Най-добрите начини за използване на Gmail на вашия Mac

Gmail е един от най-популярните имейл продукти в света. На Mac можете да използвате софтуера чрез браузър, както е проектиран първоначално, или чрез родното приложение Mail. Друга алтернатива е да донесете външния вид и усещането на уеб-базиран Gmail на работния плот чрез решение на приложение на трета страна.

Кое решение е най-доброто за вас в крайна сметка се свежда до въпрос на избор. Ето поглед към най-добрите начини за използване на Gmail на вашия Mac.

Чрез уеб браузър

За първи път представен като бета версия през 2004 г., Gmail в мрежата официално стартира за масите пет години по-късно. Безплатната услуга за електронна поща, разработена от Google, вече е достъпна на над 100 езика и се използва от над 1,4 милиарда потребители по целия свят.

Gmail предлага основна HTML версия, която работи във всички браузъри, докато AJAX версия се поддържа от основните браузъри за Mac, включително Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari и др.

През 2018 г. за трети път в историята си Gmail получи значително подобрение на дизайна. Редизайнът използва Материалния дизайн на Google и използва фирмения шрифт Product Sans. Освен промяна в дизайна, актуализацията включва и поверителен режим, който ви позволява да зададете дата на изтичане на чувствителните съобщения, интегрирано управление на правата и двуфакторно удостоверяване.

Причини за използване на уеб версията на Gmail

Ако сте тежък потребител на Google Chrome, може би е най-добре да се придържате към Gmail в мрежата. Чрез този интерфейс ще имате достъп до всички официални инструменти на Gmail. За да персонализирате вашия уеб опит в Gmail, разгледайте Google Chrome Store, където ще намерите стотици разширения на Gmail.

Препоръчва се:

  • Как да добавяте и използвате любими емоджи и символи в Mail на Mac
  • Имате нов Mac? Ето как да използвате асистента за миграция на Apple
  • ToothFairy е задължително за собствениците на Mac или MacBook, които използват AirPods

Използване на приложението Native Mail

На вашия Mac можете да настроите всичките си имейл акаунти чрез официалното приложение Mail. Когато го направите, вашите имейл инструменти са ограничени до тези, предлагани от Apple чрез macOS.

Защо трябва да използвате собственото приложение за поща

Използването на приложението Mail е идеално подходящо, ако имате няколко имейл акаунта, включително повече от един, хостван от Google. По този начин можете да възприемете рационализиран подход към всичките си нужди по имейл.

Приложения на трети страни

Тези приложения на трети страни се справят най-добре с дублирането на уеб дизайна на Gmail на Mac. Всяко решение предлага свой собствен набор от уникални функции.

Отидете на Gmail

С безплатното приложение Go for Gmail можете да видите дали имате нов имейл директно от лентата с инструменти на вашия Mac. По този начин не е нужно да влизате в приложението, за да проверите. Освен това, той върши чудесна работа, като пренася изживяването на Gmail в приложение.

Допълнителните функции включват възможността да стартирате както настолен, така и мобилен режим. Когато изберете последното, ще откриете мини версии на Google Calendar, Google Keep и Google Tasks.

Простотата е една от причините да изберете Go for Gmail. Освен че може леко да промени външния вид на приложението и да персонализира известията си, Go for Gmail работи точно като официалната уеб версия. Той също така поддържа множество акаунти в Gmail.

Можете да изтеглите Go for Gmail от Mac App Store.

Киви за Gmail

Подобно на приложението Go, Kiwi за Gmail предоставя на уебсайта на Gmail уеб изживяване. Това обаче не е единствената причина да използвате продукта. С Kiwi за Gmail можете също да използвате допълнителни функции, които ще подобрят вашето имейл изживяване.

Тези екстри включват нова Focus Filtered Inbox, която е проектирана да премахва шума от имейла, което ви позволява да се съсредоточите върху важното. По този начин можете да ограничите изгледа си въз основа на дата, важност, непрочетени, прикачени файлове и със звезда. Можете също така да комбинирате филтри, за да създадете кратък списък с най-подходящите ви имейли. Други полезни функции включват прозоречни версии на уеб приложенията на Google, включително Google Docs, Sheets и Slides.

Трябва също да се отбележи, че Kiwi за Gmail поддържа плъгин за планиране No1, Boomerang, който ви позволява да планирате времето за изпращане на имейл.

Ако търсите цялостно решение за приложения за инструментите на Google, не можете да сгрешите с Kiwi за Gmail, което се предлага в Mac App Store.

Пощенски самолет

Поради цената си Mailplane е най-добре описан като първокласно решение за Gmail на Mac. Налично чрез 15-дневна безплатна пробна версия, приложението предлага някои уникални и съществени функции, които си заслужават да бъдат разгледани въпреки солидната си цена.

В горната част на списъка с функции на Mailplane е възможността да архивирате съобщение или да напишете бърз отговор директно от ново известие по имейл. Софтуерът е съвместим и с новия тъмен режим в macOS Mojave, предлага офлайн режим, възможност за добавяне на анотации и форми към имейли и др.

Като дългогодишен потребител на Mailplane, любимата ми функция продължава да бъде използването на разширения на трети страни, които сега включват Boomerang, Grammarly, SalesForce Inbox и много други.

Можете да изтеглите безплатната си пробна версия на Mailplane от официалния сайт на компанията.

Една последна алтернатива

С Wavebox можете лесно да навигирате между различни уеб приложения - включително Gmail. По този начин можете да се справите с по-малко раздели на браузъра и да се възползвате от системата macOS Notifications. Като цяло Wavebox предлага интеграция с над 1100 уеб приложения.

За разлика от разделите на браузъра, приложението Wavebox ви позволява да работите с един набор от уеб приложения. По този начин можете да отворите всичките си най-важни уеб приложения само с едно щракване. В случая на Gmail можете също да добавяте връзки към други приложения на Google (включително YouTube), така че да имате достъп до всички на едно и също място на вашия компютър. Можете също да инсталирате популярни разширения на Gmail като Boomerang, Clearbit Connect и LastPass.

Предлага се за macOS, Windows и Linux, Wavebox Pro е безплатен за използване в продължение на 14 дни. С Pro акаунт можете да инсталирате неограничен брой уеб приложения. Безплатната версия ви позволява да инсталирате до два акаунта в Gmail. Можете да закупите годишен абонамент за Pro от официалния уебсайт на Wavebox.

Тук може да се види много

Като тежък потребител на Gmail, през годините разглеждах как най-добре да получа достъп до имейла си на моя MacBook Pro. Kiwi е моето приложение за много години поради лесната му употреба. Останалите обаче също си струва да бъдат разгледани.

Силно ви препоръчвам да изпробвате всяко приложение, преди да направите избор. Използването на официалното приложение Mail също е приемливо решение, както и придържането към уеб версията. Вземете решението си въз основа на функциите, които намирате за най-важни и дали искате да платите.

Как виждате Gmail на вашия Mac? Уведомете ни в бележките по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found