Къде е приложението Noise? Съвети за Apple Watch и iPhone

Apple Watch винаги е бил продукт, който се грижи за здравето на потребителя си. А в предстоящата актуализация на watchOS 6 Apple Watch ще се грижи и за здравето на слуха ви. Още на WWDC '19, Apple обяви нова платформа за гледане, насочена към здравето, наречена Noise. Както се досещате, функцията е предназначена да предпази ушите ви от опасни нива на шум. Ето как можете да получите достъп до функциите на приложението Noise.

Какво представлява приложението Noise?

Новото приложение Noise по същество е приложение, което открива силни шумове във вашата среда - и ви изпраща известие, предупреждаващо ви, че те могат да причинят загуба на слуха.

Шумът задава вградения микрофон за измерване нивото на децибелите на вашата среда и шумовете в нея. Когато достигне определен праг, той автоматично ще ви изпрати известие.

Можете също така просто да отворите приложението Noise, ако смятате, че сте в силна среда, за да видите нивото на децибела на околната среда.

Защо се нуждая от приложение за измерване на децибели?

Многократното излагане на звуци над определено ниво на децибели може да повлияе негативно на слуха ви. С други думи, това може да доведе до загуба на слуха - дори и да не го осъзнавате.

Досега може би дори не сте мислили много за силни шумове, допринасящи за загуба на слуха. И големият проблем със загубата на слуха е, че обикновено се случва постепенно. С други думи, може да не забележите, че губите слуха си, докато не стане късно да направите нещо по въпроса.

Но благодарение на приложението Noise можете да започнете да предприемате превантивни мерки, за да запазите слуха си в дългосрочен план.

Дори да не ви притесняват силните звуци, излагането на силна среда може да влоши загубата на слуха. Когато Noise ви предупреди за твърде силна ситуация, можете да предприемете стъпки, за да се премахнете, да поставите тапи за уши или да си починете по друг начин.

Какво е допустимото ниво на шума?

По подразбиране приложението Noise ще ви изпрати предупредително известие, ако средното ниво на шума във вашата среда достигне или надвиши 90 децибела за три минути. Това е за звука на мотоциклет, шофиращ от косачка или косачка.

Ще почувствате леко натискане на китката си и ще изскочи предупреждение на вашия Apple Watch. Просто го докоснете, за да видите нивото на околния децибел и повече информация за загуба на слуха.

За съдържание тихият шепот е около 40 децибела, докато излитането на струята е около 120 децибела. Можете да намерите повече информация за децибели и загуба на слуха от тази уеб страница на OSHA.

Къде е приложението Noise на вашия Apple Watch?

Ако използвате iOS 13 и watchOS 6 и търсите приложението Noise без резултат, има няколко неща, които трябва да имате предвид.

За една, приложението Noise е достъпно само за Apple Watch Series 4 . По-старите модели на Apple Watch няма да могат да го използват като приложение директно от Apple Watch.

Също така имайте предвид, че на вашите Apple Watch няма инсталирано приложение за шум на по-старите устройства на Apple Watch. Можете да изследвате други приложения за подобна функция, ако имате по-стара Apple Watch. Едно такова приложение е DecibelX.

На по-стария часовник можете обаче да активирате наблюдението на нивата на звука за слушалки, както е показано по-долу.

Използвайте приложението Watch на iPhone, за да настроите мониторинг на шума.
 • Отворете приложението Watch на вашия iPhone
 • Докоснете Поверителност
 • Докоснете Измервания на аудио за слушалки
 • Активирайте Measure Levels тук на екрана
 • Активирайте Включване на други устройства

Тази функция работи с AirPods и други MFi сертифицирани слушалки.

Как Noise защитава поверителността ми?

Ако сте потребител, който се грижи за поверителността, самата мисъл за приложение, което прослушва ежедневните ви дейности, вероятно веднага предизвиква някои червени знамена.

Не се притеснявайте, Apple вече обмисля това. Приложението Noise използва само микрофона, за да анализира нивото на децибелите във вашата среда.

Не записва и не записва никакъв звук. Поради това не е нужно да се притеснявате, че аудиото някога ще напусне устройството ви или ще се окаже някъде на сървър.

Използване на приложението Noise

След като вече знаете защо Apple е включил Noise в watchOS и защо може да искате да го използвате, ето как всъщност да го направите на вашия Apple Watch.

Проверете нивото на шума в реално време

Докато приложението Noise ще ви предупреждава автоматично, можете също да проверите текущото ниво на шума, като използвате приложението Noise, ако имате Apple Watch Series 4 и по-нови.

 • Натиснете Digital Crown и отидете на началния екран.
 • Намерете и докоснете приложението Noise.
 • Оттук ще видите нивото на шума около вас да показва промени в реално време. Той ще оцени нивото на шума като ОК или Силен - и можете да докоснете Научете повече за допълнителна информация.

  Наблюдавайте нивата на шума в реално време.

Можете също така да отворите приложението Noise с помощта на Siri или да го добавите към вашия докинг на Apple Watch или да използвате новия модулен часовник watchOS 6 Infograph и да го добавите към него.

Конфигурирайте известия за шум на Apple Watch Series 4 и по-нови

Както споменахме, приложението Noise ще ви изпраща известия по подразбиране, след като инсталирате watchOS 6. Но можете да конфигурирате тези известия.

 • Отворете приложението Watch на вашия iPhone.
 • В раздела My Watch намерете приложението, наречено Noise.
 • Докоснете Noise.
 • Оттук трябва да видите опция за активиране или деактивиране на измерванията на звука в околната среда.

Заслужава да се отбележи, че можете също да деактивирате измерванията на звука в околната среда и да зададете ръчен праг.

Просто докоснете полето Праг на шума под Известия за шум. Ще има списък с възможности за избор, от Off до 100 децибела.

Източник на изображението: OSHA

Разбира се, препоръчваме да се придържате към препоръчаното от Apple ниво на уведомяване за шум от 80 децибела. OSHA предоставя препоръки около подходящите нива на децибели.

Проверка на анализа на данните в здравеопазването

Ако ви интересува нивото на шума в реално време, ето нов раздел Noise в приложението iOS Health.

Този раздел изброява всички записани нива на децибели. Това може да ви позволи да разберете по-добре кога и къде сте изложени на опасни нива на звука.

 • Отворете приложението Health на вашия iPhone
 • Докоснете Преглед> Слух
 • Можете да проверите нивата на звука на слушалките, както и нивата на звука в околната среда

Ще можете да видите допълнителна информация, която в момента не е налична в приложението Noise. Това включва, когато Noise ви изпраща известия и исторически тенденции за нивото на шума.

Други начини за защита срещу загуба на слуха

Загубата на слуха не може да се случи само поради шумна среда. Понякога можете да си навредите, като слушате музика твърде силно в слушалките си.

За щастие Apple има няколко решения.

Дори и да не сте запознати с музикалните „войни за сила на звука“, сигурно сте забелязали, че песните могат да варират диво в силата на звука.

За да изравни силата на звука на цялата музика, която слушате в Apple Music на iOS, Apple е включила функцията Sound Check. Можете да го активирате в Настройки -> Музика -> Възпроизвеждане и проверка на звука.

Надяваме се, че статията ви е била полезна. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found