Apple Books срещу Kindle: Кое приложение за книги е подходящо за вас?

Ако ви харесва да седнете с добра книга, цифровият свят има много възможности освен физическите книги в наши дни. И ако не притежавате специално устройство за четене, можете лесно да използвате вашия iPhone, iPad или Mac.

Въпреки че има смисъл да използвате приложението Apple Books на устройство на Apple, това със сигурност не е единствената опция. Kindle от Amazon е друг чудесен избор за подобряване на вашата цифрова библиотека.

И така, кое е най-доброто; приложението Apple Books или Kindle? Ще ви преведем през характеристиките, разликите и съображенията на всеки от тях, за да ви помогнем да решите кое е точно за вас.

Свързани :

  • Съвети и трикове за използване на Apple Books в iOS 13 и iPadOS
  • Как да закупите книги на вашия iPad, iPhone и iPod Touch с помощта на приложението Kindle
  • Apple Books или iBooks липсват след най-новото надстройване, поправки

Наличност на приложението

Приложенията Apple Books и Kindle са безплатни за изтегляне и са достъпни за iPhone, iPad и Mac.

С приложението Audiobooks за Apple Books на вашия Apple Watch можете да слушате, докато ходите, бягате или работите.

С Kindle можете също да четете книги на Android, Windows и други електронни четци освен Amazon Kindle. Освен това, ако използвате Audible, можете да слушате книги с Kindle с Alexa на вашия интелигентен високоговорител на Amazon.

Изтеглете безплатно на iOS : Apple Books, Kindle

Общи функции на приложението

Тъй като и Apple Books, и Kindle имат страхотни функции, първо ще разгледаме тези, които са общи.

Синхронизирайте книгите си

Можете да започнете книга на едно устройство и да продължите да четете там, където сте спрели, на друго с двете приложения. Това прави чудесен начин за четене, независимо къде се намирате.

Използвайте отметки, бележки и акценти

Ужасяващи функции за справочници, учебници и ръководства са опциите за маркиране, улавяне на бележки и подчертаване, които приложенията предлагат.

Apple Books срещу Kindle акценти

Поставете отметки към страници, които да посетите, прави бележки, докато вървите, и подчертавайте пасажи, за да ги откроите.

Потърсете думи

Не сте сигурни какво означава една дума? Можете да търсите думи директно с вградения речник на всяко приложение. Просто докоснете, задръжте и вземете дефиницията.

Персонализирайте вашето четене

Можете да изберете стил и размер на шрифта, ориентация, цвят на фона и автоматично превъртане за Apple Books и Kindle. Тези опции ви дават персонализирани начини да се наслаждавате на книгите си и да отговарят на вашата среда или време на деня.

Apple Books срещу Kindle персонализации

Търсете в книгите си

Apple Books и Kindle също ви дават възможност да търсите книгите си. Така че, ако търсите конкретна дума, фраза или номер на страница, просто използвайте функцията за търсене.

Получавайте известия

Ако искате да получавате push известия на вашето устройство за препоръки за книги, цели за четене, съвети или актуализации на клубни книги, вие сте го получили!

Известия за Apple Books срещу Kindle

Добавете книги към списък с желания

Приложението Apple Books ви позволява да разглеждате книги и след това да ги добавяте към списък с тези, които искате да прочетете. Kindle е подобен само на това, че можете да добавяте книги към списъците си с желания в Amazon.

Поставете си цели за четене

Ако искате да отделите повече време за четене, всяко приложение ви позволява да задавате цели за четене. Това е отличен начин да се уверите, че отделяте времето, което заслужавате да четете всеки ден. И можете да проследявате напредъка си при четене и с функциите за четене.

Apple Books срещу Kindle цели за четене

Отличителни характеристики

Както можете да видите, приложенията Apple Books и Kindle предлагат същите видове основни функции. Но всеки от тях носи и нещо малко по-различно на масата.

Приложението Apple Books

Apple Books копират като PDF и споделяне на семейството

PDF маркиране : С Apple Books можете да работите и с PDF файлове. Това е удобен начин за запазване и маркиране на файлове, които получавате по имейл.

Семейно споделяне : Ако използвате Семейното споделяне на Apple, можете да споделяте закупени книги и аудиокниги с до шест от членовете на семейството във вашата група.

Приложението Kindle

Kindle Goodreads и инструмент за превод

Общност Goodreads : Ако използвате Goodreads, можете да се свържете с нея директно от приложението Kindle, за да видите какво четат приятелите ви, сами да препоръчате книги и да участвате в общата общност.

Преводи, Уикипедия и рентгенови лъчи : Заедно с вградения речник за търсене на думи, Kindle ви позволява да превеждате на друг език или да получавате подробности за човек, място или дума от Уикипедия или рентгеновия инструмент.

Съображения

Всеки път, когато избирате между две опции, един от най-добрите начини да решите кой е най-подходящият за вас е да разгледате плюсовете и минусите на всеки. Ето няколко основни решаващи фактора за мнозина, когато става въпрос за дебат Apple Books срещу Kindle.

Съображения за Apple Books

Магазин за книги на Apple

Apple Books е вграден директно във вашите устройства на Apple, синхронизира се с iCloud и използва вашия Apple ID. Така че независимо на кое устройство го използвате, вие винаги сте в синхрон.

За съжаление, Apple Books в момента работи само на устройства на Apple. Така че, ако притежавате iPhone например и след това преминете към устройство с Android, няма да можете да използвате Apple Books на този телефон с Android.

Kindle съображения за приложения

Kindle First Reads

Тъй като Kindle е продукт на Amazon, можете да се възползвате от отстъпки за книги като член на Amazon Prime. Освен това можете да получавате безплатни книги всеки месец, като избирате от представената колекция в раздела Първо четене.

За съжаление приложението Kindle не поддържа покупки на книги. Ако откриете книга, която искате да купите, ще трябва да отидете на уебсайта на Amazon, за да направите покупката си. След това можете да изберете местоположението, където искате да изтеглите книгата, ако имате повече от едно приложение Kindle.

Кой ще изберете?

След като прочетете за наличността, общите и забележителни характеристики и различните неща, които да вземете предвид, кое ще изберете? Дали това ще бъде приложението Apple Books или Kindle?

Ако все още не можете да решите, защо да не използвате и двете? В Apple Books може да намерите книга, която не можете да получите в приложението Kindle или обратно. И двамата предлагат невероятни функции с милиони книги, от които можете да избирате, и са отлични приложения за читатели от всички възрасти.

Но ако решите да използвате само един, не забравяйте да ни уведомите в коментарите по-долу кой избирате и причините си!

скорошни публикации