iPhone търси или няма услуга, как да поправите

Какво правите, ако на вашия iPhone пише „Търсене или няма услуга“? Не се притеснявайте, ние ви покрихме с нашето обширно ръководство по-долу.

Когато вашият iPhone казва „Търсене или няма услуга“ в горната част на екрана, не можете да осъществявате телефонни обаждания, да изпращате текстове или да използвате клетъчни данни. Вече не е много смартфон, така че какво можете да направите с него?

Това може да се случи по много причини, което означава, че има много потенциални решения. По-долу ще намерите всички вероятни поправки, от най-простите до отнемащите време.

Бързото поправяне за iPhone, на който се казва No Service

Проблем със SIM картата на вашия iPhone може да спре да се свързва с клетъчната мрежа на вашия оператор. Ако вашият iPhone казва No Service, извадете SIM картата, след което я поставете отново. Вашият iPhone трябва да се свърже отново с мрежата.

Проверете местоположението си

Отделете малко време, за да помислите за физическото си местоположение. Намирате ли се на отдалечено място или някъде, където преди не сте използвали своя iPhone? Има ли шанс операторът ви да не предлага покритие в тази област?

Ако преди сте използвали своя iPhone на това място, можете да преминете към следващата стъпка. В противен случай отидете на уебсайта на вашия мобилен оператор и потърсете карта на покритието. Излишно е да казвам, че ако текущото ви местоположение няма покритие, няма да можете да получите мобилна услуга там.

Проверете вашите клетъчни настройки

Отидете на страницата Cellular в настройките на iPhone. Вашите опции тук ще варират в зависимост от вашия мобилен оператор, но проверете настройките, изброени по-долу, за да видите дали можете да ги промените.

Превключете бутона Cellular Data в горната част на екрана. Ако не можете да го включите, проверете дали няма включен самолетен режим - обозначен с икона на самолет в лентата на състоянието.

Ако сте в чужбина, включете роуминг и гласов роуминг под опциите за клетъчни данни. Макар да внимавате, че това може да доведе до по-голяма телефонна сметка.

Накрая превъртете до Избор на оператор и изключете бутона Автоматично. Потърсете в списъка, за да изберете ръчно вашата мрежа, ако е възможно.

Рестартирайте вашия iPhone

Рестартирането на устройството може да поправи множество проблеми със софтуера. Той работи чрез рестартиране на програми, които се изпълняват зад кулисите, което може да е причинило грешка.

За да рестартирате правилно устройството си, задръжте бутона Sleep / Wake или Power, докато той ви подкани да плъзнете по екрана. Оставете вашия iPhone да е изключен за 30 секунди и натиснете отново същия бутон, за да го включите отново.

Актуализирайте настройките на вашия оператор

Настройките на оператора трябва да се актуализират автоматично, но в случай че не са, не можете да поискате актуализация в приложението Настройки.

Отидете на General и след това докоснете About. Оставете вашия iPhone на тази страница за момент, за да се появи подкана за актуализация, ако не го направите, можете да предположите, че вашите настройки на оператора са актуални.

Актуализирайте вашия iOS

Възможно е грешка във вашия iOS да е причинила грешка при търсене или без услуга. Това се случи за много потребители с пускането на iOS 8 и беше поправено с по-късна корекция.  

За да стартирате актуализация на iOS, трябва да се свържете с WiFi мрежа или да включите вашия iPhone към компютър, работещ с iTunes. Ако сте на WiFi, отворете Настройки> Общи> Актуализация на софтуера. Ако използвате iTunes, трябва да видите бутон Актуализация след включване на устройството.

Тествайте вашата SIM карта

Използвайте SIM инструмент или изправена кламер, за да премахнете тавата за SIM от страната на вашия iPhone. Тествайте вашата SIM карта в друг телефон, за да определите дали проблемът с търсенето или без услуга се дължи на повреда на вашия iPhone или самата SIM карта.

Ако SIM картата все още не работи на друго устройство, ще трябва да се свържете с вашия мобилен оператор, за да поръчате замяна. В противен случай можете да продължите с нашите стъпки по-долу.

Докато тавата на SIM картата е премахната, погледнете във вашия iPhone за раздела за индикатор за течност. Трябва да е малък бял раздел. Ако стане оранжево или розово, вашият iPhone може да е повреден от течности.

Нулирайте мрежовите настройки

Когато нулирате мрежовите настройки, вашият iPhone ще се свърже отново с оператор и WiFi мрежи. Това означава, че ще трябва да въведете отново паролата за вашия WiFi - уверете се, че сте я получили, преди да продължите.

Отворете приложението Настройки и отидете на Общи, след което превъртете до Нулиране в долната част на страницата. От този екран можете да докоснете бутона Нулиране на мрежовите настройки и да следвате всички допълнителни подкани, които се появяват.

Свържете се с вашия оператор

Проблемът с търсенето или без услуга може да е от вашия оператор. Клетъчните кули от време на време не функционират или слизат за поддръжка. Може дори да откриете, че акаунтът ви е бил заключен поради съмнение за измама, забавяне на плащанията или ако вашият iPhone е бил откраднат.

Използвайте друг телефон, за да се обадите на вашия оператор и да обсъдите проблема с него. Уверете се, че вашият акаунт и кулите им са в пълна изправност, преди да продължите напред. Може да се наложи да предоставите своя IMEI номер, ако смятат, че телефонът ви е откраднат.

Възстановете вашето устройство

Ако вашата антена е повредена, пълното възстановяване може да направи вашия iPhone напълно неизползваем . IPhone трябва да се активира отново с помощта на клетъчни мрежи след възстановяване, ако не може да го направи, вече не може да се използва. Ето защо трябва да продължите, само ако можете да посетите оторизиран доставчик на Apple, ако нещата се объркат.

Трябва също така да се  уверите, че имате резервно копие на iCloud или iTunes, преди да възстановите. В противен случай може да загубите всички данни на вашето устройство.

За да възстановите вашия iPhone, отидете в Настройки> Общи> Нулиране. Докоснете Изтриване на цялото съдържание и настройки и въведете вашия Apple ID или парола, когато бъдете подканени да го направите. След като приключите, можете да възстановите данни от резервно копие.

Вземете ремонт

Ако нищо от горното не е помогнало, вашият iPhone вероятно се нуждае от физически ремонт. Резервирайте среща с оторизиран доставчик на Apple, за да го получите.

Надяваме се, че тези съвети са ви подредили. Проблемът „Няма услуга или търсене“ е разочароващ, но с нашето ръководство вече не трябва да се притеснявате за него.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found