Трябва да стартирате 32-битови приложения на macOS Catalina? Използвайте виртуална машина Mojave

macOS Mojave официално ще бъде последната версия на операционната система Mac на Apple, която поддържа 32-битови приложения. Но какво, ако абсолютно трябва да използвате 32-битово приложение занапред? Въпреки че не е най-лесното решение, винаги можете да използвате програма за виртуализация, за да създадете виртуална машина, работеща с Mojave.

Това е, честно казано, малко досадна и технологична задача. Това отчасти е така, защото настройването на виртуална машина за Mac е малко по-трудно от виртуализирането на Windows или Linux. Но към момента на писане на тази статия това може да бъде направено и може да бъде работещо решение за стартиране на 32-битови приложения в macOS Catalina и не само.

Какво е виртуална машина?

Накратко виртуализацията е начин да стартирате всяка операционна система на текущия си компютър, без да е необходимо да ги инсталирате поотделно или да създавате ситуация с двойно зареждане.

Вместо това програма за виртуализация като VirtualBox, Parallels Desktop, VMware Fusion или подобни приложения ви позволява да създавате виртуални машини - по същество самостоятелни компютри, които работят независимо от вашата операционна система хост.

В контекста на 32-битовите приложения това означава, че все още можете да ги стартирате в екземпляр на macOS Mojave, дори след като сте надстроили своя Mac до Catalina.

Има и много други приложения за виртуални машини, но ще стигнем до тях по-късно.

Първите задължителни стъпки

За целите на илюстрацията използваме приложението VirtualBox на Oracle VM, но стъпките са подобни за други програми за виртуализация.

Единственото нещо, от което се нуждаете, за да работи това, е копие на приложението VirtualBox на Oracle VM, което можете да изтеглите от тук, и ISO образ на версията на macOS, която искате да инсталирате.

За съжаление, ISO образ на macOS е доста труден за намиране. Въпреки че има много уебсайтове, които имат свои собствени ISO изображения, всички те идват с определено ниво на риск.

Създаване на ISO инсталационен носител

Можете да вземете копие на инсталатора на macOS Mojave от Mac App Store.

Поради риска от случайни ISO изображения, ние всъщност препоръчваме да създадете свой собствен, като използвате официалния инсталатор на macOS Mojave.

Забележка: Apple обикновено не предлага инсталатори на минали версии на macOS чрез App Store за неопределено време. Препоръчваме да опитате това, преди да актуализирате до macOS Catalina.

 • Отворете Mac App Store и потърсете macOS Mojave .
 • Щракнете върху Get, за да изтеглите инсталатора.
 • Ако не можете да го намерите в App Store, отидете на страницата на Apple за macOS Mojave
 • Намерете инсталатора и щракнете с десния бутон върху него. След това изберете Показване на съдържанието на пакета .
 • Намерете файл, наречен InstallESD.dmg, в Contents / SharedSupport /.
 • Преместете файла в папката за изтегляния, работния плот или другаде, така че вашият Mac да създаде пряк път към него
 • Отворете приложението Disk Utility .
 • В горната лента на менюто изберете Изображения> Конвертиране .
 • В следващия прозорец намерете и изберете този  пряк път InstallESD.dmg, за  да го скриете
 • Променете типа формат на изображението на  DVD / CD-R master за експортиране.
 • Преименувайте файла от InstallESD.cdr на Mojave.cdr
 • Променете местоположението за запазване (полето Къде ) в папката за изтегляне, работния плот или другаде за папката цел
 • След като всички ваши променливи са зададени, изберете Конвертиране .
 • Излезте от Disk Utility, когато завърши
 • Проверете дали името на новия файл е Mojave.cdr (и ако е необходимо, променете го на това)

След това ще трябва действително да конвертирате .cdr файла, който това действие създава, в .iso файл.

Първо намерете .cdr файла в папката ви за местоназначение. Препоръчваме да го поставите в Downloads или Documents за лесен достъп.

След това отворете приложението Terminal и въведете следната команда. Променете NameOfFolder и NameOfFile на имената, които сте създали

hdiutil convert ~/NameOfFolder/NameOfFile.cdr -format UDTO -o ~/NameOfFolder/NameOfFile.iso

След като командата приключи, проверете целевата папка, за да видите дали имате .iso изображение. Това е, което ще използвате за инсталиране на macOS Mojave във VirtualBox.

Ако името на iso файла включва .cdr в края, преименувайте файла, за да премахнете този .cdr, така че окончателното име на файла е Mojave.iso

Как да използвам VirtualBox за стартиране на macOS Mojave

Създаването на VirtualBox macOS машина е малко досадно, но си струва караницата.

Преди да започнете, не забравяйте да изтеглите VirtualBox и да го инсталирате на вашия Mac.

 • Отворете VirtualBox.
 • Щракнете върху бутона New .
 • Изберете Mac OS X за операционната система и Mac OS X (64-битова) за версията.
 • Продължете през процеса на настройка на размера на паметта и h. Препоръчваме да зададете размер най-малко 32 GB .
 • След като стигнете до стъпката с питане за твърд диск, изберете да създадете виртуален твърд диск сега .
 • Изберете VDI за типа твърд диск . Щракнете върху следващия.
 • Сега отидете в Настройки> Съхранение .
 • В раздела SATA контролер щракнете върху Добавяне на оптичен диск и изберете .iso файла, който сте създали по-рано.
 • Под раздела Дисплей задайте видео паметта на поне 128MB (или максималната му стойност).
 • Излезте от настройките.

Сега ще искате да заредите виртуалната машина. Просто го изберете от списъка си и кликнете върху Старт. След известно време ще ви попита езика за инсталиране и къде искате да инсталирате macOS.

Оттук изберете Utilities в горната лента на менюто и отворете Disk Utility . Изберете VBOX HARDDISK Media и изтрийте хранилището, като щракнете върху иконата Erase в горната част.

Въведете желаното име и излезте от Disk Utility, когато приключи. Сега трябва да видите нов носител за съхранение. Изберете това за инсталирането на macOS Mojave.

Не забравяйте да се върнете в Настройки> Съхранение и да извадите .iso изображението .

След това просто заредете машината отново, за да видите дали инсталацията протича нормално. Ако всичко е минало добре, трябва да видите стандартното меню за настройка на Mac.

Препоръчваме да пропуснете влизането с вашия Apple ID по време на настройката и да опитате да влезете по-късно в App Store.

Когато го настроите всичко

След като настроите машината macOS Mojave изцяло, трябва да можете да я използвате нормално.

Само имайте предвид, че софтуерът на Apple не винаги е най-добрият за виртуализация. Поради това някои от системните функции - като аудио или видео ускорение - може да не работят правилно. Други приложения, като iMessage или Apple Maps, също може да не успеят да се заредят.

С други думи, това може да не е най-добрият вариант като ежедневна машина за водачи. Но би трябвало да можете да инсталирате и използвате 32-битови приложения на виртуалната машина, дори след като сте актуализирали своя изстрелян Mac до Каталина.

Други приложения за виртуална машина

Трябва да стартирате нещо, което работи само под Windows? Можете да изтеглите тестова версия на ОС за VirtualBox.

Въпреки че VirtualBox и виртуалните машини са чудесни за стартиране на 32-битови приложения на macOS Catalina, има много други приложения за тях.

Можете например да стартирате виртуална версия на Windows на вашия Mac. Има и много дистрибуции на Linux за VirtualBox, ако искате да ги използвате.

Виртуалните машини също са чудесни за сигурност. Ако има схематичен файл, който ви интересува, можете да запазите снимка на виртуалната си машина и да отворите файла в нея.

Ако в крайна сметка файлът е злобен, винаги можете да се върнете към тази по-ранна снимка или да изтриете изцяло виртуалната машина. Това в крайна сметка няма да застраши вашия хост компютър.

(Благодаря на читателя Уил Гоад за предложението!)

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found