии, но ако използвате по-стар iOS, все още можете да се потопите в Apple Music сега, стига да знаете няколко основи.

В iOS 9 или по-нова версия приложението Music е разделено на петте раздела, разположени в долната част на приложението. Разделът Радио в средата е обяснителен и лесен за разгадаване. Моят съвет е да игнорирате раздела Свързване. Това така или иначе го няма в iOS 10.

Разделът „За теб“ е мястото, където живеят персонализирани препоръки, съобразени „за вас“. Новият раздел съдържа предложения, базирани на новостите и тенденциите в момента.

Това ни оставя с раздела Моята музика, където вероятно прекарвате по-голямата част от времето си в приложението Музика. Това е мястото, където живее вашата музика и където Apple Music в настоящата си итерация не достига. Без да навлизаме твърде много в плевелите, достатъчно е да кажем, че опитът на Apple да смеси личните библиотеки, създадени от потребителите на iTunes през годините с Apple Music, е огромно главоболие.

Изглежда, Apple е отстранила много от тези проблеми и е обещала да направи опита още по-добър в iOS 10 и 11. Въпреки това, винаги е добра идея вашата лична цифрова библиотека да бъде архивирана някъде другаде, освен iTunes. И накрая, възможността да заповядате на Siri да започне да възпроизвежда всяка песен в каталога на Apple Music е отлично и уникално докосване до услугата.

Отстраняване на неизправности в Apple Music? Вижте нашите видео съвети!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found