Как така Apple не може да разбере известията?

Известията са една от, ако не и най-важната функция на iPhone. Това е основен портал, за да знаете кога трябва да направите нещо. Представете си iPhone без известия. Това би го направило значително по-малко полезно. Apple Watch, най-новият продукт на Apple, е от съществено значение, изграден върху идеята за известията. И така, как Apple не може да го разбере?

Въпреки това, което изглеждаше като стъпка в правилната посока в iOS 10, Apple направи голяма крачка назад с новия Център за уведомяване в iOS 11. Сега отнема значително повече време, за да разгледа уведомлението от преди. Днес ще разгледаме историята на известията в iOS и как Apple може да се подобри.

Пред iOS 5

Когато iPhone първоначално стартира, приложенията не бяха част от изживяването, така че известията не изглеждаха като приоритет. С течение на времето и приложенията станаха видни, известията станаха важни и около iOS 4 нещата наистина започнаха да стават тромави.

Това е така, защото преди iOS 5 всички известия ще бъдат сигнали. Тези елементи ще изскачат на екрана ви и ще прекъсват всичко, което правите, докато не изберете действие. Беше толкова лошо, че лошите известия бяха основната движеща сила зад адаптацията на Jailbreaking.

Apple осъзна, че не работи и реши да се заеме сериозно с iOS 5.

iOS 5

iOS 5 въведе три важни промени в известията, които остават и до днес.

Първото беше наслагване на уведомления. Те вече не прекъсват работния ви процес и ще се появят, преди бавно да изчезнат.

Втората беше област за уведомяване на заключен екран, която ви позволява да преглеждате и бързо въвеждате сигнали.

И третият беше Център за уведомяване, централно място за всички предишни и настоящи уведомления.

Тези промени са все още основни в начина, по който iOS обработва известията днес.

iOS 8

iOS 8 добави една много важна промяна към начина, по който известията работят на iOS: Възможността да взаимодействате с тях, без да напускате приложението си. От iOS 8, когато пристигне известие, можете да плъзнете надолу, за да отговорите направо от балона. Добър старт за подобряване на известията, но нищо повече не се случи.

iOS 10

iOS 10 е изграден допълнително върху промените на iOS 5 и 8. Първо, те представиха изцяло нов център за уведомяване. И второ, всички известия вече бяха дълбоко интерактивни с 3D Touch. Когато получите съобщение, не просто получавате падащо меню, но и пълния прозорец на съобщението. И това работи за известия извън съобщенията. Можете лесно да отговорите на неща като покани в календара и дори приложения като ESPN могат да ви покажат видеоклип в известие.

Актуализация: iOS 11 Beta 4

По време на писането на iOS 11 Notifications бяха безценни. Ще оставим оригиналния запис тук, за да получите представа, но сега нещата са много по-добри.

За начало известията отново са превъртащ се хронологичен списък без допълнителна стъпка. Възстанови се възможността да плъзгате върху тях за действия.

Освен това възможността да кликнете върху известията се върна с нов интерфейс.

iOS 11

iOS 11 е основна стъпка назад. Сега е значително по-трудно да се взаимодейства с известията. Когато докоснете известие на заключения екран, изглежда не ви отвежда до приложението. Вместо това настоява или да го докоснете 3D, или да отключите телефона си.

Най-големият проблем обаче е новият център за уведомяване. Когато плъзнете надолу от горната част на iOS, вече сте посрещнати с нещо, което изглежда идентично с вашия заключен екран. След това, за да видите предишни известия, трябва да плъзнете отново, този път нагоре. Това изглежда като безполезна и досадна промяна. Единствената ми теория е, че високоговорителят и камерите на iPhone 8 ще доведат до премахване на часовника от лентата на състоянието и това е начин за лесно показване на часа.

Тази промяна е почти враждебна за потребителя и значително вреди на работния процес

Какво по-добро

Първо, Apple трябва да се върне към стария център за уведомяване. Беше добре и със сигурност по-добре от това, което предстои да имаме. Но второ, Apple може да въведе по-дълбоки и по-мощни инструменти за уведомяване, като по-задълбочен избор на типове известия от приложения, по-голяма адаптивност на самите сигнали и може би дори възможност за промяна на хаптичните нива на всяко известие.

Напредъкът в iOS 11 извън известията е добър като цяло и бих бил шокиран, ако тези промени стигнат до iOS 12 или дори официалната версия през есента.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found