Как да свържете вашия AppleTV без WiFi

Peer-to-peer AirPlay свързва вашия iPhone или iPad с вашия Apple TV, без да изисква те да бъдат свързани към една и съща WiFi мрежа или дори свързани към ВСЯКА WiFi мрежа. Вашият iDevice се превръща във временна WiFi точка за достъп и вашият Apple TV се свързва с него и AirPlays вашите видеоклипове, снимки и музика.

Така че да, можете да се свържете с Apple TV без wifi - колко готино е това?

Предимства на Peer-to-Peer AirPlay

Peer-to-Peer прави споделянето на медийно съдържание с приятели и семейство бриз у дома и гостите не трябва да влизат във вашата домашна WiFi мрежа. Вашите гости просто изваждат своите iPhone или други iDevices (и дори MacBooks), избират AirPlay и предават директно на вашия Apple TV.

Така всеки може бързо да показва своите снимки, видеоклипове и дори да възпроизвежда музика - всичко това, без да влиза в домашната си мрежа.

Peer to Peer Airplay работи, като използва Bluetooth за запитвания и откриване и след това създава WiFi връзка от точка до точка за пренос на данни, независимо от всяка мрежа .

AirPlay без достъп до интернет

Идеята е да се свържете с равнопоставено излъчване, когато не сте на WiFi или понякога, когато свързването с WiFi е трудно (имате нужда от парола и т.н.) Като когато сте в дома на приятел или посещавате бизнес. По този начин можете да AirPlay, без да се налага да се свързвате с тази WiFi мрежа.

А за хората, които пътуват за бизнес или за учители и преподаватели, „peer-to-peer“ прави презентациите невероятно прости. Лесно е да получите вашата презентация на голям екран (или поне по-голям екран), без да се включвате в мрежата на вашите клиенти.

Така че тази функция е особено полезна за iFolks (и техните семейства) на път, които провеждат презентации и други, които трябва да покажат нещо на големия екран.

Peer-to-peer AirPlay Използва

 • Търговски представители, изнасящи презентации. Просто занесете AppleTV на клиентски сайт и го свържете с проектора на клиента. Тогава просто изнесете презентацията си безжично от вашия iPhone или iPad
 • Конферентната зала и лекционните презентации са лесни с AppleTV. Всеки, от учители до студенти, служители и дори клиенти до изпълнители, може да показва екраните на iDevice безжично, без да се свързва с WiFi мрежата на компанията и дори когато е офлайн
 • Отвлечете вниманието на децата, бабите и дядовците си и другите на задните ви седалки с филми и други изтеглени медии, като използвате Air-to-peer Airplay, за да свържете вашия iPad с AppleTV, който е свързан към видео / aux входа на вашия автомобил! Само не забравяйте да изтеглите цялото си съдържание преди пътуването и да се приготвите да прожектирате филми, докато сте на път
 • Поканете приятелите си за мултиплейър iDevice Game Night! И всичко това, без изобщо да се налага да се свързвате с WiFi мрежата на вашия дом. Така че повече не се занимавайте със споделяне и въвеждане на пароли и други притеснения за сигурността

Изисквания за Peer-to-Peer AirPlay

Peer-to-peer AirPlay изисква iDevice с iOS 8 и по-нови версии или Mac (2012 или по-нова версия) с OS X Yosemite v10.10 или по-нова версия. И Apple TV, което е 4-то и по-ново поколение (3-то поколение Rev A модел A1469, март 2013 г. също работи.) И трябва да стартирате Apple TV с tvOS 7.0 и по-нови версии.

Ако не знаете номера на вашия модел, просто обърнете Apple TV и погледнете в долната част на вашия Apple TV. Или проверете номера на модела за вашия Apple TV, като изберете Настройки> Общи> Информация .

Как да настроите Peer to Peer Airplay без Wi-Fi

 1. Забравете WiFi мрежите на вашия iDevice или Mac
 2. Забравете Wifi Networks на AppleTV
 3. Уверете се, че WiFi и Bluetooth са ВКЛЮЧЕНИ за И двете AppleTV и iDevices или Mac (направете това, дори ако не са свързани към никоя мрежа)
 4. Рестартирайте както AppleTV, така и iDevices или Mac
 5. Функцията AirPlay вече трябва да работи на iDevice или Mac
  1. Свържете вашия iDevice или Mac към AppleTV
   1. За Mac изберете AppleTV от менюто на състоянието на AirPlay (икона на екрана със стрелка нагоре) в горната дясна лента на менюто на екрана
   2. За iDevices използвайте Control Center, за да се свържете с AirPlay. Потърсете иконата на Airplay (икона на екрана със стрелка нагоре)
 6. Ако вашият Apple TV поиска код за възпроизвеждане, въведете този код
 7. Ако за първи път се свързвате с помощта на peer-to-peer, може да отнеме няколко минути. Бъди търпелив!

Peer-to-peer Airplay Съвети

Ако използвате партньорска към партньорската AirPlay, всички устройства трябва да имат както WiFi и Bluetooth превключва  ON . Не е нужно да се свързвате  с WiFi рутер или дори да  сдвоявате  чрез Bluetooth. Но вие трябва да имате и двете  включване ON  в своя контролен център. 

Ако вашият AppleTV и вашият iDevice или Mac са в една и  съща WiFi мрежа , огледалното отразяване peer-to-peer  няма да работи.  Те по подразбиране използват наличната WiFi мрежа за AirPlay и AirPlay Mirror. Затова ги дръжте OFF в същата мрежа!

Отстраняване на неизправности при равнопоставено възпроизвеждане

Ако имате проблеми с свързването, опитайте тези стъпки

 1. Включете Bluetooth за AppleTV
 2. Включете Wi-Fi и Bluetooth на вашето iOS устройство
 3. Рестартирайте Apple TV.
 4. Издърпайте контролния панел на вашето iOS устройство и изберете AppleTV огледално

Може също да се наложи да промените настройката „Изискване на проверка на устройството“ на „ ВКЛ.“  За вашия AppleTV ( Настройки> Ефир )

Ако този съвет не е работил за вас, друг читател е намерил успех със следното

 • Актуализирайте всичките си iDevices и AppleTV до най-новите операционни системи - iOS и TVOS
 • След това рестартирайте AppleTV и iDevice. Дръжте WiFi и Bluetooth включени
 • Активирайте AirPlay на вашия AppleTV, след това активирайте WiFi и следващия Bluetooth на iPad или друг iDevice
 • Прекъснете връзката с вашата WiFi мрежа на вашето устройство, но поддържайте WiFi включена
  • Може да се наложи вашият iPad да „забрави“ домашната мрежа.
 • Няма да имате връзка с интернет, но ще можете да пуснете в ефир

Когато влезете в един и същ акаунт в iCloud и на двете устройства, изглежда няма сигурност, която да попречи на случайни непознати да пренасят поточно към вашия телевизор извън къщата ви.

Когато не сте влезли в iCloud или когато сте влезли като различен потребител на всяко устройство, поточното предаване изисква да въведете четирицифрен ПИН на вашия AppleTV.

Искате ли да деактивирате Peer to Peer Airplay?

 • Опитайте да изключите Bluetooth. Настройки> Общи> Bluetooth
 • Включете Изискване на проверка на устройството
 • Изисквайте предварително зададена парола за AirPlay

Задайте парола за AirPlay

Създава парола за устройства с поддръжка на AirPlay за свързване чрез AirPlay на вашия Apple TV.

Използвайте тази настройка за устройства, които ще се нуждаят от постоянен достъп и искате да въведете паролата само веднъж. Отидете в  Настройки> AirPlay> Сигурност   ИЛИ Настройки> AirPlay> Парола> [задаване на парола]    

Задайте екранен код на AirPlay (по-стари модели на tvOS и AppleTV)

Създайте специфичен код за AirPlay на Apple TV. Когато устройство, поддържащо AirPlay, се опитва да се свърже с Apple TV с активиран екранен код, трябва да въведете паролата, показана на телевизора, в устройството, което се опитва да се свърже с Apple TV.

Отидете в  Настройки> AirPlay> Екранен код> Включен 

Виждате AppleTV на съсед?

Променете името на вашия Apple TV на нещо различно и уникално ВАС. Отидете в Настройки> AirPlay> Име на Apple TV> Име по избор .

Това именуване гарантира, че вие ​​и вашите съседи можете да различавате устройствата си.

И ако не използвате никакви Bluetooth устройства на вашето iOS устройство, опитайте да изключите Bluetooth, така че да не виждате нито един от Apple TV на вашите съседи.

Опаковане

С равнопоставената AirPlay свързването на iDevice с AppleTV е лесно! Затова стартирайте вашия AppleTV и той автоматично се показва в менюто AirPlay на iDevice - всичко това без настройка.

Споделете презентация по време на работа или при посещение на клиент чрез безжично свързване на вашия iDevice с който и да е AppleTV. Или хвърлете филм за децата на това дълго шофиране, като свържете Apple TV и iDevice към видео екрана на колата си.

Има обаче някои ограничения. Peer-to-peer AirPlay не работи с видеоклипове от YouTube, Netflix, Amazon Instant Video, HBO GO, Showtime, Crackle. Видеоклиповете във Facebook и BBC работят, стига да не са връзки в YouTube.

Но добрата новина е, че Peer-to-Peer работи за всяко съдържание, което вече се съхранява на вашия iDevice или Mac, като изтеглени видеоклипове, снимки, презентации или музика.

Така че качвайте и изтегляйте съдържание ПРЕДИ да ангажирате Peer-to-Peer Airplay за безпроблемно и безпроблемно изживяване.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found