Dolby Vision на Apple TV и Apple TV +, Ето какво трябва да знаете

Apple TV е може би най-доброто устройство за използване, ако искате да „отрежете кабела“ и да се отървете от кабела. С поточните услуги като Disney + и Apple TV + получавате много различни и уникални функции като Dolby Vision. Освен това получавате достъп до телевизионни предавания и библиотеки със съдържание, което не се предлага другаде.

Но какво трябва да направите, ако една от ключовите функции спре да работи? Това се случи със собствениците на Apple TV 4K, които се подписаха за TV + с надеждата да се възползват от възпроизвеждането на Dolby Vision.

Как работи Dolby Vision с Apple TV 4K?

За хората, които не знаят, Dolby Vision е различна, но по-добра версия на HDR, която стана по-широко разпространена. Dolby Vision е интегриран в много нови модели телевизори и трябва да бъде лицензиран директно от Dolby.

Целта на Dolby Vision е да предостави възможно най-точното съдържание, което ви приближава още повече до това, което режисьорът е замислил. Този процес непрекъснато се променя, което означава, че всяка сцена, която гледате в телевизионно предаване или филм, се актуализира и настройва.

Що се отнася до мястото, където Apple TV 4K влиза в игра, това е единственото устройство на Apple TV, което поддържа Dolby Vision. В телевизора са вградени три различни 4K формата на дисплея:

 • 4K стандартен динамичен обхват (SDR)
 • 4K висок динамичен обхват (HDR)
 • 4K Dolby Vision

Като се има предвид, че на вашия Apple TV има три различни възможности за избор, предлагаме да се уверите, че самият телевизор поддържа тези. Ако не, тогава тези проблеми няма да се покажат за вас, но можете да потвърдите кой видео режим се използва чрез тези стъпки:

 1. Отворете приложението Настройки на Apple TV 4K
 2. Превъртете надолу и изберете  Видео и аудио
 3. Изберете кой формат да използвате

Ако Dolby Vision не е наличен, той няма да се появи, премахвайки всякакви опасения. Но ако го намерите в списъка и не получавате най-добрата снимка, може да имате проблем.

Dolby Vision не работи на Apple TV?

Една от най-големите „точки за продажба“ за Apple TV + е, че тя се интегрира перфектно с вашия телевизор 4K. Освен това Apple инвестира немалко пари в оригинални предавания като  The Morning Show , For All Mankind и Dickenson .

В последно време обаче все повече потребители съобщават, че тези предложения вече не се възпроизвеждат в Dolby Vision. Докато в самия списък се посочва, че те се поддържат от Dolby Vision, много ясно можете да видите разликата в предаванията и филмите в последно време.

Има няколко различни метода, които могат да се опитат, за да се върнат нещата в работно състояние.

Стартирайте диагностичния тест на Apple TV за HDMI

При условие, че вашият HDMI кабел е съвместим с Dolby Vision, можете да изпълните диагностичен тест. Това е достъпно директно на Apple TV и можете да извършите теста, като изпълните следните стъпки:

 1. От своя Apple TV отворете  приложението Настройки
 2. Превъртете надолу и изберете  Видео и аудио
 3. Изберете  Нулиране на видео връзката
Високоскоростен HDMI кабел на Belkin Ultra HD

След това Apple TV ще извърши тест, който ще продължи около две минути. След приключване ще се определи дали има проблеми със съществуващия HDMI кабел. Ако е така, ще искате да потърсите нов и Apple предлага Belkin Ultra HD High-Speed ​​HDMI кабел. Това е оценено да работи както с Apple TV 4K, така и с Dolby Vision HDR.

Актуализирайте до tvOS 13

Ако получите „добре“ от вашия Apple TV относно HDMI кабела, но все още не виждате съдържание на Dolby Vision, може да поискате да проверите за актуализация. Apple пусна tvOS 13 с много нови функции по-рано тази година и пусна няколко допълнителни актуализации след голямото издание.

Актуализирайте до последната версия на tvOS.

Ето какво трябва да направите, за да проверите за актуализация:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия Apple TV
 2. Превъртете надолу и изберете Система
 3. Изберете  Актуализации на софтуера
 4. Докоснете  Актуализиране на софтуера

Ако има налична актуализация, вашият Apple TV ще ви подкани или да изтеглите и инсталирате,  или да  актуализирате по-късно . Докато вашият Apple TV работи с магията си, уверете се, че телевизорът остава включен и свързан през целия процес. Телевизорът ще се рестартира няколко пъти, но няма никакви опасения, тъй като Apple просто е създал процеса на актуализация.

Проверете действителните настройки на телевизора

Тъй като сега има толкова много интелигентни телевизори, всъщност има актуализации на софтуера, които се насочват към тези телевизори. Някои от тях се актуализират, без потребителят никога да знае, и това създаде хаос за собствениците на TV 4K.

Като почти „последна инстанция“, препоръчваме да проверите настройките на вашия телевизор под Качество на картината или Възпроизвеждане. Всеки телевизор е различен, но това са често използвани фрази, така че да разпознаете кое меню да отидете.

Превключете режима на възпроизвеждане на съдържание

И накрая, ще искате да опитате да промените режима на възпроизвеждане директно на вашия Apple TV. Накратко споменахме това по-рано, но има някои по-задълбочени настройки, които да превключите, за да накарате Dolby Vision да работи отново.

Първата стъпка, която искате да предприемете, е да активирате Съдържание на съвпадение. Ето как можете да го направите:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия Apple TV
 2. Превъртете надолу и изберете  Видео и аудио
 3. Изберете  Съдържание на съвпадението
 4. Toggle  мач динамичен обхват  и  Match Frame Rate до  На  позиция

Това би трябвало да реши някои от проблемите, но тогава може да забележите, че вашият Apple TV е малко прекалено ярък. Това е мястото, където се променя формата по подразбиране.

В този случай ще искате да изпълните следните стъпки, за да превключите формата:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия Apple TV
 2. Превъртете надолу и изберете  Видео и аудио
 3. Изберете  Форматиране
 4. Изберете  4K SDR 60Hz

Това ще изглади цялото ви съдържание и ще постави области на взаимодействие като менютата и игрите ви в режим SDR. Междувременно вашето видео съдържание ще се показва в HDR или Dolby Vision, когато е приложимо.

Заключение

Ако продължавате да имате проблеми с Dolby Vision и телевизора 4K, просто имайте още търпение. Въпреки че Apple не е заявил изрично, че има нещо, има достатъчно потребители, които Apple са чули шума.

Очакваме по-добро решение да дойде в близко бъдеще и то ще бъде активирано в задната част на Apple или чрез традиционна актуализация на софтуера. Ако сте намерили по-добро решение от изброеното по-горе, звучете в коментарите и ни уведомете! Междувременно ни кажете какво е вашето любимо ново предаване от Apple TV + и дали запазвате абонамента.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found