Защо моят iPhone 11 не показва дали е с пикова производителност на батерията?

Ако имате iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, може би сте забелязали малка, но не маловажна промяна, когато става въпрос за менюто Health Health.

По-конкретно, превключвателят е различно описание под Peak Performance Capability, както е забелязано от Redditor ryand9999.

Но макар да изглежда като проста козметична промяна, тук всъщност се случва повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Свързано четене

 • Оптимизираното зареждане на батерията не работи? Имайте предвид тези неща
 • 9 ключови съвета за увеличаване на живота на батерията в iOS 13
 • От скоростта до живота на батерията, тези 7 функции на iOS 13 ще подобрят вашето цифрово „качество на живот“

Какво представлява възможността за максимална производителност?

Възможност за максимална производителност измерва способността на батерията на iPhone да се справи с ежедневните си задачи.

Преди да влезем в него, трябва да разберете какво всъщност означава Peak Performance Capability. Това е свързано с цялостното състояние на батерията, но се отнася до нещо по-конкретно.

Всички литиево-йонни батерии с времето ще остареят химически, което означава, че те няма да могат да задържат пълно зареждане и че може да не могат да доставят толкова много енергия на останалата част от iPhone.

Когато батерията не може да достави достатъчно енергия по време на пикова производителност (когато CPU и GPU са под стрес), тогава ще се сблъскате с неочаквано изключване.

В iOS 11.3 и по-нови версии Apple добави нова функция за здраве на батерията, която ви позволява да знаете дали батерията на вашия iPhone е влошена и дали може да се справи с натоварвания при пикова производителност.

Защо се промени възможността за максимална производителност

Рамо до рамо на двата текста.

При предишни модели iPhone, до линията iPhone XS, подзаглавието Peak Performance Capability ще ви уведоми дали батерията ви все още е в разцвета си.

„Батерията ви в момента поддържа нормална пикова производителност“, ще се чете в текста. Разбира се, това би се променило в зависимост от състоянието на батерията и дали iPhone е претърпял неочаквано изключване.

Ако сте закупили iPhone 11, iPhone 11 Pro или iPhone 11 Pro Max, обаче ще установите, че съобщението се е променило малко.

  „Вградените динамични софтуерни и хардуерни системи ще помогнат за противодействие на въздействието върху производителността, което може да бъде забелязано, че батерията на iPhone химически остарява“, се казва в новото известие.

  Някои потребители са посетили Reddit, за да изразят малко загриженост относно новото съобщение. Не заради това, което казва, а заради това, което не е.

  Вижте, при предишни iPhone съобщението ще уведоми потребителя, че батерията му все още работи с пикова производителност. Новото съобщение обаче не предлага никакви индикации за здравето на батерията.

  Разбира се, заслужава да се отбележи, че Apple технически не е премахнала възможността да проверява дали батерията ви поддържа пикова производителност.

  Съобщението вероятно ще се промени, когато батерията действително се влоши. Просто приемете съобщението по подразбиране, което е горното, като признаци, че батерията ви е наред.

  Какво представлява тази „вградена динамична софтуерна и хардуерна система“?

  Линията iPhone 11 има нова система за борба с разпадането на батерията.

  Така че батерията на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max вероятно все още работи на ниво, което поддържа пикова производителност. Но каква е тази „динамична софтуерна и хардуерна“ система, която Apple прокламира?

  По същество това е нова система за управление на захранването. Както подсказва името, той използва комбинация от софтуер и хардуерни системи за управление на производителността, така че вашата батерия да може да осигури максимална производителност.

  Apple всъщност не е разширила конкретно това, което прави системата, само заявявайки, че е „по-усъвършенствана“ и ще работи, за да предложи „възможно най-добрата производителност, тъй като стареенето на батерията настъпва с течение на времето“.

   Разбира се, тъй като разграждането на литиево-йонната батерия е неизбежно, има само толкова много, което системата може да се надява да постигне. Междувременно просто знайте, че вероятно ви очакват поне няколко добри години силна производителност на батерията - ако не и повече.

   Как мога да предотвратя стареенето на батерията?

   Ако четете тази статия, има голяма вероятност да сте загрижени за влошаването на батерията. (Вероятно се тревожите и за това дали и вашето представяне се регулира.)

   Имайки това предвид, ето няколко бързи съвета, за да запазите батерията си във върхова форма за по-дълго.

   • Избягвайте екстремни температури. Топлината е известна с това, че трайно уврежда здравето на вашата батерия. Не зареждайте iPhone в топлина или на пряка слънчева светлина. Свалете калъфа си преди зареждане, за да сте сигурни, че може да диша.
   • Спрете фантастичното зареждане. Въпреки че те могат да бъдат удобни, алтернативните опции за зареждане като безжично зареждане и бързо зареждане USB-C могат да влошат батерията ви по-бързо.
   • K ЕООС си процент в средата. Батерията ще се разгради по-бързо, ако се поддържа 100 или 0 процента живот на батерията твърде дълго. Включете оптимизирано зареждане на батерията.
   • Избягвайте JailBreaking вашето устройство . В директивите на Apple е ясно, че това ще повлияе на производителността на батерията.

   Батерията се представя на по-малко от идеалното ниво? Можете да се върнете към върховата производителност, като я замените в местния Apple Store или упълномощен доставчик на услуги на Apple.

   Уведомете ни, ако имате някакви въпроси.

   скорошни публикации

   $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found