Как да проверите за съвместимост на приложения в iOS 10.3 и да се подготвите за iOS 11

iOS 11 е тук и с него последният удар, за да сложи край на живота на всякакви 32-битови приложения! Това не е нова история, а такава, която Apple е изграждала бавно през последните няколко години. Нека си спомним, че с iOS 10.3 Apple пусна изцяло нова файлова система, наречена APFS или Apple File System. Тази нова файлова система замени онази тридесетгодишна HFS + система, която Apple използва в своята iOS среда от самото начало. Заедно с тази промяна, Apple реши да обнови някои от съществуващите приложения в своя App Store. През последните няколко години Apple насърчава разработчиците на трети страни да актуализират своите приложения до 64bit, главно приложения, които разработчиците не са актуализирали от години. И официално започна с iOS 10.3 и APFS с Apple, преминавайки в изцяло 64-битова екосистема.Ето защо проверката на съвместимостта на приложения в iOS 10.3 е толкова важна, преди да актуализирате до iOS 11.

Сбогом, 32-битови приложения и iDevices

Тази актуализация за съвместимост на приложенията е само началото. Последната версия на iOS 10 (10.3.3) не включва понастоящем поддържа 32-битови устройства, включително iPhone 5, 5C и 4-то поколение iPad.  А iOS 11, най-новият iOS на Apple, поддържа само 64-битови приложения и 64-битов хардуер. С премахването на поддръжката на Apple за тези съществуващи 32-битови приложения (което ги прави остарели), това засяга над 187 000 приложения, които в момента са налични в App Store и работят както на 32-битови, така и на 64-битови iDevices.

Затова се пригответе за iOS 11! 

Започвайки с iOS 10.3, вашият iOS разглежда всички приложения, които имате на вашия iPhone или iPad и предлага да актуализирате, замените или премахнете тези приложения, които не отговарят на 64-битовото бъдещо изискване. При отваряне виждате и предупреждение „Това приложение няма да работи с бъдещи версии на iOS. Разработчикът на това приложение трябва да го актуализира, за да подобри неговата съвместимост ”за някои от старите 32-битови приложения. Ако актуализирате до iOS 11, кажете толкова дълго, сбогом, auf wiedersehen, сбогом на тези приложения! Никое 32-битово приложение няма да направи пътуването между iOS 10.3.3 (или каквото и да е предишното iOS, което вашият iDevice изпълнява) и iOS 11. Това е нов ден и 64-битовото е името на играта!

Искате ли да знаете какво включва iOS 11? Разгледайте нашите най-добри функции за iOS 11 или вижте какво Apple има в магазина! Производителност и iPad са имената на iOS 11 Game. И за онези, които мразят да актуализират своите iDevices, Apple ви покри този път със своята функция за автоматична настройка, която е доста страхотна, особено за тези от нас, които не помнят неща като пароли.

Проверете ръчно съвместимостта на приложенията в iOS 10.3

Ето как можете да използвате предложението на Apple, за да направите равносметка на старите си приложения на вашия iPhone или iPad и да решите да замените или премахнете, ако е необходимо

Стъпка - 1 Докоснете Настройки> Общи> Информация> и докоснете Приложения. Ако не можете да натиснете Приложения, това означава, че нямате несъвместими приложения на вашето устройство!

Стъпка - 2 Apple преглежда съществуващите ви приложения и изброява приложенията, които имат проблеми със бъдещата съвместимост на приложенията

Стъпка - 3 Ако имате приложение, което е засегнато от проблема със съвместимостта, то е изброено и можете да актуализирате приложението, ако има актуализация, или да се свържете с разработчика на приложението за повече информация

Проверка на съвместимостта на приложенията

Тази удобна функция за iOS 10.3 проверява за налична 64-битова версия на приложението в App Store и когато е налична, ви подканва да го изтеглите. Ако 64-битовата версия не е налична, Apple възлага на потребителите пряко свързване с разработчика.

Но не се чувствайте зле, Apple предупреждава разработчиците, че тази промяна е в процес на подготовка повече от година. Всъщност Apple спря да приема приложения, създадени за 32-бита преди повече от година. И нашите приятели за разработчици на приложения на Apple ни казват, че са получили много информация за този преход и Apple дори е предоставил инструменти, които разработчиците да използват при актуализиране на приложенията до 64-битови.

По-добри приложения, по-добра Apple EcoSystem

Рано или късно трябваше да се случи, че технологична компания ще направи 32-битовите приложения остарели. Преди да скърбим за загубата им, нека не забравяме, че когато разработчиците актуализират своите приложения, ние (потребителите) имаме склонността да получаваме по-добро, по-бързо и по-богато изживяване. И 64-битовата сигурно изглежда добре в iOS 11!

И така, какво мислите за тези нови изисквания на iOS 11 от Apple? Може би сега е подходящ момент да преминете през всички приложения на нашите iDevices, да идентифицирате тези, които не се използват от векове, и да ги премахнете! Нуждаете се от друг стимул? Извършването на това изчистване на безпорядъка от приложения също освобождава ценно място на вашия iDevice. Достатъчно казано.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found