Как да отблокирам номер на iPhone, iPad или iPod

Не получавате обаждания, които смятате, че трябва да бъдете? Случайно блокира някой и сега се чудите как да деблокирате някого на вашия iPhone? Или може би блокирането е било умишлено, но сега нещата са се успокоили и сте готови отново да получавате обаждания. Каквато и да е причината ви, искате да отблокирате номер на iPhone днес.

Добрата новина е, че е наистина лесно да деблокирате някого (номер, имейл и т.н.) на вашия iPhone!

Когато деблокирате контакт, телефонен номер или имейл, за да достигне до вашия iPhone, iPad или iPod touch, всички телефонни обаждания, FaceTime и Messages се нормализират.

За хората, които търсят как да блокират номера, вижте тази статия.

Така че нека стигнем до него!

Деблокирайте телефонен номер (или имейл) на вашия iPhone

 1. Отворете Настройки> Приложение за телефон 
  1. Можете също да отворите Настройки> Съобщения или Настройки> FaceTime
 2. Докоснете Блокирани контакти или за по-стари iOS, Блокиране на обаждания и идентификация, за да отворите списъка си с блокирани контакти 
 3. Изберете Редактиране в горния десен ъгъл и натиснете знака минус до номера или имейла, който искате да деблокирате 
  1. Или изберете запис и плъзнете наляво по конкретния номер / имейл
 4. Докоснете Разблокиране 
 5. Повторете за всеки контакт, номер или имейл, който искате да деблокирате
 6. Натиснете Done в горния десен ъгъл, за да запазите тези промени

Това е!

Можете също да деблокирате хората, като намерите техния номер или имейл във вашите списъци с последните обаждания и текстови съобщения

 • Изберете бутона за информация „i“ 
 • Докоснете името им
 • Изберете Деблокиране на този повикващ

Проверете дали заглушавате неизвестни повикващи

Ако не получавате обаждания от доставчици на услуги и други фирми, може просто да ги заглушите.

Започвайки от iOS13, Apple добави функция за автоматично заглушаване на повикващите от номер, който не е разпознат или известен.

Функцията е предназначена за заглушаване на нежелана поща и робообаждания, изпращайки тези обаждания направо на гласова поща. Изглежда обаче, че тази функция понякога блокира обажданията, от които наистина се нуждаем, като тези от нашия зъболекарски кабинет, лекари и други доставчици на услуги.

Как да изключите автоматичното заглушаване на повикванията

 • Отидете в Настройки> Телефон
 • Превъртете надолу и изключете Silence Unknown Callers

Не виждате блокиран номер или контакти?

Ако не намерите нищо под Блокиране и идентификация на обаждания или Блокирано в Съобщения и FaceTime, може да блокирате на ниво оператор. 

Повечето компании за мобилни телефони предлагат начин за блокиране на входящите телефонни номера.

Обикновено тази услуга е допълнителна месечна такса, така че проверете най-новата си сметка, за да проверите дали имате тази услуга за блокиране като добавка.

В този случай се свържете с вашата компания за мобилни телефони или посетете страницата за онлайн поддръжка на акаунт за инструкции как да деблокирате номера чрез тяхната система. За всяка клетъчна компания е различно, така че е най-добре да разберете от източника.

Понастоящем в САЩ Verizon предлага безплатна услуга за блокиране на обаждания и съобщения, която няма да се показва в сметката ви. Временно блокира до 5 контакта, включително обаждания и текстови съобщения за 90 дни. След 90 дни блоковете изтичат.

Каква е разликата между блокирането на оператора и блокирането на iPhone?

Блокирането на номер от вашия iPhone или iPad отказва получаване на обаждания или текстови съобщения на това устройство.

Когато блокирате контакт с вашия оператор, той спира контакта (телефонен номер, имейл и т.н.) да не се свързва с вас на ниво акаунт. След като номер и т.н. бъдат блокирани на вашия край чрез оператор, не трябва да получавате никакъв вид известие за контакт.

Блокираните обаждащи ли все още оставят съобщения?

Тъй като вашият iPhone отказва само входящи блокирани обаждания, той се насочва директно към вашата гласова поща.

Когато блокирате контакти с вашия iPhone (използвайки iOS), повикващите все още могат да оставят гласови съобщения - те просто преминават през vmail, без да звънят. 

Когато блокирате телефонни номера чрез вашия оператор, тези блокирани обаждания са напълно забранени. Така че обаждащите се не могат да оставят гласови съобщения или изобщо да се свържат с вас!

Какво се случва, когато блокирам номер на моя iPhone? 

Когато блокирате телефонен номер или контакт, те все още могат да оставят гласова поща, но не получавате известия. Съобщения от блокирани контакти не трябва да се доставят.

Чудите се дали блокираните контакти знаят, че сте ги блокирали?

Когато блокирате контакт чрез вашия iPhone (не вашият оператор), той няма да получи известие, че обаждането или съобщението са блокирани.

Така че не, блокираните хора не знаят, че сте ги блокирали - поне в началото. След като блокиран човек се обади много пъти и забележи, че винаги отива направо на гласова поща, вероятно ще го разбере. 

Ако блокирате номер чрез вашия оператор, блокираните контакти получават съобщение или запис, като ги уведомяват, че не приемате повикванията им и сте им поставили ограничение като собственик на акаунта.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found