Цени, планове и опции за съхранение в iCloud

ICloud Drive е отговорът на Apple на всички основни услуги за съхранение в облак, включително от конкуренти като Google и Microsoft, както и Dropbox. Подобно на всяка услуга за съхранение, iCloud хранилището предлага лесен начин за архивиране на всички файлове от всякакъв тип и достъп до тях отвсякъде, стига да имате интернет връзка.

Той се активира в Mac OS X El Capitan и новите устройства с iOS 9, но услугата iCloud е съвместима и с поне Mac OS X Yosemite и iOS 8 устройства. Предлага се и за потребители на компютър с Windows 7 или по-нова версия. Всеки файл се синхронизира между вашите устройства; извършването на една промяна тук ще предизвика същата промяна на друга.

Ето таблица за съвместимост, сравняваща iCloud хранилището на Apple с нейните два основни конкурента, Dropbox и Google Drive.

Услуга за съхранение в облак Windows Mac iOS Android Windows Phone
Apple iCloud Drive х х
Dropbox х
Google Диск х

Apple наскоро промени цените си за по-достъпен план за съхранение в iCloud. Безплатното ниво остава 5 GB, което е по-добро от 2 GB на Dropbox, но все пак е по-ниско от предлаганото от Google 15 GB. Планът от 500 GB, който преди е струвал $ 9,99, вече не е налице, така че клиентите, които са платили за тази опция, ще бъдат преместени автоматично към по-високия, но с справедлива цена 1TB план. Разликите по отношение на ценовия план между iCloud за съхранение на Apple, Google Drive и Dropbox са изброени, както следва

ICloud Drive на Apple: наличен за Mac OS X Yosemite или по-нова версия, iOS 8 или по-нова версия и Windows 7 или по-нова версия.

 • Безплатно съхранение: 5 GB
 • 50 GB: 0,99 щ.д. (79 паунда или 1,49 австралийски долара) на месец
 • 200GB: $ 3.99 (£ 49 или AU $ 4.49) на месец
 • 1TB: $ 9.99 (£ 99 или AU $ 14.99) на месец

Google Drive: наличното пространство трябва да бъде споделено между акаунтите в Drive, Gmail и Google+ Photos.

 • Безплатно съхранение: 15GB
 • 100 GB: $ 1,99 (£ 20 или AU $ 2,15) на месец
 • 1TB: $ 9.99 (£ 6 или AU $ 10) на месец
 • 10TB: $ 99,99 (около £ 66 или AU $ 108) на месец
 • Бизнес ниво предлага неограничено място за съхранение на файлове и резервни копия за $ 10 (£ 6 или AU $ 2.15) на месец на потребител. Ако вашият бизнес има по-малко от пет потребители, всеки потребител получава само 1TB място за съхранение.

Dropbox: отстъпката е достъпна, ако плащате годишно, а услугата предлага и промоции от компанията и програма за препоръки, от които можете да спечелите допълнително място за съхранение.

 • Безплатно съхранение: 2GB
 • 1TB: $ 9.99 на месец (£ 6 или AU $ 10) на месец или $ 99 (£ 60 или AU $ 108), ако плащате годишно.
 • Неограничено: $ 15 (около £ 9 или AU $ 16) на месец на потребител с минимум 5 потребители.

 

Състезанията

 

Dropbox винаги е бил любим най-вече заради своята надеждност и удобен за потребителя интерфейс. Всички файлове се съхраняват в облака и можете да получите достъп до тях от уебсайта на Dropbox, приложенията за смартфони (достъпни за iOS, Android, BlackBerry и Kindle Fire) и настолните приложения също (Mac, Windows, Linux). Dropbox приема всички файлове от всякакъв тип, като ги добавя с настолни приложения или качва директно на уебсайта си. Приложенията живеят във вашата система, което ви позволява лесно да премествате файлове от компютъра си в облака и обратно, като просто плъзгате и пускате в папката Dropbox. Синхронизацията става мигновено, така че можете да имате достъп както до нови, така и до стари файлове от всяко устройство навсякъде. Качването няма ограничения за размер, но може да отнеме известно време, за да качите голям файл в зависимост от това колко бърза е връзката ви.

Включването на набор от офис инструменти е една от най-продаваните точки на Google Drive. Имате малко от всичко, включително инструмент за текстообработка, приложение за електронни таблици и създател на презентации. Свободното пространство от 15 GB също е много по-щедро от конкурентите. Наскоро Google представи Google Photos, за да ви помогне да организирате снимки в отделни албуми. Google Диск е достъпен за всеки, който има профил в Google. Тази облачна услуга има специален уебсайт за организиране и архивиране на файлове, но можете също да изтеглите приложения за настолни компютри за PC и Mac. Приложенията за смартфони са налични за устройства с Android и iOS.

Кога да се използва кой

Съхранението на iCloud на Apple е оптимизирано само за Mac OS X Yosemite или по-нова версия и устройства с iOS, работещи с iOS 8 или по-нова версия. Ако вашите устройства на Apple не отговарят на изискванията, няма да се възползвате от пълното предимство на услугата. Нека не забравяме, че iCloud хранилището няма бизнес план и потребителите на Android няма да се присъединят към услугата. Най-добре е, когато използвате най-новите устройства на компанията; не е нужно да настройвате нищо, ако се активира на новото ви устройство и със сигурност имате познат потребителски интерфейс. Това е особено важно, ако сте малък бизнес и оценявате облачното хранилище за вашите операции.

От друга страна, Dropbox работи еднакво добре на всички основни платформи, включително Mac, PC, iOS и Android. Въпреки че уебсайтът няма възможност да контролира начина на показване на файловете, мобилните и настолните приложения са добре проектирани и лесни за навигация. Ако използвате много различни устройства с различни операционни системи, Dropbox е най-добрият ви залог. Тя ви позволява да споделяте файловете на вашите компютри или смартфони, а приложенията за настолни компютри се смесват безпроблемно с файловата система на компютъра.

Google Drive също изисква много малко действия от ваша страна, след като имате акаунт в Google. Услугата за съхранение в облак работи добре при запазване на прикачени файлове в Gmail и приложението може автоматично да архивира всички ваши снимки. Трябва да споделите пространството за съхранение с други функции, включително Gmail, така че ако сте затрупани от входящата си поща, може да останете без място доста бързо. Устройството на Google е най-доброто за всеки, който се нуждае от прости офис инструменти в облака, и за тези, които току-що са купили нов Chromebook, защото Google им предоставя повече място за съхранение.

В обобщение, Cloud Storage днес ви предлага много опции. Не е нужно да използвате едното или другото. Обикновено използваме комбинация от тези налични предложения въз основа на използването на приложението. Предимството на iCloud е, че се подобрява с всяка нова версия на iOS. Все повече и повече функции за интеграция се изграждат и поддържат чрез Apple в техните приложения. Сега имате и възможността да запазвате iCloud Drive като приложение директно на началния екран и лесно да го осъществявате. Ако сте потребител, който се възползва от някои от усъвършенстваните предложения като функции за непрекъснатост и предаване, iCloud хранилището ще се окаже благотворно. Ако сте потребител, който обича да използва основните функции на iCloud като синхронизиране на поща, контакти и т.н., винаги можете да продължите да го използвате и да проучите други опции на Dropbox и други предложения за съхранение на вашите снимки и документи.

Моля, уведомете ни за вашите мисли чрез вашите коментари. Въз основа на вашите коментари, бихме искали да ви предоставим инструкции за интегриране и използване на тези разнообразни предложения на iCloud. ако искате да направите основна обиколка на различните функции и настройки на iCloud, моля, проверете нашата статия:

iCloud Basic Guide

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found