Купуването на продукти на Apple от Amazon подновено? Ето какво трябва да знаете

Купуването на продукт на Apple втора ръка е добър начин да спестите малко пари. Но ако този продукт се окаже дефектен или повреден, тези спестявания бързо стават по-трудни, отколкото си струват. Там на помощ идва Amazon Renewed.

С Amazon Renewed можете да купувате продукти втора ръка в ново състояние. И всичко идва с подновената гаранция на Amazon, така че можете да пазарувате със спокойствие.

Обяснихме всичко, което трябва да знаете за закупуването на продукти на Apple от Amazon Renewed по-долу.

Какво е обновен Amazon?

Amazon Renewed е част от Amazon, посветена на продажбата на притежавани, ремонтирани и неизползвани продукти втора ръка. Можете да пазарувате за смартфони, компютри, инструменти, камери и много други.

Amazon Renewed е магазин втора употреба на Amazon. Кредит за изображение: Amazon / YouTube

Всичко, което купувате от Amazon Renewed, е в ново състояние и е подкрепено от гаранцията за подновяване на Amazon. Това трае поне 90 дни и ви предпазва от всякакви проблеми.

За да може продавачът да изброява артикули в Amazon Renewed, продуктите му трябва да бъдат проверени, тествани и почистени от квалифицирани за Amazon техници. Така че можете да се чувствате уверени, че каквото и да купите, ще бъде в отлично състояние.

Какви продукти на Apple се предлагат от Amazon Обновени?

Няма ограничение за това кои устройства на Apple можете да намерите в магазина на Amazon Renewed. Можете да си купите iPhone, iPad, Mac, Apple Watch или дори комплект ремонтирани AirPods.

Това е само малка селекция от продуктите, налични в Amazon Renewed.

Подобно на повечето обновени магазини, точните продукти, предлагани от Amazon Renewed, се променят в зависимост от пазара на втора ръка. В резултат на това по-новите версии са по-трудни за намиране, тъй като първоначалните собственици все още ги използват.

Повечето продукти на Apple на Amazon Renewed са на възраст поне една година. Въпреки това все още можете да пазарувате с увереност, че те са подновени като ново състояние.

Щракнете тук, за да разгледате всички актуални продукти на Apple на Amazon Renewed.

Какво е състоянието на обновените от Apple продукти на Amazon

Всеки обновен от Apple продукт на Apple трябва да бъде в ново състояние. Може да не се доставя с оригиналната опаковка или аксесоари, но самото устройство трябва да изглежда и да се чувства така, сякаш току-що е излязло от кутията.

На екрана не трябва да има драскотини или следи от износване на корпуса. Батерията също трябва да държи поне 80% от максималния си капацитет.

Всичко от Amazon Renewed трябва да е в перфектно състояние. Кредит за изображение: Amazon / YouTube

Ако случаят не е такъв, имате право на възстановяване или замяна чрез подновена гаранция на Amazon.

Възможно е да не получите официални аксесоари на Apple. Но ще получите сертифицирани от Apple сертифицирани кабели за зареждане и адаптери.

Обновените от Amazon продукти на Apple не се доставят със слушалки.

Отключени ли са подновените iPhone на Amazon?

Amazon Renewed продава всички видове iPhone, включително отключени и мрежови устройства. Заглавието на списъка за всеки продукт ясно посочва дали устройството е „Напълно отключено“ или не.

Проверете описанието, за да разберете дали iPhone е заключен.

Например, ако iPhone на Amazon Renewed казва „За AT&T“ в заглавието, можете да използвате това устройство само със AT&T SIM карта.

Винаги трябва да внимавате, когато купувате употребяван iPhone, за да сте сигурни, че той не е заключен за определена мрежа. В противен случай може да откриете, че не можете да използвате този iPhone със вашата SIM карта, без да платите старата мрежа, за да го отключите.

Какво представлява подновената гаранция на Amazon?

Един от големите недостатъци при закупуването на употребявани продукти на Apple е, че не знаете дали те ще продължат да работят. За щастие Amazon подкрепя всичко в магазина Renewed с 90-дневна гаранция.

Това ви дава право на безплатна подмяна или възстановяване на сумата, ако имате проблеми през първите 90 дни. Можете дори да изберете да върнете артикула, защото той не е в ново състояние.

Техниците проверяват, тестват и почистват продуктите, за да осигурят най-доброто качество. Кредит за изображение: Amazon / YouTube

Нещо повече, Обновената гаранция на Amazon ви дава достъп до бърза поддръжка директно от Amazon. Това е чудесно за всеки, който се нуждае от допълнителна помощ за настройка или обучение да използва новото си устройство.

Уверете се, че Обновената гаранция на Amazon е спомената в раздела с информация за даден продукт, преди да го купите. В противен случай Amazon може да не го покрие.

Как да получа поддръжка за продукти от Amazon Обновена?

Ако имате проблеми с вашите продукти на Amazon Обновени Apple, можете да получите техническа поддръжка или да поискате възстановяване на сумата директно чрез Amazon.

Влезте, за да видите поддръжка за продукти.

За целта влезте в уебсайта на Amazon и прегледайте своите поръчки . Намерете продукта Amazon Renewed, който сте закупили, и щракнете върху бутона Получаване на поддръжка за продукт . Това е налично само ако вашият продукт все още е обхванат от гаранцията.

Друга възможност е да се обадите на линията за поддръжка на Amazon Renewed на номер 1-800-362-5703.

Ако Amazon Renewed не може да помогне с конкретния ви проблем, може да успеете да получите поддръжка директно от Apple. Въпреки това, в зависимост от процеса на подновяване на вашето устройство, Apple може да откаже да извърши повече работа по него.

Мога ли да купя AppleCare или AppleCare + за обновени продукти на Amazon?

За съжаление не можете да удължите гаранционната гаранция на Amazon. Нито можете да получите разширена гаранция на Apple за продукти, които сте закупили от Amazon Renewed.

Всяко устройство на Apple се предлага с ограничена гаранция от производителя за първата година. Ако вашето устройство втора ръка първоначално е закупено преди по-малко от година, то все още може да бъде покрито от тази ограничена гаранция.

Можете да закупите AppleCare само за чисто нови продукти. Кредит за изображение: Apple

AppleCare е разширена гаранционна програма, достъпна за компютри на Apple, докато AppleCare + е застрахователен продукт за мобилни устройства на Apple. И двете програми ви дават право на по-голяма поддръжка за по-дълъг период директно от Apple, но не са налични за продуктите на Amazon Renewed.

Какви са цените на Amazon Обновени?

За повечето хора намирането на добра цена е основен приоритет при пазаруване на нови продукти на Apple. Amazon Renewed може да не е най-евтиното място за закупуване на стоки втора ръка, но повечето други продавачи не предлагат 90-дневна гаранция.

Както при повечето магазини втора ръка, цените на Amazon Renewed се променят в зависимост от търсенето и предлагането на конкретния продукт. Продуктите на Amazon Renewed винаги са по-евтини от чисто новите им еквиваленти.

Обновените продукти на Amazon са по-евтини от закупуването на нови. Кредит за изображение: Amazon / YouTube

Нека да сравним цената на обновения iPhone X в някои популярни магазини втора ръка. Ето цените за отключен iPhone X 64 GB в космическо сиво:

  • Ремонтиран магазин на Apple: $ 600
  • Обновена Amazon: $ 460
  • Магазин за продавачи в eBay: $ 410
  • Craigslist: $ 350

Въпреки че Amazon Renewed е на по-високия край на тези цени, струва си да разгледате по-отблизо всяко предложение, за да разберете какво получавате от различните магазини.

Amazon Renewed срещу Apple Refurbished

Обновената гаранция на Amazon е добра, но Apple Refurbished е по-добра. Вместо 90 дни, Apple ви дава целогодишна гаранция за всички ремонтирани продукти, които купувате от нейния магазин.

Това е точно същото като това, което получавате с чисто нови продукти.

Apple предлага най-висококачествените продукти втора ръка.

Apple също така замества батерията и външната обвивка за ремонтирани продукти, което означава, че трябва да изглежда и да изпълнява точно същото като чисто нов артикул. За разлика от Amazon Renewed обещават, че вашите артикули трябва да изглеждат като нови, но те гарантират само 80% живот на батерията или по-добър.

Обновените продукти на Apple се предлагат в бяла кутия.

Освен това ремонтираните продукти на Apple се доставят с всички официални аксесоари на Apple, които бихте получили от нов продукт. Например ремонтиран iPhone се предлага със слушалки, мълниезащитен кабел и захранващ адаптер.

iPhone от Amazon Renewed изобщо не се доставят със слушалки и може да получите мълниеносен кабел или адаптер на трета страна вместо оригиналите.

И накрая, нито един от корабите не съхранява ремонтирани продукти в официалната опаковка. IPhone от Amazon Renewed или Apple Refurbished магазин се предлага в обикновена бяла кутия.

Всичко това отчита ценовата разлика между двата магазина. Обновеният iPhone X от Apple струва 140 долара повече, отколкото струва на Amazon Renewed, но вие получавате много за това.

Amazon Renewed срещу eBay Seller Store

Всеки може да продава използвани продукти на Apple на eBay, така че трябва внимателно да прочетете описанието на който и да е артикул, който сте избрали да купите, за да научите конкретните подробности. Индивидуалните продавачи предлагат различни гаранции и политики за възстановяване.

Също така трябва да внимавате за състоянието на продуктите, когато купувате от eBay.

eBay предлага стандартна гаранция за връщане на парите за повечето продукти, но не е толкова изчерпателна, колкото Amazon Renewed. Някои магазини за eBay продавачи предлагат подобна услуга на Amazon Renewed - като нови продукти с 90-дневна гаранция, но може да е трудно да се намерят тези продавачи сред всички останали.

eBay предлага стандартна гаранция за връщане на парите.

Цените в eBay обикновено са малко по-евтини от Amazon Renewed за това, което изглежда като същия продукт. Винаги обаче си струва да запомните, че трябва да се справите с отделни продавачи в eBay в случай на проблем, който може да е по-труден от работата с Amazon Renewed.

За малката разлика в цената от $ 40 Amazon Renewed изглежда струва допълнителните пари за допълнителната сигурност, която получавате с Amazon Renewed Guarantee.

Amazon Renewed срещу Craigslist

Craigslist е най-рисковата и най-малко регулирана опция в тази селекция. Но с този допълнителен риск идва шансът да се намерят най-ниските цени.

Amazon Renewed ви дава гаранция за качество, заедно с 90 дни поддръжка. Нищо от това не се предлага в Craigslist и тези, които го предлагат, не са непременно надеждни продавачи.

Хората са свободни да продават почти всичко в Craigslist.

Трябва да разчитате единствено на информацията, написана под всеки продукт. Също така трябва внимателно да разгледате снимките, преди да уговорите покупка.

Когато все пак купите нещо в Craigslist, срещнете се лично с продавача, за да платите за него. Също така трябва да инспектирате и тествате изцяло продукта, преди да платите.

Ако в бъдеще има проблем с вашия продукт, не можете да получите помощ за разрешаването му от Craigslist. Вместо това вие зависите единствено от това дали продавачът избере да предложи възстановяване или замяна, което той не е длъжен да направи.

Така че, въпреки че Craigslist предлага iPhone на 110 долара по-малко от Amazon Renewed, едва ли си струва рискът, тъй като не можете да гарантирате качество.

Как да пазарувам в Amazon Обновено?

Трябваше да отговорим на всички ваши въпроси за Amazon Renewed досега. Остава само да влезете онлайн и да започнете да пазарувате. Продуктите на Apple, налични в Amazon Renewed, се променят през цялото време, така че може да се наложи да проверите няколко пъти, за да откриете какво точно търсите.

За да започнете, посетете Amazon.com и потърсете „Amazon Renewed“ в полето за търсене. Това трябва да ви отведе директно към обновената начална страница с всички различни категории, които са на ваше разположение.

От обновения магазин потърсете всеки продукт, който искате да намерите.

Вече можете да търсите конкретно устройство или да разглеждате различни производители и типове продукти.

Може да се наложи международните купувачи да отидат в обновения магазин за конкретната си държава, тъй като повечето обновени продукти не се доставят в чужбина.

Настройте използваните продукти по правилния начин

Откъдето и да решите да закупите вашите продукти на Apple втора ръка, може да има някои допълнителни стъпки, които трябва да предприемете, когато ги настройвате. А именно, вие искате да се уверите, че те все още не са свързани с предишните собственици по никакъв начин.

Написахме пълно ръководство за това как да настроите използван iPhone или iPad. Не забравяйте да следвате това, когато получите продуктите си, за да ги настроите възможно най-гладко. И както винаги, уведомете ни как се справяте в коментарите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found