Свържете Xbox One или PS4 контролер на iPadOS, за да изследвате любимите си игри

Може би едно от най-изненадващите съобщения относно iOS 13 и iPadOS на WWDC '19 беше по отношение на игрите. Apple обяви, че с най-новата версия на своя мобилен софтуер потребителите ще могат да сдвояват и свързват контролер Xbox One или PlayStation 4 на iPadOS, за да играят любимите си игри.

Както може да се очаква, има уловка с тази интеграция, тъй като не можете просто да използвате някой стар Xbox One или PlayStation контролер.

Що се отнася до контролера на Microsoft, ще искате най-новата версия, която се доставя с Xbox One S и носи номер на модела 1708 . Това може да се намери на гърба на контролера под батериите. За тези, които притежават контролери на PlayStation, ще трябва да сте сигурни, че се опитвате да се сдвоите с контролера DualShock 4 .

И двата контролера вече могат да се свързват с вашите компютри чрез Bluetooth и това е ключовата съставка за настройка на всичко.

За съжаление, тези с оригиналния Microsoft Elite Controller няма да имат късмет, докато Elite Controller 2 не стартира по-късно тази година.

Как да сдвоите контролер за Xbox One

При условие, че имате правилния контролер на версиите, процесът на сдвояване на вашия Xbox One S контролер е прост и прав напред. Следвайте тези стъпки, за да сдвоите контролера си:

1. Отворете Настройки на вашия iPad

2. Натиснете Bluetooth

3. От контролера го включете, като натиснете средния бутон Xbox

4. Поставете контролера в режим на сдвояване, като задържите бутона за свързване в горната част за 3 секунди

5. На iPad, Xbox Wireless Controller ще се появи под „ Други устройства

6. Докоснете Xbox Wireless Controller, за да сдвоите

Според нашия опит това може да отнеме няколко опита за действително сдвояване на вашия iPad и Xbox контролер. След като започне да работи обаче, контролерът ще се появи под „Моите устройства“ в менюто на Bluetooth.

Лесно проверете състоянието на батерията на вашия iPad Game контролер.

Apple също е добавил допълнително удобство, тъй като можете дори да проверите оставащия живот на батерията на контролера от джаджата Battery.

Как да сдвоите контролер DualShock 4

Стъпките за сдвояване на контролера PS4 DualShock се различават малко от тези, необходими за сдвояване на контролера Xbox One S. Въпреки това, предпоставката е почти същата и ето как можете да го направите:

1. Отворете Настройки на вашия iPad

2. Натиснете Bluetooth

3. От контролера натиснете бутона PlayStation и Share за няколко секунди, докато светлината започне да мига

4. На iPad, DualShock 4 Controller ще се появи под „ Други устройства

5. Докоснете DualShock 4 Controller, за да се сдвоите с iPad

Няма да се занимаваме с това дали единият контролер е по-добър над другия, защото това отваря кутия с червеи, която е разработена другаде. Независимо от това, след като контролерът DualShock 4 бъде сдвоен, ще можете да играете всякакви съвместими игри от комфорта на вашия любим контролер.

Как да прекратите сдвояването на вашия контролер с iPadOS

Премахването на контролера за игри на iPad е лесно чрез премахване на сдвояването

Ако настъпи моментът, че не искате контролерът ви вече да се сдвоява с вашия iPad, процесът на премахване на сдвояването е лесен. Тези стъпки работят независимо от това кой контролер използвате:

1. Отворете приложението Настройки на вашия iPad

2. Натиснете Bluetooth

3. Намерете Xbox Wireless Controller или DualShock 4 Controller в списъка на „ Моите устройства

4. Докоснете бутона „ i “ до контролера

5. Изберете „ Забравете това устройство “ от менюто

6. Потвърдете разединяването, като докоснете „ OK

Друг лесен метод за разединяване на безжичния контролер Xbox е просто изваждане на батериите. Това ще го разкачи от вашия iPad, което ще ви позволи да го използвате с вашия компютър или Xbox. За съжаление контролерът PS4 няма сменяеми батерии, така че ще трябва да следвате горния метод, за да го премахнете.

Какви игри работят с контролера Xbox One или PS4?

Така че, за да можете да използвате Xbox или PS4 контролер с iPadOS, играта трябва да има MFi поддръжка. Това е лицензионен стандарт, създаден от Apple, който ще позволи на различни игри да работят с геймпади и контролери на трети страни.

Въпреки че в App Store има много игри, които поддържат MFi контролери от кутията, има и такива, които не го правят. Намерихме обаче няколко от нашите фаворити, с които да си поиграете.

Minecraft PE Edition - $ 6.99

Minecraft е очевидният избор тук, тъй като завладя света от години и все още е на върха на класациите за платени приложения. Можете да създадете свой собствен свят, блок по блок, докато работите по своя начин да се биете с различните босове, които можете да намерите.

Real Racing 3 - Безплатно

Real Racing 3 ви дава фантастично усещане за пътното платно, докато включва повече от 40 различни писти и над 200 различни автомобила, от които можете да избирате. Това не са само вашите първостепенни автомобили, тъй като има опции от Ferrari, Bugatti, Porsche и други.

Grand Theft Auto: Сан Андреас - $ 6.99

GTA съществува от толкова дълго време, че някои от игрите му са пренесени на iOS и Android. Един от случаите е Grand Theft Auto: San Andreas, който е пълната версия на играта и комбинирането на това с контролер ще осигури най-добрата портативна игрална система.

Dead Trigger 2 - Безплатно

Комбинирайте идеята за класическо изстрелване с повече зомбита, отколкото можете да преброите и в крайна сметка ще получите Dead Trigger 2. Ще се биете срещу зомби апокалипсиса с помощта на 50 различни оръжия в хода на повече от 600 различни сценария .

Контролерът за игри не се свързва с iPad, Как да поправите

Тъй като все още сме в ранните дни на iPadOS и iOS 13 (това е само бета 2), има някои открити проблеми. Някои потребители, които се опитват да използват контролера DualShock 4, са открили, че iPhone или iPad ще се окажат в цикъл, ако се опитате да го събудите с контролера.

Очевидно има грешка в софтуера, която пречи на Bluetooth да се събуди със сдвоения контролер. За да поправите това, ще искате да сдвоите или свържете друго Bluetooth устройство и след това след като свършите, свържете контролера отново.

Един потребител по-специално имаше това решение за собствениците на AirPod:

Опитайте тази работа, работи за мен на моя XS Max. Първо се свържете с AirPods, след това свържете контролера, докато AirPods са свързани. Това ще ви заобиколи катастрофата и ще можете да тествате контролера.

Ако използвате други Bluetooth слушалки, различни от AirPods, това също трябва да работи.

Ето и другите често срещани съвети, когато вашият контролер на игри не се свързва:

  • Ако имате проблеми с връзката след актуализацията на iPadOS, нулирайте мрежовите настройки, като докоснете Настройки> Общи> Нулиране на мрежовите настройки 
  • Проверете нивата на батерията на вашия контролер за игри. Ако имате по-слаби батерии, това може да доведе до проблем с установяването на Bluetooth връзка.
  • Ако можете да видите контролера за игри в списъка на свързаните устройства на вашия iPad, но той все още няма да работи, най-добре е да натиснете   Настройки> Bluetooth > Докоснете 'i' до контролера и изберете 'забрави това устройство '. Рестартирайте iPad и се свържете отново и тествайте дали работи.

Не се съмняваме, че Apple ще се справи с изкривяванията, но е въпрос на време да видим какво ще се случи с бъдещите издания. Ако сте намерили друго решение или поправка или съвет за игрален контролер, уведомете ни в коментарите по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found