Как да изпращам SMS съобщения на iPad и Mac

Всеки знае, че можете да изпращате iMessages от всяко устройство с iOS или MacOS, което притежавате. Знаете ли обаче, че всъщност можете да изпращате и стандартни SMS съобщения?

Това звучи вярно както за iPad, така и за Mac и днес ще ви преведем през стъпките. Процесът на настройване на всичко е доста ясен и прост.

Необходима предпоставка, преди да настроите някоя от тези услуги, е, че вашият Mac и iPad трябва да бъдат влезли в един и същ акаунт в iCloud. Това е така, че процесът на препращане работи колкото е необходимо, тъй като вашият iPhone по същество „предава“ или „препраща“ съобщенията на другите ви устройства.

Изпращайте SMS съобщения на iPad

Процесът за изпращане и получаване на SMS съобщения на вашия iPad е доста прост. Преди да започнете обаче, ще трябва да настроите нещо, наречено SMS Relay на вашия iPhone.  

За да направите това, ето стъпките:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Изберете Съобщения
 3. Изберете Препращане на текстови съобщения
 4. Включете опцията за препращане към вашия iPad
 5. Изчакайте кода за упълномощаване да се появи на вашия iPad
 6. Въведете кода на вашия iPhone

След като приключите, ще можете да използвате своя iPad за изпращане на съобщения със зелени балони. Разбира се, ще трябва да бъдете свързани с интернет чрез Wi-Fi или вградена клетъчна услуга, за да изпратите тези съобщения.  

Изпращайте SMS съобщения от Mac

Както е случаят с iPad, ще ви е необходим вашият iPhone, преди да можете да изпращате съобщения от вашия Mac вместо от другите ви iOS устройства. Ето стъпките, които ще трябва да предприемете:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Изберете Съобщения
 3. Изберете Препращане на текстови съобщения
 4. Включете опцията за препращане към вашия Mac
 5. Изчакайте кода за упълномощаване да се появи на вашия Mac
 6. Въведете кода на вашия iPhone

Сега можете да започнете да изпращате съобщенията на вашите приятели и членове на семейството, които не са от iOS, от комфорта на вашия Mac. Това е изключително полезно и е полезно, за да можете да гледате компютъра си, вместо да посегнете към телефона си или да пропуснете съобщение.  

Заключение

След като изпълните стъпките по-горе, ще можете да получавате и отговаряте на SMS съобщения отвсякъде. Дори ще можете да композирате и създавате нови съобщения, без да се притеснявате, че вашият iPhone е прикрепен към бедрото ви. Просто ви препоръчваме да синхронизирате списъка си с контакти на вашите устройства, за да можете лесно да започнете разговори.  

Наистина е страхотно да видим как Apple улеснява живота на тези, закрепени в екосистемата iOS и MacOS. Оттук нататък компанията може само да продължи да подобрява кръга на живота на Apple.  

Ако сте срещнали някакви проблеми, моля не се колебайте да ни уведомите в коментарите по-долу. Ще се радваме да помогнем при всякакви проблеми, които могат да възникнат по време на процеса.  

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found