Как да отворите Word и PDF файлове на вашия iPad или iPhone

В наши дни работата не се ограничава само до офиса. Много от нас са най-продуктивни, когато сме навън, до голяма степен благодарение на смартфоните и таблетите. Ако знаете как да редактирате документи на Word или да маркирате PDF файлове с вашия iPhone или iPad, можете да отворите нови светове на производителност.

Обяснихме как да направим и двете неща в тази статия. Няма значение дали файловете вече са на вашето устройство или някой ви ги е изпратил по текст или имейл. Можем да ви покажем как да ги отваряте, редактирате и дори да ги споделяте.

Отворете Word файлове на вашия iPhone или iPad

По-голямата част от света на бизнеса работи с Microsoft Office. Дори ако сте упорит потребител на Pages, вероятно ще работите с много документи на Word, създадени от други хора.

За щастие е лесно (и безплатно) да отворите файлове на Word на вашия iPhone или iPad. И има няколко различни приложения, които можете да използвате, за да го направите!

Страници срещу Microsoft Word

Две от най-популярните приложения за редактиране на документи на вашия iPhone или iPad са Pages и Microsoft Word. Можете да изтеглите и двете безплатно в App Store, но ви е необходим абонамент за Microsoft 365, за да използвате Microsoft Word.

Отворете документи на Word в Microsoft Word или Pages.

Както можете да очаквате, Microsoft Word е по-добрият вариант за отваряне и редактиране на документи на Word. Не губите никакви данни, като конвертирате в различен формат и можете да споделите документа като файл на Word по подразбиране.

За разлика от тях, приложението Pages на Apple преобразува файловете на Word в нов формат, като често променя шрифта или оформлението в процеса. Можете да експортирате документи като файл на Word, когато приключите с редактирането в Pages, но оформлението вероятно ще се промени отново.

В крайна сметка зависи от вас дали ще използвате Страници безплатно или ще получите абонамент за Microsoft 365, за да използвате официалното приложение на Word.

Как да отворите Word файлове, които вече имате

Ако вече имате документи на Word на устройството си или запазени в облачно хранилище, можете да ги отворите директно от приложението Microsoft Word или Pages.

В Microsoft Word докоснете Отвори от страничната лента на вашия iPhone или iPad, за да видите списък с последните ви файлове в OneDrive. Използвайте опциите за навигация, за да видите последните папки или документи на вашето устройство. Докоснете Още, за да отидете на свързаните услуги за съхранение в облак, като iCloud или Dropbox.

Докоснете Още в Microsoft Word, за да получите достъп до вашите файлове в iCloud Drive.

В Страници докоснете Преглед в долната част на екрана, за да видите всички местоположения от приложението Файлове. Използвайте този екран, за да намерите документи на Word на вашия iPhone или iPad и в свързаните услуги за съхранение в облак докоснете файл на Word, за да го отворите в Pages.

Как да отворите Word файлове, изпратени в съобщения

Понякога хората ви изпращат текстови документи на Word.

Може да получите документ на Word чрез приложението Messages. Докоснете го, за да отворите визуализация на документа, след което докоснете бутона Споделяне - полето със стрелка нагоре - за да го отворите в друго приложение.

От появилия се лист за споделяне плъзнете втория ред приложения, за да видите в какво можете да отворите този прикачен файл. Ако не виждате Microsoft Word или Pages, докоснете Още и ги изберете от разширения списък.

Копирайте документа в избрано от вас приложение от Sheet Share.

Можете да редактирате любимите си приложения от разширения списък, за да гарантирате, че Microsoft Word или Pages винаги се показват на видно място в Share Sheet.

Как да отворите Word файлове, изпратени по пощата

Прикачените файлове към имейл се показват под съобщението в Mail.

Ако някой ви изпрати документ на Word по имейл, трябва да видите прикачения файл под съобщението му в приложението Mail. Докоснете, за да го визуализирате и използвайте бутона Споделяне, за да го отворите в друго приложение.

Докоснете и задръжте прикачения файл, за да се покаже бутон за споделяне.

В противен случай можете да докоснете и задържите прикачения файл, за да видите бързо неговия предварителен преглед, след което плъзнете нагоре, за да разкриете списък с действия. Докоснете Споделяне от списъка с действия и намерете Microsoft Word или Страници от приложенията на втория ред. Ако не се виждат, докоснете Още, за да видите още приложения.

Как да споделяте Word файлове от вашия iPhone или iPad

Когато приключите с редактирането им, може да се наложи да споделите файлове на Word с други хора. Можете да направите това с помощта на AirDrop, Messages, Mail и редица други приложения.

В Страници докоснете трите точки ( ... ), след което изберете Експортиране от менюто. Изберете да конвертирате документа във файл на Word , след което да го споделите с друго приложение или да го запазите във Файлове. Важно е да конвертирате документа си в Word, така че другите хора да не се нуждаят от Страници, за да го отворят.

Изберете да експортирате като документ на Word от приложението Pages.

Ако използвате Microsoft Word, докоснете иконата на човек в горния десен ъгъл на екрана. Изберете да поканите хората да редактират вашия документ, да копират връзка към вашия документ в OneDrive или да го споделят с някой друг като прикачен файл към имейл.

Отворете PDF файлове на вашия iPhone или iPad

PDF файловете са чудесни за сложни документи, където не искате оформлението да се променя. Това е особено полезно, ако използвате Страници вместо Microsoft Word, защото можете да експортирате файлове като PDF, за да сте сигурни, че изглежда еднакво за другите хора.

Анотиране на PDF файлове с маркиране

Бележки за надраскване в PDF с помощта на маркиране.

Тъй като PDF файловете се използват за крайния или почти почти завършен продукт, обикновено не е необходимо да ги редактирате много. Вместо това хората обикновено ги анотират с акценти или кратки бележки и мисли.

Можете да направите това на своя iPhone или iPad, като използвате вградената функция за маркиране. Това се показва от икона на писалка, която извежда кутия с инструменти за открояване, писалки или гумички.

Как да отворите PDF файлове, записани на вашето устройство

Използвайте приложението Файлове на вашия iPhone или iPad, за да намерите и отворите PDF документи. Отворете Файлове и докоснете бутона Преглед, за да видите набор от местоположения: iCloud Drive, вашето устройство или други свързани облачни услуги.

Намерете желания PDF файл и докоснете, за да го отворите. Можете да увеличите или превъртите, както обикновено, и да докоснете иконата за маркиране, за да поставите анотация на PDF файла, както сметнете за добре.

Намерете и отворете вашите PDF документи с приложението Файлове.

Как да отворите PDF файлове, изпратени в съобщения

Можете да преглеждате PDF файлове в приложението Messages, но не можете да ги маркирате от тук. Докоснете PDF в Messages, за да отворите визуализация. Ако искате да го анотирате, използвайте бутона Споделяне, за да го запишете във Файлове и след това отворете PDF от там.

Как да отворите PDF файлове, изпратени по пощата

Когато някой прикачи PDF файл към имейл, той се появява под съобщението му в приложението Mail. Докоснете прикачения файл, за да отворите PDF файла. За разлика от Messages, в Mail има опция за маркиране, която ви позволява да анотирате PDF файла, преди да го запазите във файлове или да го споделите в друго приложение.

Запазете PDF файлове в приложението Файлове, за да използвате маркиране.

Увеличете производителността на iPhone и iPad

Има много начини, по които можете да използвате вашата технология, за да бъдете по-продуктивни на работа. Научаването да отваряте Word и PDF файлове от вашия iPhone или iPad е върхът на айсберга. Отидете по-дълбоко с тези приложения за производителност за iOS или iPadOS.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found