Как да гледате пълното слънчево затъмнение на вашите устройства на Apple на 21 август

Днес, 21 август 2017 г., пълно слънчево затъмнение пресича целия континентален САЩ . Това събитие е преживяване веднъж в живота. Последното пълно слънчево затъмнение, преминало през целия континентален САЩ, се случи през 1918 г. Този път то преминава през 14 щата, започвайки от Западното крайбрежие и проправяйки си път през континенталната част на САЩ през Средния Запад до Южна Каролина.

Луната ще блокира слънцето от брега до брега и повечето американци получават шанс да го хванат веднъж в живота!

И какъв по-добър начин да гледате 2017 Solar Eclipse от използването на вашия iPhone, iPad или друго устройство. Тази статия обяснява как можете да видите това Solar Eclipse на вашите устройства на Apple!

Удивителен път

Въпреки че можете да наблюдавате и виждате частично затъмнение (около 75%) от по-голямата част от страната, гледането на пълното затъмнение, както се случва е ограничено.

T той пътя на съвкупност се ограничава до един тесен 70 мили широк път от Орегон до Южна Каролина.

Първата точка за контакт ще бъде на Линкълн Бийч, Орегон, в 9:05 ч. PDT. Тоталността започва там в 10:16 ч. PDT.

През следващия час и половина преминава през Орегон, Айдахо, Уайоминг, Монтана, Небраска, Айова, Канзас, Мисури, Илинойс, Кентъки, Тенеси, Джорджия и Северна и Южна Каролина.

Пълното затъмнение завършва близо до Чарлстън, Южна Каролина, около 14:48 ч. EDT. Вземете представа за пътя на пътуване чрез интерактивната карта, предоставена от НАСА.

Не забравяйте обаче, че времето има значение. Облаците, дъждът и бурите може просто да развалят гледката (и забавлението) за някои по този път.

Много упорити космически ентусиасти вече са направили своите пътувания с месеци преди времето. Повечето хотели по тази тясна пътека са разпродадени от известно време.

Ако сте от ентусиастите, които са организирали пътувания, трябва да потвърдите резервациите си съгласно съвета на прокурора на Орегон Елън Розенбаум.

Това не е само за забавление!

Добре, повечето от нас просто искат да го видят да мине. Но за учените това е възможност за обучение. По-специално, изследователите се надяват, че затъмнението предлага ценна представа за короната на нашето слънце, това е ореолът на светлината около слънцето, който виждате по време на пълно слънчево затъмнение.

Само по време на пълно слънчево затъмнение короната се вижда от Земята. Тази корона всъщност изгаря повече от един милион градуса по-горещо от повърхността на слънцето - и затова учените са особено заинтересовани от това събитие!

Преглед на Пълното слънчево затъмнение на вашите Apple устройства

Все още можете да изпитате гледането на това веднъж в живота си от дома си, като използвате устройството си Apple и приложението NASA. НАСА планира да излъчи това събитие.

За тези от вас, които обичат да виждат симулация преди действителното събитие, можете да изтеглите приложението NASA Eyes на вашия MacBook. Приложението за Mac е приблизително 30 MB.

В тази интерактивна 3D симулация на пълното затъмнение от 21 август 2017 г. можете да видите изглед на затъмнението от всяка точка на планетата.

След като изтеглите и инсталирате програмата, щракнете върху бутона „Стартиране“. След като се зареди, щракнете върху бутона „Изследване“ в долната част на екрана и ще се появи изглед с разделен екран, показващ изглед на Земята от лявата страна и изглед на слънцето от избраното от вас място на правилната страна. Можете да въведете местоположението си в дължина и ширина в десетични градуси.

След като сте избрали място, можете да гледате симулация на това как би изглеждало затъмнението от тази област от началото до края! Това ще ви даде представа как може да изглежда събитието от мястото, където се намирате.

За грандиозно изживяване на живо, най-добрият ви залог е приложението НАСА и техният канал за предаване на живо.

НАСА ще използва поне три самолета на НАСА и повече от 50 балона с голяма надморска височина, осигуряващи уникална гледна точка за небесното събитие.

Ако имате Apple TV, можете да изтеглите приложението NASA от tvOS App Store. Миналото лято НАСА актуализира приложението за Apple TV и добави поточно предаване на живо от ISS и тонове други видео функции по заявка.

Също така ще можете да гледате това небесно събитие на вашия iPhone и iPad, като го превърнете в канал за предаване на живо на НАСА. Можете да стигнете до страницата за поточно предаване в реално време на НАСА, като кликнете тук. Излъчването на живо ще последва затъмнението, докато се движи из Америка.

Не мога ли просто да го запиша сам на моя iPhone или iPad?

Краткият отговор е НЕ! Камерите на iPad поемат достатъчно светлина, че насочването му директно към слънцето може потенциално да повреди сензора на iPad.

НО Ако имате очила за затъмнение, можете да правите изображения с iPad, стига да ги използвате, за да покриете обектива на камерата, докато правите снимки .

И само за да знаете, ако се опитате да снимате с вашия iPad без очила за затъмнение, резултатите вероятно няма да изглеждат много добре (т.е. изкривени, твърде много или твърде малко светлина и сянка и т.н.)

Докато лунните затъмнения са безопасни за запис (и виждаме с просто око) без защита на лещите, слънчевите затъмнения не са .

Вземете предпазни мерки, за да избегнете повреда на лещите на вашия iPhone или iPad (и разбира се, на вашите собствени очи.) Използвайте очила eclipse, за да избегнете повреда на сензора за изображения на вашия телефон или iPad. Те също помагат за коригиране на експозицията, така че получавате страхотни снимки на затъмнение!

Вашият най-добър залог за добър имидж

 • Изключете автоматичната светкавица
  • В горния ляв ъгъл в приложението за камера намерете символа на мълнията. Докоснете го, за да изключите светкавицата на камерата (мълния с наклонена черта през нея) 
 • Поставете очилата върху обектива на вашия iPad, поставете го на статив или го стабилизирайте по друг начин и след това заснемете интервал от време. По този начин получавате записа (в поредица от снимки) и също така можете да го гледате сами (с друг комплект очила за затъмнение)!
  • Покрийте обектива на фотоапарата със слънчевите си очила по време на моментите преди и след пълното слънчево затъмнение. Това елиминира слънцето, цъфтящо във вашите снимки, и показва най-ясното изображение на слънчевия диск
 • Поставете вашия iPhone или iPad на статив или го стабилизирайте по друг начин
 • Заснемете с помощта на функцията за забавяне на приложението на камерата
  • И вие получавате записа (в поредица от снимки) ПЛЮС, можете също да го гледате сами (с друг комплект очила за затъмнение)!
 • Ако искате да деактивирате автофокус и автоматично експониране (намалете общата експозиция)
  • Стартирайте приложението Камера
  • Докоснете визуализацията на живо и плъзнете пръста надолу, за да разкриете бутона за експонация (икона на слънце)
   • Появява се плъзгачът за експонация, за да регулирате експонацията
  • Плъзнете пръста си докрай надолу за по-малко излагане на светлина
   • Сведете до максимум -8 f-stop
  • След като намерите добро място, натиснете и задръжте екрана за около 2-3 секунди, за да заключите И двата фокуса и експозицията 

Инструкции за Time-lapse изображения на вашия iPad

 1. Отворете приложението на камерата, превъртете до НАЛЯВО минали снимки, видео и сло-мо, докато не видите изтичане на времето
 2. Когато сте готови да снимате, натиснете бутона за запис. Когато всичко е казано и направено, натиснете, за да спрете. Това е!
 3. Вашият iPad автоматично настройва продължителността на интервала от време до около 30 секунди - готов за гледане и споделяне

Ами размишленията? Или селфита?

Ако приемем, че е безопасно да си направите селфи с затъмнението на заден план, защото не гледате директно към слънцето? Помисли отново!

Дори правенето на селфи води до отразена ултравиолетова светлина. Въпреки че не гледате директно към слънцето, вие гледате директно към екрана си. И този екран отразява цялата светлина (включително опасната ултравиолетова светлина.)

Повечето учени СЕ СЪГЛАСЯТ - не трябва да гледате слънчево затъмнение с просто око ДОРИ през отразено изображение (огледало, вода, стъкло, дори лъскав iPad или iPhone или какъвто и да е вид отразяваща повърхност.)

Причината е, че отразените изображения все още съдържат ултравиолетовите лъчи, излъчвани от слънчевата корона по време на затъмнение .

И с тези отразени лъчи, насочени директно към очите ви, това може да доведе до слънчево изгаряне.

Тъй като очите ви гледат отразен образ (от по-тъмна повърхност), зениците ви всъщност се уголемяват, пропускайки повече вредни лъчи - И поставяйки здравето на очите си на ПОВЕЧЕ РИСК.

Всъщност когато не можете да почувствате парене, ултравиолетовите лъчи на слънцето причиняват най-голямо увреждане на ретината.

Така че не, не гледайте отразено изображение на затъмнението. И никакви селфита също!

Най-безопасният начин да видите затъмнението е чрез носене на чифт слънчеви очила, сертифицирани по ISO 12312-2, които са предназначени да филтрират вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Само когато има ОБЩО ЕКЛИПС е безопасно да НЕ се носи защита!

източник: НАСА

И не забравяйте, че това е преживяване, така че не забравяйте да го гледате на живо, със собствения си комплект очила eclipse! Много новини и други професионални издания го снимат (включително НАСА), така че има много страхотни записи, ако някога искате да ги видите отново или да ги споделите с други в бъдеще.

Време е да блокирате малко време и да сте сигурни, че сте готови за стрийминг събитието на вашите Apple устройства!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found