Как да поправя грешка в iTunes 3194 при актуализиране или възстановяване на iPhone

3194 е една от най-често срещаните грешки, с които се сблъскват потребителите, докато използват iTunes за надграждане на своите продукти на Apple. Независимо дали става въпрос за iPad, iPod touch или iPhone, грешка 3194 е свързана с iTunes и обикновено може да възникне при процес на надстройка или възстановяване. Заявявайки това, става очевидно, че придобиването на начин за поправяне става най-често задаваният въпрос в света на iFans.

Преди да влезем в частта за грешките 3194 на грешката, нека разгледаме причините, които я причиняват. Вашият iTunes софтуер може да работи с най-новата версия на iOS. iTunes няма правомощия да изменя или коригира предишни версии на операционната система. Следователно трябва да провери коя версия използвате.

Това обаче може да се случи и ако използвате най-новия фърмуер на iOS. Това може да се дължи на известна грешка при свързване със сървъра за потвърждение на Apple. Трябва да се свърже със сървъра, за да провери вашето устройство и версията на iOS и ако не успее да го направи поради някаква причина, ще задейства съобщението за тази грешка.

С това възниква въпрос, защо този проблем се появява, дори ако искате да възстановите вашия iPhone или iPad. Както беше посочено, iTunes трябва да се свърже със сървъра и ако това не може да се случи поради някаква причина, ще покаже грешка 3194. Сега, след като знаем какво стои зад най-често срещания проблем на iTunes, нека се потопим направо в него.

Променете вашата система

Най-лесният вариант е да смените системата, която използвате, за да надстроите или възстановите вашия iPhone. Промяната на вашата система означава и различна интернет връзка. Във вашата текуща система може да има някои настройки, които пречат на iTunes да се свърже със сървъра. Следователно промяната на системата решава проблема по възможно най-простия начин. Ако друга система не е налична, продължете да четете, за да коригирате някои настройки в текущия си компютър и iTunes.

Възможно е да има проблем във вашите iTunes хост файлове, ако не успее да се свърже с Apple Server. Трябва да се уверите, че хост файловете не съдържат нещо като „gs.apple.com“. Не се притеснявайте; не сте единственият с този проблем. Малко е технически, но можете да поправите това, ако следвате тези стъпки. Има различна процедура за премахване на всеки файл с име gs.apple.com в Mac и Windows. Тук сме описали и двете.

Как да премахнете gs.apple.com на Windows

Ако имате мишка, посочете горния десен ъгъл на екрана и превъртете показалеца надолу. Щракнете върху Търсене и въведете Run. Щракнете върху иконата Run, която се появява. Ако не използвате мишка, плъзнете от дясната страна на екрана. Въведете Run в лентата за търсене и докоснете иконата Run.

След като приключите с това, напишете% WinDir% \ System32 \ Drivers \ Etc в текстовото поле Open и натиснете бутона OK. Както можете да видите от адреса, който сме ви помолили да въведете, той ще отвори папка с името „Etc“. Щракнете двукратно върху него и проверете дали сте намерили име на файл gs.apple.com. Ако го направите, премахнете го от там и не забравяйте да запазите. Това е почти всичко за него. Трябва да премахне грешката 3194.

Как да премахнете gs.apple.com на Mac

Първо, трябва да излезете от iTunes за момента и да отворите терминала. Въведете sudo nano / private / etc / hosts и натиснете enter. Той ще поиска парола и трябва да въведете паролата, която използвате, за да влезете във вашата система. Подобно на Windows, сега трябва да потърсите файл с име gs.apple.com във файла хостове, който се отваря.

Ако намерите такъв файл, просто го премахнете. Отново запазването на промените е важно, така че натиснете Control-O за това. Когато поиска името на файла, просто натиснете enter и за излизане от редактора натиснете Control + X. След като приключите с това рестартирайте вашата OS X.

Проверете за антивирусен филтър

Това не е единствената причина, поради която iTunes не позволява да се свързва. Това може да е защитната стена или антивирусната програма, която сте инсталирали на компютъра си, която може да причини пречки във връзката. Следователно, ако не сте намерили нищо, наречено gs.apple.com във файла за хостове, или все още можете да видите грешката след изтриване на gs.apple.com, деактивирайте защитната стена и антивирусната програма за момент.

Сигурно е, че един от споменатите по-горе методи ще ви помогне да поправите грешката 3194 в iTunes. Тези решения обслужват всички възможни проблеми, причиняващи този проблем.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found