Как да активирам или деактивирам „Не безпокойте“, докато шофирате на iPhone

Една много полезна функция за iOS (за iOS 11 и по-нови версии) е „Не безпокойте по време на шофиране“ (DNDWD.) С активирана Apple се надява да направи драйверите с iPhone по-безопасни и да намали разсейващите драйвери на iPhone. Но разбира се, не всеки иска (или има нужда) от тази функция! Макар и чудесна идея, получаването на съобщение, което да го включва всеки път, когато влезете в превозно средство, дори като пътник, може да бъде доста досадно. Поради тази причина много от нашите читатели ни попитаха как да деактивираме „Не безпокойте по време на шофиране“ или да променим настройките му на ръчни. И има много объркване как да включите не безпокойте по време на шофиране!

DNDWD Обяснено

Функцията „Не безпокойте по време на шофиране“ (DNDWD) автоматично скрива всички известия и заглушава входящите повиквания, определени сигнали и текстове, докато шофирате (или в което и да е движещо се превозно средство.) По този начин водачите няма да се разсейват от текстове, имейли, и телефонни обаждания, когато тръгнат на път.

И така, ето как работи DNDWD и какво мислим. Дори научете съвети как да изключите режима „Не ме безпокойте по време на шофиране“, ако просто не харесвате тази функция на iOS 11.

Не безпокойте по време на шофиране (DNDWD)

Докато Apple по подразбиране изключва режима „Не безпокойте по време на шофиране“, телефонът ви автоматично ви уведомява, когато смята, че шофирате, и ви моли да го включите. Можете също да го включите сами (ръчно) в приложението за настройки под „Не безпокойте“. Когато включите DNDWD, вашият iPhone е безшумен и екранът му остава тъмен. Не получавате текстове или други известия, но получавате ВСИЧКА навигация в приложението на Apple Maps, включително инструкции отсечка по завой, ВСИЧКИ аварийни сигнали и всички предварително установени таймери или аларми. 

И телефонните ви обаждания следват същите правила като обикновените режими „Не безпокойте“. Това означава, че получавате обаждания от избраните от вас любими. И ако един и същ човек се обади два пъти подред, вие също получавате това обаждане.

Как работи

DNDWD работи, като засича движението на автомобила, по-специално ускорението. 

Тъй като не може да прави разлика между видовете транспорт или шофьора от пътника, функцията „Не безпокойте по време на шофиране“ се появява на iPhone на всички, дори и да не шофирате.

Веднъж включен, няма да получавате известия, когато шофирате

Вместо това всичко е заглушено, с изключение на скорошните или любимите ви контакти, ако ги изберете в настройките. С включен DNDWD, ако някой ви изпрати съобщение, докато шофирате, той получава автоматичен отговор, че „Аз шофирам с включен режим„ Не безпокойте “. Ще видя съобщението ви, когато стигна накъде отивам. “ 

Това е спешен случай

Надяваме се, че никога не е така, но нещата се случват и има моменти, когато трябва да минат текстове и известия, независимо дали шофирате или не. Ако е спешно, Apple предоставя начин на подателя на съобщението да премине през функцията „Не ме безпокойте“, като отговори с „спешно“ за спешен случай. 

Когато подателят напише спешно, известието преминава, въпреки че режимът „Не безпокойте по време на шофиране“ е включен В този момент помолете Siri да ви го прочете или дръпнете и прочетете това важно съобщение.

Как да активирам Не безпокойте по време на шофиране 

 1. Отидете в Настройки> Не безпокойте
 2. Превъртете надолу до „Не безпокойте по време на шофиране“
 3. Докоснете Активиране и изберете как искате да се включи
  1. Изберете Автоматично, за да позволите на вашия iPhone да усеща кога може да шофирате и да го включите вместо вас
  2. Изберете При свързване с Bluetooth в автомобила, ако и DNDWD се включи, когато телефонът ви се свърже със системата за свободни ръце на вашия автомобил
  3. Докоснете Ръчно, ако искате да контролирате кога е включено или изключено чрез Control Center
   1. Ако не искате да използвате режима „Не безпокойте по време на шофиране“, задайте го на ръчно
 4. Изберете опциите си за автоматичен отговор, ако искате контактите (всички, любими или скорошни) да виждат съобщение, на което имате DNDW
  1. Ако не искате автоматичен отговор, изберете Никой, за да го деактивирате

Ако не искате да настроите „Не безпокойте по време на шофиране“ да се включва автоматично, добавете го в Центъра за управление за лесен достъп.

Включете „Не безпокойте“, докато шофирате или изключвате с помощта на Control Center

 • Плъзнете нагоре Център за управление
 • Докоснете иконата Автомобил, за да включите DNDWD
  • Появява се известие, потвърждаващо Не безпокойте, докато шофирането е ВКЛЮЧЕНО
  • Иконата DND полумесец автоматично се включва

Не виждате иконата на колата в Центъра за управление?

 1. Отидете в Настройки> Контролен център> Персонализиране на контролите
 2. Докоснете зеления знак плюс (+) до Не безпокойте по време на шофиране 
 3. Плъзнете Центъра за управление и проверете дали DNDWD е там

Не искате вашият тийнейджърски драйвер да изключи DNDWD?

Ако сте родител или настойник на млад шофьор, можете да зададете режим „Не безпокойте по време на шофиране“ и да го заключите, като използвате Ограничения

 1. На iPhone на вашия тийнейджър отидете в Настройки> Общи> Ограничения
  1. Ако преди не сте използвали Ограничения, въведете нова парола
  2. Трябва да запомните тази парола, за да правите промени или да я деактивирате
 2. Под Разрешаване на промени докоснете Не безпокойте по време на шофиране
  1. Изберете Не позволявайте промени 

Как да деактивирам Не безпокойте по време на шофиране?

Ако искате да деактивирате тази функция на вашите iPhone (или iPhone на вашето дете), това е доста просто. Върнете се в  Настройки> Не безпокойте> Не безпокойте по време на шофиране> Активиране> Ръчно. Понастоящем няма начин да премахнете или изключите напълно тази функция. Настройването на това на ръчно обаче означава, че единственият начин да го активирате е да го включите умишлено, обикновено чрез Control Center. Така че ще трябва да го добавите към вашия Контролен център, като отидете в  Настройки> Контролен център> Персонализиране на контролите> и да добавите DNDWD  към опциите си ВКЛЮЧВАНЕ.

Отървете се от известието „Не безпокойте, докато шофирате“

Дори когато зададете DNDWD ръчно, известието за включване на тази функция продължава! И това наистина остарява много скоро. Имахме смесени доклади за това как да се отървем от това DNDWD заяждане. Някои читатели установяват, че изключването на сигнали, базирани на местоположение (в Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение> Системни услуги> Сигнали, базирани на местоположение ) работи за тях и те вече не получават това досадно DNDWD съобщение на екраните си отново! Някои читатели обаче ни казват, че деактивирането на сигнали, базирани на местоположение, не е работило за тях.

Не безпокойте, докато шофирате, не работи?

Опитайте да включите проследяване на движението и фитнеса. Отидете в Настройки> Поверителност, движение и фитнес и го включете. Много читатели съобщават, че след включване на тази функция за движение и фитнес, DNDWD започна да работи!

Често задавани въпроси за DNDWD

Как да разбера дали режимът „Не безпокойте“, докато шофирането е включено?

Всеки път, когато режимът „Не безпокойте“, докато шофирането е включено, в горната част на екрана се появява полумесец, който ви уведомява, че тази функция в момента е активирана. 

Аз съм просто пътник!

Движите се в превозно средство и вашият iPhone не знае кой шофира. Когато настроите DNDWD на автоматично, той се включва, когато вашият iPhone усети ускорение на автомобила. Това включва моменти, когато сте пътник в колата на семейството си и дори градския или междуградския автобус или влак! Така че, да, DNDWD може да бъде супер неудобно. Най-добрият вариант е да го настроите ръчно в настройките на DND, да го добавите към персонализирането на вашия Контролен център и след това да плъзнете нагоре Контролен център, за да го изключите. Друга опция е докосването на опцията Не шофирам в изскачащия прозорец, който се появява, когато DNDWD се активира автоматично. 

Активирано ли е възпроизвеждане на кола и не искате DNDWD?

За хората с CarPlay режимът „Не безпокойте по време на шофиране“ не се активира, когато свържете iPhone в колата си. Така че тази функция не трябва да пречи на вашето Apple CarPlay изживяване.

Имате проблеми с CarPlay?

Ако имате проблеми с CarPlay и DNDWD, опитайте да го зададете на Ръчно и проверете дали това ще реши някакви проблеми.

Какво ще кажете за Bluetooth връзките за кола?

Ако вашият iPhone се свърже с колата ви чрез Bluetooth система, всичките ви телефонни обаждания се извършват както обикновено. Не безпокойте по време на шофиране не ограничава използването на бутоните, микрофоните и високоговорителите на вашата кола за приемане на разговори. Когато е свързан с Bluetooth в автомобила: Не безпокойте по време на шофиране започва, когато телефонът ви се свърже със системата за свободни ръце на автомобила.

Трябва обаче да настроите DNDWD на Когато е свързан с Bluetooth Bluetooth. По този начин функцията „Не безпокойте по време на шофиране“ се активира, когато телефонът ви се свърже със системата за свободни ръце на вашия автомобил. Уверете се, че сте активирали проследяването на фитнес на нашия iPhone. Отидете в Settings> Privacy> Motion & Fitness> Fitness Tracking> ON.

Имате проблеми с Bluetooth и DNDWD на вашия автомобил?

Ако имате проблеми с BT системата и DNDWD на вашия автомобил, опитайте да го настроите автоматично и проверете дали това ще реши някакви проблеми. Или опитайте Ръчно.

Можете ли да промените съобщението за автоматично повторение?

Със сигурност можете! Актуализирайте го до това, което ви подхожда. Отидете в  Настройки> Не безпокойте> Автоматичен отговор  (виждате тази опция само ако е избрано Автоматично повторно пускане с контакти, любими или скорошни.) Докоснете Автоматичен отговор и след това докоснете отново вътре в съобщението. Променете го на каквото искате вашите контакти да виждат, когато сте включили DNDWD. 

Не можете да промените формулировката на спешното съобщение за спешни случаи.

Какво ще кажете за Google Maps или Waze?

Добри новини! iOS позволява на приложения за навигация на трети страни да работят с DNDWD, стига да отворите тези приложения ПРЕДИ DNDWD да влезе (т.е. започнете да шофирате.) Така че, ако активирате режима „Не безпокойте по време на шофиране“, все още получавате вашите упътвания от Google Карти, Waze и др. Потребителите обаче съобщават, че не получават никакви известия за пътувания. Така че за Lyft, UBER, таксиметрови шофьори и други услуги за споделяне на автомобили, ако включите „Не безпокойте“ по време на шофиране, НЯМА да получавате известия за пътуванията си. Не е добре за бизнеса!

Не безпокойте, докато шофирате, не работи?

 • Ако настройката DNDWD е сива, проверете дали нямате активирани ограничения
 • Когато DNDWD не се активира автоматично, отворете Settings> Privacy, Motion & Fitness и го включете
 • Ако една настройка за активиране не работи, опитайте друга
 • Нулирайте всички настройки, за да отстраните проблеми с DNDWD. Отидете в  Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки
  • Това не засяга никакви данни, но възстановява до фабричните настройки по подразбиране неща като всички съхранени пароли за WiFi, всички настройки за достъпност и тапети

Преживявания при използване на режима „Не безпокойте“ по време на шофиране

Докато концептуално „Не ме безпокойте по време на шофиране“ е чудесна идея, в изпълнение открих, че е по-малко от идеалното. Apple настоява да активирате тази функция, ако шофирате с телефона си, дори и да го изключите. Тъй като открива движение, подобно на автомобил, дори пътниците получават напомнянето да включат DNDWD. Така че, ако колата ви е пълна с други хора с iPhone (като автомобил или семейно пътуване), всеки получава съобщението да включи DNDWD - поне веднъж след инсталирането на iOS 11. И много от нашите потребители на обществения транспорт съобщават, че техните iPhone продължават да се появяват нагоре с напомняния за DNDWD, докато пътувате с автобус, влак или други видове обществен транспорт, където със сигурност НЕ сте шофьор.

Ами музиката?

Друг проблем, който получавам с DNDWD, е, че заглушава всички известия, не мога да използвам iPhone като музикален плейър, когато е свързан с Bluetooth!

И също така е бъги!

По време на нашето тестване установихме, че е относително бъги. По време на едно преживяване, по-специално, шофирах с активирана функция, докато използвах Maps, за да ме насочи някъде, където не бях преди. Докато бях на магистралата, приложението ми Maps се срина, което означава, че нямах идея къде да сляза и DNDWD изискваше от мен да премина през куп допълнителни стъпки, за да „потвърдя“, че вече не шофирам, въпреки факта, че бях. Когато се опитах да използвам Siri, за да възстановя посоките, това също не ми позволяваше да го направя.

Дори когато целенасочено зададох DNDWD на Ръчно, все пак получих досадното изскачащо съобщение, за да ми напомни, че не ме безпокойте по време на шофиране може да бъде активирано.

Apple трябва да разбере, че ако драйвер активира функцията, тогава те не използват този телефон отново, докато шофират, освен ако не се налага. Следователно, той е доста лошо проектиран за аварийни ситуации, когато водачът (или някой в ​​колата) трябва да използва този iPhone, за да потърси съдействие или да докладва за инцидент. Така че в крайна сметка виждаме DNDWD като незавършено производство и с нетърпение очакваме да узрее като функция през следващите години.

Обобщение

Всички сме наясно, че разсеяното шофиране е реален проблем, независимо в коя държава живеете. В ерата на мобилните устройства твърде много инциденти са причинени от текстови съобщения и други разсейвания от мобилни устройства. И аплодираме Apple, че е направил нещо по въпроса с функцията „Не ме безпокойте по време на шофиране“ на iOS 11. Не е перфектен - може би дори далеч от съвършен. Но целта все пак е златна и необходима. Въпреки предизвикателствата, досадата на изскачащите прозорци на DNDWD и някои грешки, все още имам включена тази функция. И ви препоръчваме да го изпробвате и ако не желаете да го настроите да върши работата вместо вас, помислете дали да не го използвате ръчно. Това е нещо, което много добре би могло да спаси животи, крайници и дори леки неравности по пътя.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found