Как да експортирате контакти в Excel от вашия Mac и iPhone

iCloud е чудесен инструмент, който да имате, ако сте редовен потребител на iOS или macOS. Тази услуга архивира почти цялата ви най-важна информация, включително вашите контакти.

Наскоро разгледахме как можете да поправите iCloud контактите, които не се актуализират на вашия Mac. Но какво, ако искате да създадете „хартиено копие“ на вашите контакти и да експортирате контакти, за да превъзходите?

Е, процесът всъщност е много по-лесен, отколкото би се очаквало. Всъщност можете да го направите или от вашия iPhone, или от вашия Mac, без да изпитвате прекалено много главоболия.

Експортирайте контакти в Excel от iPhone

Започвайки ни, ще разгледаме как да експортираме контакти в Excel от вашия iPhone. Тъй като iCloud не улеснява експортирането на контакти, първо ще трябва да изтеглите приложение.

Приложението, което намерихме за най-полезно, беше Contacts 2 XLS в App Store. Приложението е напълно безплатно и прави процеса на износ лесен и безболезнен.

След изтеглянето на приложението създайте акаунт. Можете да използвате вашия имейл адрес, акаунт в Google или дори Facebook, за да създадете акаунта.

Оттам ще трябва да разрешите на Contacts 2 XLS достъп до вашия списък с контакти. Това е само проверка на разрешенията, която е вградена в iOS и е подкана, която вероятно виждате в много инсталирани нови приложения.

След като ви бъде предоставен достъп, контактът се импортира в приложението Contacts 2 XLS. След това ще бъдете насочени към главния екран в приложението, където има няколко различни опции.

От главния екран можете просто да направите „Архивиране сега“, да управлявате архивите си или да се регистрирате за абонамент за автоматично архивиране. Това е покупка в приложение и струва $ 14,99 годишно, но не е необходима за нашия процес.

Ако искате да експортирате контактите си от вашия iPhone, за да превъзхождате, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете Контакти 2 XLS
 2. От главния екран натиснете  Архивиране сега
 3. След като архивирането приключи, докоснете иконата за  експортиране  в долния десен ъгъл

След като докоснете бутона Експортиране, ще получите меню за споделяне от iOS. Сега запазете файла в безброй приложения или можете да го запазите в приложението iOS Files.

Очевидно искате да сте сигурни, че експортираният файл е изпратен някъде, което осигурява лесен достъп. Помислете дали да не го изпратите с приложението Notes или дори да го изпратите по имейл до себе си.

Експортирайте контакти в Excel от Mac

Процесът на експортиране на контакти за превъзходство от вашия Mac е малко по-досаден от простото изтегляне на приложение. За този процес ще трябва да задействаме избрания от вас браузър и да се насочим към iCloud.com.

За съжаление не можете просто да експортирате вашите контакти, за да превъзхождате оттук. Вместо това ще създадете „vCard“, което е начинът на Apple да поддържа контактите ви на едно място.

Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да създадете vCard:

 1. Отворете предпочитания от вас браузър, отворете iCloud.com и влезте
 2. От главния панел кликнете върху  Контакти
 3. Изберете контакт, след което натиснете  cmd + A
 4. Докоснете иконата на Gear в долния десен ъгъл
 5. Изберете  Експортиране на vCard

След това всичките ви контакти ще се появят в папката ви за  изтегляне на вашия Mac. Оттам нататък ще искате да преместите това на безопасно място и вероятно да преименувате файла в  Моите контакти или нещо подобно.

Както обаче посочихме по-горе, този файл все още не може лесно да бъде експортиран в Excel. Вместо това има още няколко стъпки, които трябва да предприемем.

 1. Отворете предпочитания от вас браузър и отворете //labs.brotherli.ch/vcfconvert/
 2. Натиснете  Избор на файл и отидете до новосъздадения списък с контакти
 3. Променете тези настройки:
  1. Формат:  изберете CSV, изберете запетая и активирайте Добавяне на заглавна линия
  2. Кодиране:  изберете Unicode (UTF-8)
  3. Филтър:  не променяйте нищо
  4. Модификации:  не променяйте нищо
 4. Натиснете  конвертиране

От там той създава нов .csv файл в папката ви за изтегляния. Отново помислете за промяна на името на този файл на нещо, което си спомняте или поставяте на безопасно място.

След като създаде този нов файл, уверете се, че всичко работи, като го отворите или в Excel, или в Apple Numbers. Списъкът с контакти е правилно сортиран и подреден по име, като същевременно ви предоставя цялата необходима информация.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found