9 Слухове за iPhone 7: Вярно или невярно?

Следващият iPhone, който трябва да стартира през септември, първоначално се очакваше да бъде значителна актуализация. Въпреки че изглежда, че Apple е избрала да запази тази значителна актуализация за 10-ата годишнина на iPhone през 2017 г., тази година iPhone, който може или не може да се нарича iPhone 7, има обичайния списък със слухове, които виждаме преди стартирането на iPhone.

Днес ще разгледаме редица от тези слухове и ще определим дали е вероятно те да се случат или просто глупости от интернет:

Новата камера

Слухът: Смята се, че следващият iPhone Plus получава чисто нова камера с обектив с дуел. Казва се, че камерата значително изпреварва останалите камери в съвременните смартфони и може да включва по-добро оптично увеличение, по-ясни и ярки снимки и по-добри снимки при слаба светлина. Освен това се казва, че обикновеният iPhone получава нова камера със значително по-голям обектив.

Резултати: Вярно. За Apple отдавна се говори, че подготвя тази система от камери с дуелни лещи за iPhone още през 2014 г. и добавянето й почти на всеки iPhone, който изтича досега, го прави сигурно нещо.

IPhone Pro

Слухът: Apple ще пусне трети iPhone, със същия размер като iPhone Plus, наречен iPhone Pro. Това устройство ще бъде единственото, което ще получи актуализираната система от камери и ще включва луд спецификационен лист, за да се възползва от възможностите му.

Резултати: Невярно. IPhone Plus вече започва от $ 299. Да имаш трети iPhone, който вероятно ще започне от $ 399, наравно с iPad, е нелепа концепция. В допълнение, пускането на iPhone с луда скорост на първокласна цена, преди тези функции да достигнат до обикновения iPhone, може да забави растежа.

Премахване на порта за слушалки

Слухът: Apple ще премахне жака за слушалки, стандарт, който се използва в технологиите повече от сто години, от предстоящия iPhone. Потребителите ще трябва да използват Bluetooth слушалки или светкавични слушалки. Компанията ще включи в кутията чифт мълниеносни слушалки.

Резултати: Вярно. Apple премахва жака за слушалки на предстоящия iPhone. Въпреки че причините все още не са напълно ясни, изникват няколко възможности. Първо, мълниеносният порт е хипотетично способен да предава звук с по-висока честота от текущия порт. Друго, Apple може да поиска да използва Bluetooth слушалки, за да накара повече хора да слушат аудио на Apple Watch. Не правете грешката, че тук става въпрос за изтъняване, не е така. В момента iPhone се предлага на 7.1 мм, докато iPod nano, който се предлага на 5.4 мм, в момента има порт за слушалки.

32 GB място за съхранение

Слухът: Apple ще разшири базовата памет за iPhone от 16GB на 32GB. Предполага се, че това ще се съобрази с по-новите технологични модели, включително увеличаване на размерите на приложенията и наличието на 4K видеозапис на iPhone. Освен това компанията ще увеличи и другите модели, от 64GB на 128GB, и от 128GB на 256GB.

Резултати: Вярно. Джоана Стърн от често надеждния Wall Street Journal потвърди, че следващият iPhone ще започне от 32GB, като 256GB модел също ще бъде на разположение.

Нови цветови опции

Слухът: Apple ще търгува с текущия цвят на iPhone „Space Gray“ за нов по-тъмен цвят, по-съобразен с това, което се намира на Apple Watch и iPad. Освен това компанията ще пусне нов тъмно син цвят.

Резултати: Невярно. Всички течове сочат към следващия „космически сив“ iPhone, запазвайки цветния дизайн както предишните модели, без нито едно изтичане на син модел към момента на писане.

Интелигентен конектор

Слухът: Следващите iPhone на Apple ще включват интелигентен конектор, подобен на този, който се намира в долната част на iPad Pro, на гърба на следващите модели

Резултати: Невярно. Въпреки че някои течове показват, че те присъстват, много източници смятат, че тази концепция е фалшива. Повечето течове, които излизат днес, изглежда са загубили Smart Connector.

Бутон за принудително докосване

Слухът: Следващият iPhone на Apple ще откаже традиционния бутон за начало на iPhone за нов бутон Force Force. Бутонът ще изглежда по същия начин като предишните модели, но всъщност няма да щракне, вместо да симулира усещането за щракване при натискане.

Резултати: Вероятно вярно. Някои от начините, по които новите бета версии на iOS 10 взаимодействат с iPhone, включително новия механизъм за отключване, поддържат тази концепция. Много от скорошните течове също така показват бутон за натискане със сила.

По-дълъг живот на батерията

Слухът: Смята се, че следващият iPhone разполага с 1 940 mAh батерия на модела, който не е плюс, с 14 процента по-голям от 1,715 mAh батерията, намерен на iPhone 6s.

Резултати: Вярно. Според информация, научена от OnLeaks, това се случва.

Дата на излизане

Слухът: Следващият iPhone на Apple ще стартира седмицата на 12 септември.

Резултати: Може би. Докато iPhone на Apple  обикновено стартират в петък след събитието, Apple наруши този модел миналата година. Ако приемем събитие първата сряда на септември, 7 септември, за да се организира Денят на труда, новият iPhone на Apple по тази логика ще стартира на 16-ти. Въпреки това миналогодишното събитие на Apple също беше забавено от Деня на труда, което доведе до събитие на 9-ти и стартиране на 25 септември. Възможно е стартирането да приключи на 23-ти.

Кои са някои от останалите слухове, които според вас ще останат като слухове, когато става въпрос за iPhone 7?

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found