Какво представлява LTE на iPhone и iPad? Обяснени разлики

Отминаха дните, когато отзивчивостта на сензорните екрани и размерите на мобилните телефони използваха, за да ни вълнуват. Технологиите стават сериозни и всичко, което някога сме правили само на компютрите си, идва към мобилните телефони. В тази публикация ще говорим за Интернет, невероятната скорост и технологията зад него.

3G, 4G и LTE е технологията, която захранва Интернет на телефони. 3G е бърз; 4G е много по-бърз, но най-бързият е LTE. Сега това е много основно, нека ви отведем малко по-дълбоко.

4G технологията е наследник на 3G и доставчиците на услуги все още се опитват да изградят по-силна 4G мрежа. Що се отнася до скоростта, 4G се предполага, че е по-бърза от 3G, но преди да започнем да ги сравняваме, е важно да разберем, че има различни видове 4G.

4G и 4G LTE

4G LTE е вид 4G мрежа, която е най-бързата. Много специалисти обявиха LTE като истинския потенциал на всяка 4G мрежа. Ако мрежов доставчик ви предлага само 4G (без споменаването на LTE), те просто ви предоставят HSPA мрежа, която не е нищо друго освен усъвършенствана форма на 3G. LTE е нов и много клетъчни оператори са заети да надграждат мрежите си около него.

Теоретично LTE може да бъде до десет пъти по-бърз от 3G. В действителност обаче скоростта ще зависи от зоната на покритие, натоварването на мрежата и др. LTE едва ли някога отговаря на 10 пъти по-бързия показател, но все пак е достатъчно бърз в сравнение с 3G.

iPhone и LTE

iPhone 5 беше първият модел, който поддържа LTE. iPhone 4s поддържа 4G (HSPA) и 3G, докато iPhone 4 може да работи само 3G. И така, iPhone 5 и всичко след това се поддържат от LTE!

Бъдещето на LTE

Бъдещето на LTE е светло. Работи се много за усъвършенстване на технологията. LTE Direct е най-новата реклама в наши дни. Тази технология ще позволи на интелигентните устройства да заобиколят напълно мрежовите кули; даване на правомощия на устройствата да комуникират с други устройства безжично.

Тази безжична технология ще има обхват далеч повече от това, което свързваме с Bluetooth или Wi-Fi. Зашеметяващите 500 метра е това, за което говорим. LTE Direct скоро ще получи одобрението си и устройства, способни да се справят с тази технология, се очаква да излязат на пазара по-късно през 2016 г.

LTE Direct се разработва от Qualcomm, който експериментира с него от седем години. Според източници Yahoo и Facebook са сред ранните изпитатели на технологията. Ранните тестери го използват, за да позволят на смартфоните автоматично да откриват бизнеса, хората и друга информация в обсега.

Въпреки големия обхват, LTE Direct не е жаден за енергия. Това означава, че вашето устройство с активиран LTE Direct може непрекъснато да търси „неща“ около вас, без да убива батерията. В това отношение е много по-скоро Wi-Fi.

Според директора по технически маркетинг на Qualcomm, г-н Mahesh,

Можете да мислите за LTE Direct като шесто чувство, което винаги е наясно със заобикалящата ви среда.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found