Как да настроите домашно и семейно споделяне с новия Apple TV

Тъй като натрупваме нови OS и iOS устройства в домовете си, ние сме склонни да създаваме острови от съдържание на множество устройства. В тази статия ще разгледаме разбирането на функцията за споделяне на дома и семейството, предлагана от Apple. Тъй като различните членове на семейството често имат различни предпочитания за гледане на телевизия, ние също ще разгледаме как да настроите функцията за споделяне на дома с новия си Apple TV, така че да може да предава различно съдържание. И накрая, ще се съсредоточим върху някои от най-често срещаните съвети за отстраняване на проблеми, свързани с функцията за споделяне на дома на Apple.

Какво е споделянето вкъщи?

Споделянето вкъщи е функция, която съществува от 2009 г. И не, това не е Air bnb за вашия дом! Споделянето вкъщи може да позволи споделянето на музика и видео, докато сте в една и съща домашна мрежа. Особено полезно е, когато се опитвате да споделите устройство с ябълки, като Apple TV, между множество хора в семейството. Функцията за домашно споделяне ви позволява да прехвърляте или предавате музика, видео, приложения и друго iTunes Съхранявайте съдържание между компютри в същата мрежа. Можете също така да възпроизвеждате музика и видео от iTunes на iPad, iPhone и iPod Touch устройства с iOS 4.3 или по-нова версия, както и на Apple TV.

Каква е разликата между тази функция и новото семейно споделяне?

Семейното споделяне беше представено миналата година от Apple като част от тяхната версия на iOS 8. Функцията позволява на администратора да настрои „семеен дял“, като добави членове към групата и предостави номер на кредитна карта за плащане за покупки от iTunes и App Store, направени от тези членове.

Деца под 13 години вече могат да имат одобрени от родителите акаунти на Apple ID, а функцията Ask to Buy позволява на родител да контролира пазаруването от App Store на детето, като позволява на възрастния да одобрява или отказва опити за покупки.

Членовете на едно и също семейство с поддръжка на iOS 8 могат също да споделят своите онлайн календари и да допринасят за снимки, направени с техните iPhone, iPod и iPad в групов албум. Функция за споделяне на местоположение - която показва местонахождението на членовете на семейството и техните устройства с iOS на карта - може да бъде от особен интерес за родителите.

За да настроите семейно споделяне, моля, вижте подробната статия на нашия сайт.

//appletoolbox.com/2014/12/setup-use-family-sharing/

Как да настроя споделяне на дома?

Можете да настроите споделянето на домове да се използва за вашите компютри (позволява 5 компютъра да бъдат свързани в една и съща мрежа), iOS устройства като вашите iPad и iphone и Apple TV. За да активирате споделянето на домове на вашия Ipad / iphone, моля, вижте следната статия:

//appletoolbox.com/setting-up-home-sharing-on-your-ipad-iphone-or-ipod/

Наскоро купих Apple TV 4. Как мога да го споделя с останалите членове на семейството?

Повечето хора имат свои собствени предпочитания по отношение на навиците и предпочитанията за гледане на телевизия. Използвайки функцията за домашно споделяне и iTunes, можете лесно да споделяте Apple TV с други членове на семейството.

На новия си Apple TV (4-то поколение) отидете в Settings> Accounts> Home Sharing. При по-ранните модели на Apple TV отидете в Настройки> Компютри. Изберете „Включване на домашното споделяне“.

След това въведете вашия Apple ID и парола. Използвайте един и същ Apple ID за всеки компютър или устройство във вашата мрежа за домашно споделяне.

Можете да преглеждате всичките си акаунти от различни компютри, без да променяте нищо на Apple TV.

Ключът към споделянето на домовете е, че независимо от данните за акаунта на всеки акаунт, ако всички те използват едни и същи детайли за домашно споделяне, Apple TV може да предава съдържание от всеки от тях.

Всъщност няма значение кой акаунт сте настроили за използване с iTunes магазина на Apple TV, всеки, който използва същите настройки за споделяне на домове като Apple TV, ще може да се свърже със своята библиотека от Apple TV. Apple TV също може да осъществява достъп до съдържание от AirDisk, но само ако съдържанието е свързано чрез iTunes и компютърът, работещ с iTunes, работи.

Ключът при използването на акаунта с множество itunes за споделяне е, че компютърът ще трябва да работи.

Лесни съвети за отстраняване на неизправности за настройката за споделяне на дома

  • Уверете се, че използвате най-новата версия на iTunes, налична за вашия компютър.
  • Вашият Apple TV трябва да е модел от второ или трето поколение и да работи с версия 4.2.1 на софтуера.
  • Уверете се, че използвате един и същ Apple ID за всичките си устройства. Това е най-важната стъпка и може да създаде проблеми, ако не проверите и не се уверите
  • Проверете мрежовите настройки, за да видите дали всичките ви устройства са свързани към един и същ рутер.
  • Изключете настройките на вашата защитна стена „Блокиране на всички входящи връзки“ и „Разрешаване само на основни услуги“.
  • Ако компютърът ви спи, достъпът може да не бъде предоставен. Отидете на Споделяне на енергия в Системни предпочитания и поставете отметка в квадратчето до „Събуждане за достъп до Wi-Fi мрежа“.

Моля, уведомете ни за вашите коментари и мисли по-долу. Честито споделяне!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found