Как да добавите преки пътища към джаджите на началния екран с iOS 13

В продължение на години Apple и iOS изглеждаха застояли с постепенни актуализации година след година. Това беше предимно случаят, тъй като изглеждаше, че Apple прекарва години в опити да усъвършенства интерфейса на операционната си система, като същевременно оставя други функции на прах. Това се промени през последните години и се промени в голяма степен, след като Apple придоби екипа на Workflow. Екипът на Workflow продължи да работи по своето приложение под чадъра на Apple, до пускането на iOS 12. С миналогодишната версия Apple представи нов начин за автоматизиране на безброй действия заедно с ново име, Shortcuts. С iOS 13 има още повече актуализации на преките пътища, включително подобни на базирани на времето и базирани на местоположение действия.

Какво се случи с моите джаджи за преки пътища?

Докато Apple и екипът за преки пътища направиха чудеса за пускането на iOS 13, изглежда има някои проблеми. Първо, първата версия на бета софтуера видя, че много преки пътища, създадени по поръчка, се развалят. Това е така, защото Apple въведе нова опция за настройки за надеждни или ненадеждни преки пътища. Съвсем логично е това да бъде включено за опасения относно поверителността, но има проблеми за тези, които използват преки пътища с изгледа Today

Как да добавите преки пътища към джаджите на началния екран

След като добавите който и да е пряк път, до който искате достъп, шансовете са, че приспособлението ще каже „Без преки пътища“. За да поправите това, ще трябва да изпълните следните стъпки:
  1. Отворете Настройки
  2. Превъртете надолу и изберете Преки пътища
  3. Превключете „Разрешаване на ненадеждни преки пътища“
  4. Въведете вашата парола
След като превключите тази настройка на включена позиция, всички ваши любими приспособления ще се покажат в Днешния изглед.

Какво е „доверен пряк път“?

Освен ако не сте някой като Розмари Орчард или Федерико Витичи и не създавате свои собствени преки пътища, вероятно използвате споделени такива. Това е добре, ако го получавате от надежден източник като MacStories или дори такива, намерени тук на. Въпреки това има моменти, в които можете да намерите пряк път в Twitter или Reddit и това са моментите, за които тази настройка е предназначена. Доверен пряк път е този, за който знаете, че се добавя към вашата колекция и идва от източник, на когото имате доверие. Ако не превключите настройката по-горе и не добавите ненадежден пряк път, ще получите подкана отдолу. С iOS 13, когато добавите нов пряк път, който не идва от приложението за пряк път, ще трябва да превъртите всички действия. Това ви дава възможност по същество да прегледате действието на прекия път, за да сте сигурни, че няма нищо злонамерено скрито.

Какво друго се промени в преките пътища за iOS 13?

Shortcuts е най-интересното допълнение към софтуерния арсенал на Apple, тъй като това е приложение, което изглежда сякаш е насочено към отрепки и маниаци. Въпреки това, компанията вижда достатъчно потенциал, че основните промени се въвеждат с пускането на iOS 13. Както споменахме по-горе, Apple реши да вгради това приложение директно в iOS. Преди имаше отделно приложение, което трябваше да бъде изтеглено, преди да усетите величието на преките пътища. Има още няколко промени с преките пътища в iOS 13:
  • Предложения
  • Задействания за автоматизация
  • Събития, пътувания, настройки
  • NFC интеграция
  • Преработена галерия
Надяваме се, че тези промени ще направят преките пътища още по-популярни дори при най-основните потребители, намиращи приложение в приложението.

Заключение

Както посочихме по-горе, Shortcuts е едно от най-вълнуващите допълнения към iOS 13 и към iOS като цяло. Обичаме да виждаме интеграцията в iOS като системна опция, вместо „да се надяваме“ хората да инсталират приложението и да се забъркат с това, което е вътре. Освен това Apple преработи галерията, за да я направи по-привлекателна, като същевременно добави възможността да ги автоматизира въз основа на различни ситуации. Все още сме в ранните дни на iOS 13, така че се надяваме да видим повече функции, добавени преди финалната версия тази есен. Междувременно искаме да знаем кои са вашите любими преки пътища. Затова звучете в коментарите по-долу и ни уведомете как автоматизирате живота си!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found