Как да използваме Musish за слушане на музика на Apple във всеки уеб браузър

Apple Music е солиден избор сред услугите за стрийминг на музика. Но за разлика от повечето си конкуренти, той все още няма уеб браузър, базиран на браузър.

Това може да е проблем в зависимост от начина, по който използвате Apple Music. Ако използвате вашия iPhone или компютър с инсталиран iTunes, не би трябвало да имате проблеми.

Но какво, ако сте на работен компютър или работите с операционна система като Linux? В тези случаи наличието на уеб клиент е чудесна възможност.

СВЪРЗАНИ:

  • Как да видите текстовете на песни в Apple Music
  • Как да следвате приятели в Apple Music

Какво е Musish?

Musish е уеб приложение с трета страна с отворен код, създадено от разработчиците Brychan Bennett-Odium, Raphaël Vigée, James Jarvis и Filip Grebowski.

Въпреки че по никакъв начин не е свързан с Apple, той използва API на Apple за удостоверяване. Интерфейсът също е изключително изчистен и интуитивен по начин, който напомня на платформите на Apple. Изглежда точно така, както бихте очаквали да изглежда уеб клиент на Apple Music.

Освен това е напълно безплатен за използване и е достъпен на всеки компютър, който може да работи с уеб браузър - който включва Mac и компютри с MacOS, Windows или Linux.

С други думи, ако искате да предавате Apple Music в браузър, това вероятно е най-добрият ви избор.

Musish все още е в отворен бета режим и разработчиците му активно търсят предложения за функции и обратна връзка чрез GitHub. В бъдеще екипът се надява да добави функции като мобилна съвместимост, тъмен режим и по-добър раздел Преглед.

Как да използвате Musish

За да използвате всъщност Musish, всичко, което трябва да направите, е да отидете на уебсайта и да влезете с вашите идентификационни данни на Apple. (Ако се притеснявате за сигурността, не се притеснявайте. Ще стигнем до това след секунда.)

След като влезете, ще видите някои стандартни функции на Apple Music. В горния ляв ъгъл ще има обичайните раздели За вас, Преглед, Радио и Моята библиотека.

Въпреки че някои функции са доста опростени в сравнение с официалните платформи на Apple, повечето от тях все още функционират точно по начина, по който биха действали на собствените играчи.

  • Разделът „ За теб“ ще съдържа наскоро пуснатите парчета, тежките ротации на албума ви и персонализираните миксове. Той ще включва и обичайните плейлисти, албуми и нови издания.
  • Разделът „ Преглед“ ще включва най-добрите песни за деня, плейлисти и албуми, както и ежедневни топ 100 плейлисти и стандартните раздели за жанрове.
  • Има и лента за търсене в горния десен ъгъл, когато искате да търсите конкретно съдържание. Той се появява във всеки раздел на Musish.
  • И накрая, има раздел My Library, където ще намерите свои собствени наскоро добавени песни, изпълнители, албуми, песни и плейлисти. Разделът Плейлисти под това по някаква причина е нефункционален.
  • Възпроизвеждането се обработва със стандартните команди в долния ляв ъгъл - които включват бутони „Възпроизвеждане“, „Разбъркване“, „Повторение“ и „Сила на звука“, както и опция за преглед на текстовете на песента.

Има, разбира се, някои функции, които в момента не са достъпни. Това включва социални функции и радио. Но както споменахме, някои от тях може да бъдат добавени в бъдещи актуализации на Musish.

Бележка относно сигурността

Естествено е да се чувствате малко загрижени за всяка платформа, която изисква да въведете своя имейл адрес и парола за Apple ID. Но бъдете сигурни, че Musish е много сигурен.

Както бе споменато по-рано, Musish използва официален API на Apple и удостоверяването се извършва от отделен прозорец, влязъл в официален домейн на Apple.com. Този прозорец използва маркер, за да позволи на потребителя да използва Apple Music в браузър, но само с изричното разрешение на потребителя.

Musish няма достъп до този домейн или нещо въведено в него. Разработчиците ясно посочиха, че не изискват, регистрират или получават достъп до информация за потребителя.

Има още едно ново красиво приложение, което напоследък играе много. Нарича се Soor и ви позволява също да слушате Apple Music. Това е богат на функции музикален плейър, специално създаден за iPhone и се интегрира много добре с Apple Music.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found