Как да настроите и конфигурирате прокси настройките на iPad, iPhone или iPod Touch

Искате ли да отидете на уебсайт анонимно в пълна поверителност или да заобиколите IP ограничение, за да посетите блокирани уебсайтове? Можете да настроите вашето iOS устройство да използва прокси сървър. Прокси сървърът действа като бариера за сигурност между вашата мрежа и интернет, като препраща заявки между уеб браузър и заявения уебсайт. Това е много лесен процес за конфигуриране на устройства с iOS (iPad / iPhone или iPod Touch), за да се използва прокси сървър за свързване с интернет. Тази статия описва как да използвате прокси сървър:

ЗАБЕЛЕЖКА: Нуждаете се от информация за вашия прокси сървър. Вашият системен администратор може да предостави тази информация. Като алтернатива можете да търсите в интернет за безплатни прокси сървъри (вижте бележка №2 по-долу).

Нека първо намерим текущия ви IP адрес.

От много основна гледна точка имате два различни IP адреса: вътрешен и външен (или публичен IP).

Как да намерите вътрешния IP адрес на iPhone, iPad или iPod Touch

Просто докоснете, Настройки> Wi-Fi и намерете името на мрежата, към която сте свързани в момента, и докоснете синия бутон със стрелка, за да видите вашия IP адрес.

Как да намерите външния IP адрес на вашата връзка

Вашият вътрешен IP адрес ще се различава от вашия външен IP адрес. Най-лесният начин да намерите външния си IP адрес е да използвате уебсайта за търсене на IP адреси. Google също предоставя тази услуга. Просто посетете google.com чрез вашия уеб браузър. Въведете „my ip“ и натиснете търсене. В горната част на резултатите от търсенето Google ще каже „ вашият публичен IP адрес е (вашият публичен IP)“. Вашият IP адрес ще бъде поредица от числа, разделени с точки.

Скрийте вашия IP

Искаме да скрием публичния си IP адрес с помощта на прокси сървър. Както беше посочено по-горе, трябва да имате информация за вашия прокси сървър (IP информация за сървъра и информация за порта). За тази статия използваме следната информация за сървъра, която намерихме онлайн чрез търсене с Google:

IP адрес: 189.41.73.37 и порт: 8080. Този прокси сървър се намира в Бразилия.

Сега, когато имаме информация за нашия прокси сървър, просто докоснете Настройки> Wi-Fi и докоснете синята стрелка до името на мрежата. След това докоснете Ръчно и въведете вашия IP и информация за порта. Това е.

Сега ще изглеждате като посетител от Бразилия. Да приемем например, че се намирате в Чикаго и използвате този прокси сървър. Освен това приемете, че YouTube е забранен в Бразилия. Няма да имате достъп до YouTube. За да научите новия си публичен IP, посетете Google отново, въведете „my ip“ и Google ще каже

„Вашият обществен IP адрес е 189.41.73.37.“

Бележки:

1- Бавните прокси сървъри ще забавят скоростта на вашия интернет.

2-Съществуват редица рискове за сигурността, свързани с използването на публични, неизвестни , отворени прокси сървъри.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found