Размазани ли са вашите снимки от iPhone чрез iMessage или текст? Как да поправя

Може да се каже, че iPhone предоставя на своите потребители най-доброто изживяване за правене на снимки на всяко мобилно устройство. От използването на стандартното приложение Камера до използването на приложение на трета страна като Halide - това, което можете да правите без DSLR, е лудост. Но след като снимките са направени, искате да ги изпратите и да ги споделите.

Това може да бъде чрез нещо като Instagram или Facebook, или може би чрез iMessage. Още от пускането на iOS 13, някои хора заявяват, че изображенията се показват като размазани. Това очевидно причинява разочарование, но има основателна причина.

Защо снимките ми от iPhone се изпращат чрез iMessage размазани?

В продължение на години Apple реши да се придържа към старите дни и да пусне устройства с нисък капацитет за съхранение. За щастие дните на 16GB или дори 8GB устройства изчезнаха, но все още няма начин да се разшири това хранилище.

Друга причина за това обаче се дължи на факта, че превозвачът се е отдалечил от неограничени данни. Нововъведените ограничители за данни пречат на потребителите да могат да използват удобно своите устройства по предназначение.

Поради тези причини Apple внедри режим „ниско качество на изображението“. Това е създадено, за да спести малко място за съхранение, като същевременно изпраща изображенията, за да запази данните ви.

Как да коригирате размазани изображения

Дори ако са необходими няколко актуализирани версии на iOS, Apple обикновено дава на потребителите начини да поправят досадни проблеми. Това е вярно с новия режим с ниско качество на изображението, който беше пуснат с малко или никакви фанфари. Всъщност това може да е било едно от онези софтуерни допълнения, които Apple не е оповестила публично.

Деактивирайте нискокачествен режим на изображението

Включването от Apple на този нискокачествен режим на изображения е изключително полезно. Независимо дали изчерпвате място за съхранение или ограничавате ограничението за данни. Но ако нямате притеснения за нито едно от тях, ето как можете да го изключите.

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Превъртете надолу и натиснете Съобщения
 3. Превъртете до долу
 4. Превключете  нискокачествен режим на изображението в  позиция Изкл

За сметка на това Apple заявява „ Когато това е включено, изпратените изображения ще бъдат с по-ниско качество “. Би било хубаво да има малко повече информация, предоставяна на потребителите, освен да се притесняваме, че нещо не е наред с техните съобщения.

След като изключите това, вашите изображения трябва да бъдат изпратени и получени със същото качество, в което са направени. Освен това няма да се налага да се притеснявате, че приятелите ви (или вие самите) ще се дразните от нискокачествени снимки.

Опитайте да изрежете изображението или екранната снимка

Докато не беше открита опцията за нискокачествен режим на изображения, някои хора намериха други начини да споделят по-качествени снимки. Основният метод беше просто да направите екранна снимка и да изрежете изображението и след това да го изпратите до местоназначението му.

Ето как можете да направите скрийншот и да изрежете изображения на iOS 13 и iPadOS:

 1. Когато разглеждате съдържание, което искате да направите на екрана, натиснете бутона за захранване и бутона за увеличаване на звука.
 2. Докоснете визуализацията на изображението в долния ляв ъгъл.
 3. По краищата и ъглите има някои „куки“, които ви позволяват да изрязвате.
 4. Плъзнете ги, за да покажете частта от екрана, която искате да покажете.
 5. След задаване, визуализацията на изображението ще се промени, показвайки ви новоизрязаното изображение.
  • Докоснете Готово в горния ляв ъгъл, ако искате да го запазите в Снимки.
  • Ако искате да споделите екранната снимка, докоснете иконата за споделяне в горния десен ъгъл.

Сега, ако вече сте направили екранна снимка, но искате да се върнете и да я изрежете по-късно, ето какво трябва да направите:

 1. Отворете приложението Снимки на вашия iPhone
 2. Намерете снимката, която искате да изрежете, и я отворете.
 3. Докоснете  Редактиране в горния десен ъгъл
 4. В долната част има три различни опции за настройка.
 5. Докоснете иконата вдясно с квадрата и стрелките.
 6. Вземете гореспоменатите „куки“, за да изберете какво искате да показва екранната снимка.
 7. Докоснете  Готово в долния десен ъгъл.

След като завършите, ще бъдете върнати към Преглед на изображението в Снимки, където можете да докоснете иконата за споделяне, за да го изпратите. В противен случай изрязаното изображение ще остане в Снимки, за да може да бъде изпратено по-късно.

Заключение

Наистина е страхотно да видим, че Apple дава на потребителите още по-голям контрол върху устройствата и настройките. Би било хубаво обаче да получите известие, че нова функция е включена по подразбиране. Или дори допълнително обяснение каква е тази функция и как да я активирате / деактивирате.

Ако продължавате да изпитвате проблеми с появата на размазани изображения и екранни снимки, уведомете ни. Междувременно ни уведомете какво мислите за новите сензори на камерата на iPhone 11 и дали те вече са заменили вашата традиционна DSLR камера.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found