Как да тествате бета приложения за iPhone

App Store е абсолютно фантастичен, тъй като наистина превръща нашия iPhone и / или iPad в преносима електроцентрала. Въпреки това, почти всяко от тези приложения премина през строг процес на бета тестване, преди да е видял бял свят.

Това включва Twitter, Instagram, OmniFocus, Things, Spark Mail и много от любимите ви. Днес ще споделим с вас какво означава бета тестване на приложения и можете да го направите от вашия iPhone или iPad.

Какво представляват бета актуализациите?

Що се отнася до приложенията, има няколко различни стъпки в процеса, за които може би не сте знаели. Първо, приложението трябва действително да се осъществи и да бъде превърнато в нещо от разработчика. Оттам нататък приложението преминава през строго тестване в някаква фаза преди алфа.

„Алфа“ фазата на тестване е да се отстранят всички големи грешки, да се гарантира, че правилната интеграция работи и други задачи за разработчика. След това стигаме до забавната част - бета тестване. Това е мястото, където хора като вас и мен могат да влязат и наистина да помогнат в процеса на разработване на приложения.

Разработчиците „предлагат“ бета тестване, за да изберат потребители с цел да дадат приложението в ръцете на повече хора. Правейки това, обръща повече внимание на приложението, за да открие проблеми, които са се промъкнали през пукнатините. Докладването на тези грешки ще помогне на разработчика да определи къде са дупките, преди да пусне приложението в App Store.

След като приложението вече е пуснато за масите, бета тестването все още е изключително полезно. Разработчиците го използват, за да тестват нови предстоящи функции, като същевременно откриват какви нови функции искат потребителите.

Какъв е процесът на тестване на iPhone Beta?

След като бъдете приети в програма за бета тестване, има нещо повече от просто достъп до неиздадено приложение. През целия живот на бета приложението вероятно ще възникнат проблеми, които трябва да бъдат насочени към вниманието на разработчика.

Освен това разработчиците вероятно ще задават въпроси към вас, за да получат по-добра представа за това как използвате приложението. Понякога това ще бъдат въпроси с множество възможности за избор, може би имейл или разработчикът може да се свърже чрез социалните медии.

Докато тествате, е изключително важно да изпращате обратна връзка през цялото време. Това важи особено за случаи, когато попаднете на грешка, която кара приложението да се срине или нещо да се обърка.

Когато предоставяте обратна връзка, важно е да не „задържате“ мнението си. Разработчикът ви избра да тествате тяхното приложение, така че ще искате да бъдете възможно най-правдиви и бъдещи с вашето мнение. Просто бъдете истински и ще бъдете възнаградени в бъдещи издания.

Какво е Testflight?

Що се отнася до действителния процес на тестване, много разработчици на iOS разчитат на рамката, предоставена от Testflight. Това приложение е създадено от Apple и позволява на бета тестерите да инсталират бета приложения на своите телефони.

За разлика от Google Play Store, вие не можете да се включите в тестване на бета приложения директно от iOS App Store. Вместо това ще трябва да получите покана от разработчика и да изтеглите приложението от приложението Testflight.

Ето няколко бързи удара за това, което Testflight прави за разработчиците:

 • Позволете до 25 вътрешни тестери за членове на техния екип за разработка
 • Поканете до 10 000 външни тестери, след като е преминал през първоначалния преглед от Apple
 • С iOS 13 тестерите могат да изпращат обратна връзка директно, като направят екранна снимка
 • Работи с приложения за iOS, watchOS, tvOS и iMessage
 • Приложенията за бета тест остават активни 90 дни след качването
 • До 100 приложения могат да бъдат тествани едновременно

Testflight е важен инструмент за разработчиците да накарат хората да използват техните приложения преди окончателната версия. Това е от решаващо значение за основните актуализации на приложения и основните версии на софтуера, като iOS 13 или iPadOS.

Как да бъда поканен на Testflight?

Разработчиците имат няколко различни метода за покана на потребители за приложения за бета тестване с Testflight. Ето разбивка на всеки:

 • Имейл - Разработчиците ще изпратят покана с линк за инсталиране на приложението и започване на бета тест. Най-ефективният начин за споделяне на бета версии с определена група потребители.
 • Публични връзки - Екипите за разработка могат да споделят връзката Testflight с обществеността и до 10 000 тестери могат да се регистрират. Тази връзка може да се споделя чрез социални медии, имейл или други платформи за съобщения.

Ако има приложение, което искате да тествате, обикновено ще намерите начин да се свържете с разработчика на целевата страница на приложенията. Понякога ще има публикации в социалните медии, които предоставят връзката или ви дават конкретни инструкции за присъединяване към процеса на бета тестване.

Друг полезен начин за намиране на приложения е да преминете към r / TestFlight, r / iOSbeta, r / iOSapps или r / iOSgaming на Reddit. Различни разработчици винаги търсят тестери и кой знае, може би ще намерите следващия диамант в необработено състояние.

Можете ли да тествате бета приложения извън Testflight?

Не всяко бета приложение  трябва да бъде тествано чрез Testflight. Има някои приложения или пакети от приложения, които могат да бъдат тествани чрез собствени методи.

Обикновено това означава, че ще трябва да инсталирате Профил за управление на устройства на вашия iPhone, като ви дава достъп до приложения, които не са налични другаде. Този метод може да бъде малко рискован, тъй като има някои части информация, която може да бъде споделена от телефона ви до разработчика, без Apple да следи нещата.

Ето някои примери за тези други методи:

 • Разпространение на приложения на Firebase с Crashlytics
 • Център за приложения
 • TestFairy

Както казахме по-рано, важно е да внимавате към кои програми за бета тестове се присъединявате, ако разработчикът не използва Testflight. На вашето iOS устройство ще бъде инсталиран неизвестен профил, така че на разработчика да бъде предоставена необходимата информация в случай на корекции на грешки или сривове.

Заключение

Наличието на възможност за бета тестване на любимите ви приложения е страхотно. Наложително е обаче, ако тръгнете по този път, да помогнете на разработчиците, като изпратите подходяща обратна връзка.

Уведомете ни, ако имате още въпроси относно процеса на бета тестване. Освен това звучете в коментарите и ни кажете кои са вашите любими приложения.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found