Кога трябва да сменя батерията на моя iPhone? Как да използвам здравните функции на батерията на Apple

Факт е, че с течение на времето акумулаторната батерия на вашия iPhone губи капацитета си и с течение на времето не може да поддържа своята пикова производителност. Рано или късно, ако притежавате iPhone в продължение на няколко години, ще трябва да смените батерията му, независимо от модела. Следователно не е въпрос дали, а кога.

След дълго чакане, Apple най-накрая засили осигуряването на така необходимата прозрачност около производителността и подмяната на батерията на iPhone. В бележка до всички свои клиенти Apple не само обясни техническите проблеми, свързани с химическото източване на литиево-йонни батерии, но също така обяви, че не се нуждаете от приложение на трета страна, за да разберете състоянието на батерията на вашия iPhone.

Вместо това използвате приложението за настройки на Apple или поддръжката на Apple, за да ви помогне да стартирате диагностика на вашия iPhone, без да напускате къщата си.

При по-старите модели iPhone батерията може да е проблем. Въпреки това не можете да проследите всички проблеми с производителността до проблем с батерията. Най-доброто нещо, което трябва да направите, преди изобщо да помислите за подмяна на батерията, когато се сблъскате с проблеми с производителността, е да проверите състоянието на батерията на вашия iPhone.

Apple вече предлага функция в iOS, която ви позволява да проверявате състоянието на батерията за хора, използващи iOS 11.3 и по-нови версии (и модел iPhone 6 и по-нови версии).

Освен това, ако искате да проверите състоянието на батерията на вашия iPhone, можете да се възползвате от Apple Support.

Те могат да пуснат дистанционна диагностика на вашия iPhone и да ви кажат колко цикъла на батерията има, както и пълния капацитет на зареждане на батерията на вашия iPhone.

Как да проверите състоянието на батерията на iPhone, като използвате стъпка по стъпка настройките за здраве на батерията на Apple

За хора с iPhone 6 и по-нови версии, които използват iOS 11.3 и по-нови версии, Apple включва функция, която показва състоянието на батерията на вашето устройство. Тази функция също препоръчва, ако трябва да смените батерия.

Намерете функциите за здраве на батерията на вашия iPhone в Настройки> Батерия> Здраве на батерията .

За хора с модели iPhone 8 и по-нови версии, Apple включи още по-усъвършенствани оптимизации на хардуера и софтуера, които осигуряват по-точна оценка на нуждите от захранване на вашия iPhone и способността на батерията на вашия iPhone да максимизира цялостната производителност на системата.

Стъпка 1: Проверете процента на максималния капацитет на вашия iPhone

 1. Ако сте включили режим на ниска мощност , първо го изключете
 2. Отидете в Настройки> Батерия и докоснете Състояние на батерията
 3. Вижте процента на  максималния капацитет
  1. Максималният капацитет сравнява текущата ви производителност на батерията с кога е била нова
 4. Всичко над 80% е нормално
 5. Ако вашият процент е по-нисък от 80% , е време да помислите за подмяна

Стъпка 2: Проверете възможностите за максимална производителност на вашия iPhone

След това проверете колко добре се справя вашата батерия в съобщението по-долу Peak Performance Capability. Ако вашата батерия поддържа нормална производителност, ще видите съобщение, показващо, че батерията е в нормална пикова производителност.

Потърсете управление на производителността на батерията на iPhone

Ако батерията на вашия iPhone е компрометирана, но все пак може да функционира донякъде нормално, Apple поставя вашия iPhone в управление на производителността на батерията.

Когато се приложи управление на производителността, ще видите съобщение: „ този iPhone преживя неочаквано изключване, тъй като батерията не успя да достави необходимата пикова мощност. Приложено е управление на ефективността, за да се предотврати това да се повтори. Деактивиране ... ”

След като вашият iPhone приложи управление на производителността, можете да го изключите само като докоснете бутона Деактивиране в съобщението.

Вашият iPhone обаче автоматично включва управлението на производителността, ако възникне неочаквано изключване или друго събитие, при което батерията на вашия iPhone не е в състояние да достави необходимата пикова мощност.

Виждате Важен банер за съобщение за батерията?

Ако не виждате статистика за капацитета и максималната производителност на батерията на вашия iPhone, но вместо това виждате банер, че има важно съобщение за батерията, значи има проблем с батерията на вашия iPhone. Това съобщение вероятно показва, че трябва да смените батерията.

Може да видите едно от тези съобщения:

 1. Здравето на батерията ви е значително влошено
 2. Не може да се потвърди, че този iPhone има оригинална батерия на Apple
 3. Този iPhone не може да определи състоянието на батерията

За всички тези сценарии трябва да вземете вашия iPhone в Apple или в сертифициран сервиз на Apple за проверка и най-вероятно замяна с оригинална Apple или сертифицирана от Apple батерия.

Добрата новина е, че нито едно от тези съобщения не показва проблеми с безопасността. Все още можете да използвате вашия iPhone и тази батерия.

Но вероятно ще имате проблеми с производителността. Ето защо препоръчваме подмяна на батерията! Нова резервна батерия трябва да подобри цялостната производителност на вашия iPhone.

Как да проверите състоянието на батерията на вашия iPhone, като използвате Apple Support, стъпка по стъпка

 • Използвайки Safari на вашия iPhone, отворете тази връзка за поддръжка на Apple
 • След като страницата се зареди, щракнете върху iPhone, последвано от Батерия, Захранване и Зареждане
 • Щракнете върху Въпроси и отстраняване на проблеми с батерията
 • Кликнете върху чата
 • Въведете вашия IMEI номер. Този номер, заедно със серийния номер и т.н. се намира чрез докосване на Настройки> Общи> Информация
 • Въведете вашето име и имейл
 • Изчакайте няколко минути, за да се покаже поддръжката за чат. Екранът ще ви покаже времето за изчакване за чата. Можете също така да изберете да се обадите чрез вашия iPhone.
 • Задайте вашите въпроси и ги накарайте да изпълнят диагностиката
 • Не се изисква трета страна!

Не е необходимо приложение на трета страна, за да получите тази информация. Поддръжката на Apple ще ви преведе през показанията за състоянието на батерията и може да ви посъветва дали вашият iPhone се нуждае от нова батерия в бъдеще.

Как да замените батерията на вашия iPhone

Ако определите, че трябва (или искате) да замените батерията на вашия iPhone, първо разберете дали батерията ви е покрита от гаранцията на Apple Care на вашия iPhone. Ако вашият iPhone е обхванат от AppleCare + или законодателството за защита на потребителите на вашата страна, Apple подменя батерията ви безплатно.

Използвайте проверката на гаранцията на Apple, за да видите дали имате AppleCare +, като въведете серийния номер на вашия iPhone. Намерете вашия сериен номер в Настройки> Общи> Информация, на оригиналната опаковка, гравиран на гърба на някои модели или гравиран на тавата на SIM картата на някои модели. Можете също да намерите серийния номер на вашето устройство с помощта на Finder или iTunes.

Колко струва подмяната на батерията на iPhone?

Ако вашият iPhone не е обхванат от AppleCare + или вашите местни закони, подмяната на батерията на вашия iPhone струва между $ 49-69 USD плюс такса за доставка (ако е приложимо) от около $ 7 USD.

Можете да избегнете всякакви такси за доставка, като зададете среща в Apple Store или на едно от сертифицираните сервизни места на Apple във вашата държава / регион.

Получаване на батерията на Apple

Ако вашият iPhone се нуждае от подмяна на батерията, свържете се с екипа за поддръжка на батерията на Apple за опции за подмяна на батерията. Тези опции включват изпращане за ремонт, получаване на сервизно обаждане, настройване на срещи в магазини на Apple и упълномощени сервизи на Apple, чат с Apple Support или определяне на време за разговор с Apple Support по телефона.

Излязохме!

Надяваме се, че сте намерили тази информация навременна и полезна. Моля, не забравяйте, че хората от екипа за поддръжка на Apple също са хора и в момента може да са изправени пред голям обем обаждания и запитвания за чат.

Тъй като Apple ще предоставя услугата за подмяна на батерията от януари за $ 29, може да изчакате да замените батерията, вместо да купувате комплект от трета страна от e-bay или Amazon сега. Все още чакаме да чуем за подробностите за подмяната, като гаранция, наличност и други подробности.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found