Как да споделяте местоположение и ETA от Google Maps на вашия iPhone

В продължение на години и години Google Maps е изборът за всеки, който се нуждае от навигация. Това е вярно, независимо дали използвате Android или iOS и това е по основателна причина.

Преди това споделихме как да се възползваме от офлайн картите и маршрутите, заедно с функциите за паркирани автомобили на Maps. Има обаче и друг начин, по който можете да уведомите приятелите и семейството си къде се намирате.

Споделете местоположението от Google Maps

Вместо да се заяждате с въпроси като „къде си?“ Или „кога ще бъдеш тук?“ можете да използвате Google Maps, за да ги спрете. В края на миналата година Google най-накрая представи тази функционалност на iPhone, след като вече беше предоставена за устройства с Android.

Има няколко различни начина, по които можете да споделите вашето местоположение в реално време с потребителите.

Първият от които изисква приемащата страна да има акаунт в Google и ето стъпките:

 1. Отворете приложението Google Maps на вашия iPhone
 2. Докоснете бутона с менюто с три ленти в горния ляв ъгъл
 3. Изберете  Споделяне на местоположение
 4. Изберете продължителността на това колко дълго искате да се споделя вашето местоположение
 5. Докоснете  Избор на хора  в долната част
 6. Дайте достъп на Google Maps до вашия списък с контакти
 7. Изберете хората, с които искате да бъде споделено
 8. Докоснете  Споделяне в горния десен ъгъл

Оттам местоположението ще бъде споделено с вашия контакт, колкото и дълго да сте избрали. Това е идеално, ако се отправяте към дома на родителите си или ако трябва да знаете къде са децата ви по време на пътуване.

Ако искате да спрете споделянето по всяко време, просто се върнете в раздела за споделяне на местоположение и докоснете „ X “ до контакта. Това незабавно ще спре да споделя вашето местоположение.

Споделете вашето ETA

Споделянето на вашето ETA е нещо, което е малко по-практично и полезно в сравнение с споделянето на вашето местоположение. Освен това е много по-лесно да го направите, отколкото да споделяте местоположението си.

Ето как можете да споделите вашето ETA от приложението Maps:

 1. Отворете приложението Google Maps на вашия iPhone
 2. Задайте дестинация за шофиране
 3. След като дестинацията е зададена, плъзнете нагоре от долната част на екрана
 4. Изберете  Споделяне на хода на пътуването
 5. Превъртете и изберете контактите, с които искате да споделите вашето ETA

След като стигнете до местоназначението, местоположението ви автоматично ще спре да се споделя. Това важи и в случай, че решите да спрете навигацията, докато пътувате.

Заключение

Споделянето на вашето ETA и местоположение е изключително полезен набор от инструменти от едно от най-добрите приложения в App Store. Очевидно това е едно от най-популярните приложения на различни платформи и с основателна причина, тъй като тези функции работят независимо дали използвате iOS или Android.

Ако срещнете някакви проблеми, опитвайки се да споделите местоположението си или ETA от приложението Google Maps, звучете в коментарите. Междувременно ни кажете някои от любимите ви трикове, докато използвате приложението Maps, или защо използвате нещо различно като Apple Maps или Waze.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found