Apple Watch от неръждаема стомана или анодизиран алуминий? Коя е по-добрата покупка?

Значи искате да си купите Apple Watch? Това е страхотно! На път сте да се присъедините към общност в общност от потребители на продукти на Apple, която е свързана със стил, гъвкавост и удобство. Но как да разберете кой да купите? Трябва ли да купите Apple Watch от неръждаема стомана или алуминий?

Има ли определени функции и предимства, които единият има пред другия? И какво става с драстичните разлики в цената между часовниците с анодизиран алуминий и неръждаема стомана?

Да започнем отвътре и да си проправим път.

Следвайте тези бързи съвети, за да ви помогнат да решите кой Apple Watch да купите - Неръждаема стомана или анодизиран алуминий?

  • Анодизираният алуминий със своя стъклен екран Ion-X е най-устойчивият на удар, което означава по-малко вероятно да се напука. Освен това е много по-лек и по-евтин
  • Неръждаемата стомана със своя екран от сапфирен кристал е най-устойчивата на ДРАСКА, което означава по-малко вероятно да се надраска. Това също е по-скъпо и по-тежко!

GPS или GPS + клетъчни

Преди да се задълбочим в плюсовете и минусите на неръждаемата стомана и анодизирания алуминий, всеки трябва да знае, че анодизираният алуминиев часовник Apple се предлага както в GPS, така и в GPS + клетъчни модели.

Но часовниците Apple от неръждаема стомана се предлагат само в модели GPS + Cellular.  

Всички часовници на Apple се управляват от iPhone 6s или по-нова версия на потребителя. Функционално, всички часовници на Apple са еднакви в цялата област, с едно изключение. GPS или GPS + клетъчни.

Apple Watch само с GPS

Нека първо да изясня нещо, защото сред потенциалните купувачи на Apple Watch има често срещано погрешно схващане за това какво всъщност означава тук терминът GPS.

Повечето хора мислят за устройство с възможност за независима навигация, когато чуят GPS, но това не е така при този Apple Watch, поне не само по себе си.

GPS Apple Watch разчита на Bluetooth свързаност и WiFi от iPhone, за да управлява определени функции като навигация, стрийминг на Apple Music, телефонни разговори и др.

Когато iPhone не е в обхвата, GPS Apple Watch може да възпроизвежда музика само от плейлист, изтеглен върху него чрез приложението Apple Watch на iPhone.

Той обаче може да използва проследяване на маршрута за фитнес, без iPhone да е в обсег. Така че, ако предпочитате да спортувате или спортувате без вашия iPhone, GPS Apple Watch ви покрива.

GPS + клетъчен

GPS + Cellular Apple Watch споделя всички същите функции като GPS Apple Watch, но има добавените клетъчни възможности, което позволява на потребителите да се насладят напълно на устройството без iPhone.

Това означава да се наложи да отворите друга линия през мобилния си оператор, за да активирате тази възможност. Също така, не бъдете като някои хора и мислете,

„О, боже, мога просто да оставя своя iPhone и никога повече да не се налага да го нося. Дерп дерп. "

  • На първо място, просто не.
  • Второ, просто е по-добре да не оставяте iPhone зад себе си, ако нямате нужда.
  • Трето, и най-важното, клетъчната способност може сериозно да изтощи батерията на вашия Apple Watch. Най-добре е да използвате най-вече, ако се отделите от вашия iPhone, а не постоянно.

Но не позволявайте скоростта на консумация на батерията да ви прекъсне. Помислете колко батерия се използва при навигация само на вашия iPhone.

Гледайки ви, споделете!

Неръждаема стомана с дисплей от сапфирен кристал

В тези покрития се предлага неръждаема стомана

Сега, когато отстранихме това. След това решете дали искате корпуса си от анодизиран алуминий със стъкло Ion-X или неръждаема стомана с дисплея Sapphire Crystal.

Освен функционалните възможности на GPS или GPS + Cellular, материалът на корпуса и неговият цвят са нещата, които не можете да промените лесно.

Това е, което ще съчетаете с всяка група Apple Watch, която ще обмислите да закупите.

Ако разходите няма да играят огромен фактор, допринасящ за процеса на вземане на решения, ето защо трябва да помислите за Apple Watch от неръждаема стомана с дисплей Sapphire Crystal.

Плюсове: той е много устойчив на надраскване

Ако искате зашеметяващ професионален или официален външен вид със здрав издръжлив корпус, няма причина да не помислите за Apple Watch от неръждаема стомана с дисплей Sapphire Crystal.

Неръждаемата стомана не ръждясва и е много малко вероятно да се изкриви, огъне или деформира.

Сапфировият кристал е плътен материал, който е известен със своята устойчивост на надраскване - много по-малко вероятно е да получите драскотини по сапфирен кристал, отколкото върху стъклото Ion-X. Всъщност е много трудно да надраскате екрана от сапфирен кристал!

Минуси: това е скъпо, по-тежко и по-малко гъвкаво

Въпреки че можете да използвате Apple Watch от неръждаема стомана за упражнения и спорт, той показва износване като драскотини, по-очевидно от анодизиран алуминий, затруднявайки стилния външен вид.

Въпреки че е много устойчив на надраскване, сапфировият кристал не е толкова устойчив на удар като стъклото Ion-X поради по-твърдата плътност на материала. Ion-X е много по-гъвкав и освен това тежи значително по-малко.

Сапфирът също е много по-скъп за производство и употреба.

И комбинацията от дисплей от сапфирен кристал с корпус от неръждаема стомана прави Apple Watch по-тежък от аналоговия алуминиев аналог.

Анодизиран алуминий със стъкло Ion-X

Ако сте състезателен спортист или фитнес изрод, не търсете нищо повече от Apple Watch с анодизиран алуминий и стъклен дисплей Ion-X.

Този Apple Watch, който се предлага както в GPS, така и в GPS + Cellular модели, прави най-гъвкавия от двата.

Подобно на неръждаемата стомана, анодизираният алуминий не ръждясва, но е уязвим на корозия. В този случай това е част от процеса на създаване на анодизиран алуминий.

Когато алуминият корозира или окислява, се получава тънък слой оксид, който служи като защитна обвивка от по-нататъшна корозия, като по този начин материалът става по-траен.

Много потребителска електроника и съдове за готвене са умишлено анодизирани за тази цел. Анодизираният алуминий също скрива драскотини и износване по-добре от петна от стомана.

Стъклото Ion-X е траен, лек, гъвкав материал, най-известен със своята устойчивост на удар. Той не е толкова устойчив на надраскване като сапфирения кристал, но все пак е идеален за строги дейности.

Комбинацията от анодизиран алуминий със стъкления дисплей Ion-X създава идеален Apple Watch, проектиран за строги дейности, които редовно излагат часовника на износване.

Анодизиран алуминиев Apple Watch, който все още продължава.

Кредит: Kicksology.net

Плюсове: много по-лек и по-евтин

Apple Watch с анодизиран алуминий е по-достъпно устройство, което е леко и идеално за спорт и други строги дейности, благодарение на устойчивия на удари корпус.

Неговото стъкло Ion-X е много по-гъвкаво от сапфирното стъкло. Стъклото Ion-X може да издържи по-голямо тегло в завой, отколкото сапфирния кристал - това означава, че ако падне, дисплеят на Ion-X не се напуква толкова лесно, колкото Sapphire.

Стъклото Ion-X също тежи значително по-малко от стъклото Sapphire.

Анодизираният алуминиев Apple Watch се предлага както в GPS, така и в GPS + Cellular модели, както и в по-достъпния ценови диапазон за часовници Apple.

Минуси: надрасква се по-лесно

Дисплеят от стъкло Ion-X е по-малко устойчив на надраскване, отколкото аналоговият дисплей от сапфирен кристал. А корпусът от неръждаема стомана на модела Apple Watch Stainless е по-плътен и устойчив на повреди от анодизирания алуминий.

Моето мнение за анодизиран алуминий + стъкло Ion-X срещу неръждаема стомана + сапфирен кристал

За мен анодизираният алуминий с неговото стъкло Ion-X печели!

Обичам, че е по-лек, по-евтин и по-устойчив на удар. И въпреки че е по-малко устойчив на надраскване от неръждаемата стомана със своя дисплей от сапфирен кристал, за мен драскотината е по-малък проблем, отколкото пукнатина! Освен това е много по-евтино да замените екрана на Ion-X, отколкото екрана Sapphire - така че ако се случи инцидент, мога да си позволя ремонта.

Изберете своя най-голям риск!

  • Ако сте по-загрижени за драскотини, отколкото за износване, тогава моделът от неръждаема стомана може да е най-подходящ за вас
  • Ако обаче се притеснявате най-много от напукване, падане или други щети от удар, придържайте се към модела от анодизиран алуминий

Каква е цената?

Проверете най-новите цени от сайта на Apple Watch за следните модели:

  • Само анодизиран алуминий GPS
  • Анодизиран алуминий GPS и клетъчен
  • GPS и GPS + Cellular от неръждаема стомана

Има и Apple часовници с подпис на Apple Hermes, които варират на цена от 1000 до 2000 долара.

Казано по-просто ...

Ако вашата Apple Watch е предназначена за упражнения, спорт или искате да носите нещо навън, което няма да изглежда пречупено, използвайте анодизирания алуминиев Apple Watch.

Ако се интересувате повече от стил и цената не е проблем за вас, тогава Apple Watch от неръждаема стомана ще ви даде много модерни опции.

Това не означава, че анодизиран алуминиев Apple Watch не може да бъде модерен или че Apple Watch от неръждаема стомана не може да бъде обработен.

Не позволявайте забележимата разлика в цената между двата модела и кожуси да ви обезкуражи. Помислете за това по този начин.

Ще получите вашия Apple Watch от неръждаема стомана с възможността да активирате друга клетъчна линия, когато и ако решите. Няма нищо, което да казва, че трябва.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found