Как да премахнете хипервръзки от документи на Pages

Когато въведете уеб, като www.appletoolbox.com или имейл адрес в документ Pages, текстът автоматично се превръща в хипервръзка .. Тази функция понякога може да бъде много полезна, а може и да досажда. Тази кратка статия показва как лесно да премахнете хипервръзките.

Mac (OS X)

Стъпки:

Стъпките по-долу обясняват как да премахнете отделни хипервръзки.

1. Щракнете върху „Показване на инспектор“. (или Изглед> Показване на инспектор)

2. Преместете курсора върху текста на хипервръзката.

3. Щракнете върху раздела Link Inspector

4. Премахнете отметката от опцията „Активиране като хипервръзка“.

Премахнете всички връзки (хипервръзки) от документ на Pages

Има начин да деактивирате всички хипервръзки. Имайте предвид, че тази опция не премахва напълно хипервръзките, а ги деактивира. Просто щракнете върху Покажи инспектор, щракнете върху Инспектор на връзки, изберете „Направете всички хипервръзки неактивни“. Но това не променя форматирането, което означава, че текстът ви все още ще изглежда като хипервръзки. По този начин може да искате да промените цветовете и стиловете си.

Как да изключа автоматичните хипервръзки?

За да изключите автоматичните хипервръзки, изберете Страници> Предпочитания и щракнете върху Автоматична корекция, след което премахнете отметката от „Автоматично откриване на имейл и уеб адреси“.

iOS (iPad)

Можете да премахнете хипервръзката от текста, ако искате, когато използвате приложението Pages за iOS. Просто докоснете текста на хипервръзката и докоснете Настройки на връзката, след което докоснете Премахване на връзката.

Свързано съдържание:  Как да отворите файловия формат на .pages на Mac в Microsoft Windows

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found