Бавен Wi-Fi на iPhone, iPad и iPod touch; поправяне

Няколко потребители съобщиха, че изпитват бавен Wi-Fi, след като актуализираха своя софтуер за iOS. Ако вашето устройство има проблеми с производителността на Wi-Fi и поради това интернет връзката е много бавна, опитайте следните съвети, за да разрешите проблема си:

Проверете вашия рутер

Този проблем може да се дължи на вашите проблеми с рутера. Изключете рутера си и го включете отново. Проверете дали има актуализация на фърмуера на вашия рутер. Опитайте временно да деактивирате настройките за сигурност на вашия рутер, за да видите и изключите всички проблеми с криптирането, които може да причиняват проблемите. Вижте тази статия за препоръчителни настройки за Wi-Fi рутери и точки за достъп. Няколко потребители съобщават, че деактивирането на QoS (Качество на услугата) на техния рутер ускорява тяхната Wi-Fi връзка. Моля, вижте ръководството на вашия рутер за това.

Забравете тази мрежа

Опитайте да нулирате настройките си за Wi-Fi, като докоснете Настройки> Wi-Fi и докоснете иконата на синя стрелка на вашата Wi-Fi връзка> и докоснете „Забравете тази мрежа“

Изключете LTE

Докоснете Settings> General> Cellular и превключете Enable LTE на Off.

Нулирайте мрежовите настройки

За да направите това, просто докоснете Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки. Имайте предвид, че това ЩЕ премахне всички Wi-Fi пароли и VPN и APN настройки, които вашето устройство е запазило.

Рестартирайте устройството си

Простото рестартиране на вашето устройство може да реши проблема ви. За да направите това, просто натиснете и задръжте бутона за включване / изключване, докато се появи „плъзнете за изключване“ и след това плъзнете плъзгача.

Отворете DNS

Опитайте да промените настройките на DNS на 8.8.8.8, което е публичният DNS на Google. За да направите това, докоснете Настройки> Wi-Fi> намерете вашата Wi-Fi връзка> докоснете синята стрелка> Докоснете къде са DNS номерата и го променете на 8.8.8.8. Вижте тази статия за повече информация.

Свързани:

  • Slow App Store, iTunes Store Downloads; Поправете
  • iPhone 5 Wi-Fi не работи, как да се поправи

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found