Как и кога да използвам вградената виртуална клавиатура в macOS

Клавиатурите са клавиатури. Всички персонални компютри ги имат, независимо дали са външни или вградени. И както повечето електроника, те не издържат вечно.

Това може да бъде особено досадно, ако вградената ви клавиатура MacBook или MacBook Pro има статистика. Ако клавишите ви спрат да работят, нямате късмет, освен ако не можете да включите външна клавиатура. (Което, разбира се, някак унищожава целта на лаптопа.)

СВЪРЗАНИ:

  • Нова година, бързи корекции за оптимизиране на вашия MacBook за по-добра производителност и съхранение
  • Отстраняване на проблеми с вашата клавиатура MacBook Pro преди 2018 г.
  • My Mac Wont Start, показва бял екран
  • Как да коригирате проблеми с автоматично коригиране на вашия Mac и iPhone

Но в краен случай може да не сте напълно без късмет. Дори ако половината от клавишите на вашия Mac са счупени, все още има начин да пишете.

Това не е идеално решение, но работи. Нарича се Виртуална клавиатура.

Как да използвам виртуалната клавиатура

Виртуалната клавиатура е скрита в Системни предпочитания. Но след като го активирате, можете лесно да го скриете или покажете, когато пожелаете.

Ето как да го включите.

  • Отворете системните предпочитания.
  • Придвижете се до Клавиатура.
  • Щракнете върху раздела Клавиатура.
  • Намерете полето с надпис Show Keyboard, Emoji & Symbol Viewers в лентата с менюта . Кликнете върху него, за да го проверите.

На този етап вече ще видите малка икона на клавиатура в дясната страна на горната лента на менюто. Можете да кликнете върху това, за да изведете виртуалната клавиатура.

След като го направите, ще видите цифрова клавиатура да се появи на вашия работен плот. Можете да го преоразмерите и да го премествате, колкото искате.

Когато приключите с използването на виртуалната клавиатура, можете да я скриете отново, като щракнете върху иконата на клавиатурата в горната лента на менюто и изберете Hide Keyboard Viewer . Като алтернатива можете просто да щракнете върху иконата X на самата виртуална клавиатура.

Няколко неща за отбелязване

Виртуалната клавиатура може да се използва за въвеждане на текст основно навсякъде, което бихте могли да въведете с действителна клавиатура. Той полезно ще „плава“ над всички отворени прозорци или екрани.

Има обаче ограничение за функцията. А именно, няма да можете да щракнете върху клавиши, които биха били достъпни, когато задържите клавишите Shift или Option.

Като се има предвид това, ако вашите физически клавиши Shift и Option са все още функционални, ще можете да въвеждате тези клавиши и команди нормално.

Защо бихте използвали това?

Виртуалната клавиатура е невероятна и далеч не е просто изискан трик. Ето няколко начина, по които можете да го използвате.

Счупена клавиатура

На първо място, виртуалната клавиатура е изключително полезна, когато действителната ви клавиатура е счупена или по друг начин имате проблеми с въвеждането на определени символи.

Някои модели MacBook са известни с това, че с напредването на възрастта получават „лепкави“ или нефункционални клавиши. Трудната част идва, когато трябва да зададете среща, за да донесете MacBook със счупена клавиатура за ремонт.

Въпреки че виртуалната клавиатура едва ли е идеалното решение за дългосрочно използване на текст, безценно е за краткосрочно писане, за да поправите клавиатурата си. Можете да въвеждате пароли, да търсите най-близкия Apple Store и да въвеждате съответна информация в уеб браузърите.

Специални символи

По-голямата част от тази статия е фокусирана върху използването на виртуалната клавиатура, за да пишете, когато физическата ви клавиатура е счупена. Но виртуалната клавиатура всъщност може да бъде полезна и в други случаи.

Например, виртуалната клавиатура е удобен начин за въвеждане на специални знаци или знаци на други езици. Това е полезно, тъй като физическите клавиатури се предлагат само на едно езиково оформление - и не можете да го превключите точно на MacBook.

За да добавите клавиатури на различни езици, просто отидете на Системни предпочитания> Клавиатура . Докоснете раздела Входни източници и щракнете върху иконата + .

Уверете се, че е отметнато менюто Показване на въвеждане в лентата с менюта. След като го направите, ще можете лесно да превключвате на клавиатури на различни езици.

Надяваме се, че тази кратка статия ви е била полезна! Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found