Проблеми, свързани с известията на Instagram? Вижте тези съвети

На пръв поглед бихте си помислили, че Twitter и Facebook управляват света на социалните медии, но не изцяло. Всъщност Instagram продължава да расте с неустойчиви темпове, като някои доклади посочват, че платформата расте с 5% на тримесечие.

Това може да не изглежда много, но приложението премина границата от 1 милиард и расте по-бързо както от Facebook, така и от Snapchat. С въвеждането на Instagram Live, все повече и повече потребители се отдалечават от други платформи и просто използват Instagram.

Това е твърде неприятно

Това обаче не означава, че приложението няма свои собствени грешки. Един такъв проблем, който тормози всички видове потребители от известния до човека, който седи и пише това, е известията. Известията в Instagram са разочароващи по редица причини, но има стъпки, които можете да предприемете, за да ги поправите.

Управление на известия в Instagram

Истината е, че ние като общество получаваме твърде много известия всеки ден. Независимо дали става въпрос за Facebook, Twitter, SMS, Email или Instagram, през мозъка ни през цялото време влизат твърде много известия.

За щастие има нов тласък от някои приложения и дори от Apple, които да ни помогнат да управляваме тези известия. Но има моменти, в които искате известието да премине и то просто никога не пристига. Не, не говорим за призраци в Tinder, но повече от няколко потребители на Instagram заявиха, че има проблеми.

Но преди да започнете с проблемите, нека да разгледаме как можете да управлявате известията на Instagram за себе си.

Как да поставите на пауза известията

По-рано тази година се появи актуализация, която ви позволява да „поставяте на пауза известия“ директно от приложението Instagram. Това е доста прост и разбираем процес, но ето как можете да го направите:

 1. Отворете приложението Instagram на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „Профил“ в долния десен ъгъл
 3. Докоснете трите реда в горния десен ъгъл
 4. Изберете  Настройки
 5. Докоснете  Известия
 6. Превключете  Пауза на всички  в  позиция Включено
 7. Изберете колко дълго искате известията на Instagram да бъдат на пауза

От това меню имате следните възможности за избор:

 • 15 минути
 • Един час
 • 2 часа
 • 4 часа
 • 8 часа

След като изберете продължителността на известията ще бъдат поставени на пауза, няма да получавате повече известия, докато таймерът не изтече. Ако обаче активно използвате Instagram, тогава приложението ще ви изпраща известия, докато не излезете.

В случай, че искате да „деактивирате“ известията, просто следвайте горните стъпки, докато стигнете до страницата Известия. След това превключете  Пауза на всички в позиция Изключено и се насладете отново на всичките си известия.

Изключете известията за „Последни истории“

Всички сме били там и преди. Просто се забъркваме по телефона си и излиза известие от Instagram за „Скорошна история“ или „johnappleseed публикува първата си история“. След това се извършва обръщане на очите и просто плъзнете нагоре, за да отхвърлите известието. За щастие Instagram изслуша оплакванията и добави възможността да ги коригира.

 1. Отворете приложението Instagram на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „Профил“ в долния десен ъгъл
 3. Докоснете трите реда в горния десен ъгъл
 4. Изберете  Настройки
 5. Докоснете  Известия
 6. Изберете  Публикации, Истории и Коментари

Този раздел с известия е малко по-дълъг от други, тъй като обхваща още няколко категории, които не се срещат другаде.

От тази страница можете да настроите известията за следното:

 • Харесва
 • Харесвания и коментари за ваши снимки
 • Твои снимки
 • Коментари
 • Коментар харесва
 • Първи публикации и истории

Сега има някои случаи, в които потребителите преминават и превключват съответните опции в позиция Изкл. И известията все още идват. На първо място, това се случва с  последните истории и все още не изглежда да има „решение“ за това към момента.

Изключете известията за Instagram Live

Instagram Live е поредното известие, което предизвиква въздишка и окото. Но за щастие можете просто да ги изключите, ако никога не ви е грижа да ги гледате или да коригирате настройките, за да бъдете уведомени само когато някой, който следвате публикации.

 1. Отворете приложението Instagram на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „Профил“ в долния десен ъгъл
 3. Докоснете трите реда в горния десен ъгъл
 4. Изберете  Настройки
 5. Докоснете  Известия
 6. Изберете  Live и IGTV

Оттук ви се предоставят опции за видеоклипове на живо, качване на видео в IGTV и брой прегледи на IGTV. Просто преминете и настройте известията според вашите предпочитания, така че те да не ви влудят от съдържание, което не ви интересува.

Възползвайте се от времето на екрана

По-рано споменахме, че Apple се стреми да помогне на потребителите да излязат от екраните на техните телефони и да се върнат в реалния свят. Най-големият начин, по който компанията прави това, е с помощта на Screen Time.

Това е начин да видите и управлявате колко време се изразходва за различни приложения, игри и дори конкретни уебсайтове. Но в допълнение към прегледа на суровите данни за използването, Screen Time позволява на потребителите да задават ограничения за тези приложения, включително Instagram.

Ето как да настроите времето на екрана, за да ограничите използването на Instagram и известията:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Превъртете надолу и натиснете Време на  екрана
 3. Изберете  Ограничения на приложението
 4. Докоснете  Добавяне на лимит
 5. Изберете  Социални мрежи
 6. От падащото меню натиснете  Instagram
 7. Докоснете  Напред в горния десен ъгъл

След това ви се представя колелото за превъртане, за да изберете колко дълго можете да използвате приложението, преди да бъде достигнат лимитът. Под колелото за превъртане има опция, за да персонализирате кои дни ще се прилага този срок и след това докоснете  Добавяне  в горния десен ъгъл.

Това е само един от начините да ограничите доколко използвате Instagram, ако сте станали малко пристрастени. Това не е задължително да помогне за ограничаване на известията, докато не бъде изпълнено ограничението за време, но определено ще помогне, след като достигнете лимита.

Известията в Instagram не се показват или опресняват?

И така, какво трябва да направите, ако използвате Instagram от известно време и известията просто спират? Случи ли се нещо с приложението, забравихте ли да включите известията отново? Ето няколко неща, които трябва да проверите, ако известията не работят правилно.

Проверете за нова актуализация

Първото и най-очевидно нещо, което трябва да проверите дали приложението Instagram не работи правилно, е да се уверите, че е актуализирано. По някаква причина, ако приложенията не се актуализират получесто от потребителя, тогава различните функции на това приложение ще спрат да работят.

Ето как можете да проверите за актуализация на приложение:

 1. Отворете  App Store  на вашия iPhone
 2. Докоснете изображението на вашия профил в горния десен ъгъл
 3. Превъртете надолу до раздела  Актуализации  , намиращ се под  Персонализирани препоръки

Можете да превъртите списъка с потенциални актуализации, за да видите дали Instagram е в списъка. Или можете да превъртите още по-надолу, за да видите кога е пристигнала последната актуализация за Instagram, за да видите дали има нещо друго, което причинява проблеми.

Ами разрешенията или възможните ограничения?

В редки случаи можете да стартирате известия за приложения, които привидно се изключват. Това не означава, че сте преминали през това и сте го направили сами, но приложенията от време на време работят странно.

Има някои съобщения за изключване на известия от Instagram на ниво iOS от приложението Настройки.

Ето как можете да проверите дали всичко е наред:

 1. Отворете  приложението Настройки  на вашия iPhone
 2. Докоснете  Известия
 3. Превъртете надолу и изберете  Instagram

Apple улеснява контрола на вашите известия от системно ниво и по този начин го правите. От това меню ще искате да се уверите, че известията са активирани в горната част и след това да сте сигурни, че всички звуци, значки и сигнали са включени.

Ако искате да преминете направо в настройките за известяване на Instagram, в долната част има удобен бутон с надпис „Настройки за известяване на Instagram“. Това ще ви отведе директно до раздела Уведомяване на приложението, за да продължите да проверявате всичко.

Уверете се, че известията ви не са заглушени или „на пауза“

В раздела по-горе разгледахме няколко различни начина за управление на известия в Instagram. Това включваше „пауза“ на известия или просто изключване на известията за Stories и Instagram Live.

Ако не сте получавали известия, препоръчваме да се върнете обратно в настройките за известяване и да проверите отново вашите ограничения. Ето как можете да го направите:

 1. Отворете приложението Instagram на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „Профил“ в долния десен ъгъл
 3. Докоснете трите реда в горния десен ъгъл
 4. Изберете  Настройки
 5. Докоснете  Известия

От тук преминете през списъка, за да видите дали известията са поставени на пауза или са заглушени за различните раздели. Ако всичко изглежда добре, опитайте да изключите някои от важните опции и след това да ги включите отново и след това изчакайте и проверете дали работи с следващото ви известие.

Къде са моите известия за DM в Instagram?

Тъй като Instagram продължава да нараства популярността си, това означава, че се използват повече аспекти на приложението, като Direct Messages. Въпреки уведомленията за Stories обаче, Instagram DM изглежда е друга болезнена точка за проблеми.

Изключени ли са вашите известия в Instagram?

Не би трябвало да е изненада, но първата стъпка е да се уверите, че вашите DM известия работят правилно. Това може да се намери в панела за настройки на приложението Instagram.

 1. Отворете приложението Instagram на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „Профил“ в долния десен ъгъл
 3. Докоснете трите реда в горния десен ъгъл
 4. Изберете  Настройки
 5. Докоснете  Известия
 6. Изберете  Директни съобщения

Сега, след като сте отворили панела, вие ще искате да се уверите, че вашето съобщение Исканията, съобщения, искания за група и видео разговори, са включени  На .

Що се отнася до секцията „Видео чатове“, може да искате да промените селекцията на „  От всички“, ако беше от „  От хора, които следя“ . Това ще гарантира, че ще получавате правилните известия за видео чатове, само в случай че приятел получи нов IG акаунт.

Какво ще кажете за общите ви предпочитания за известяване?

Важно е да поставите отметки в всички квадратчета, ако имате проблеми с известяването в Instagram. Следващата стъпка е да влезете в приложението Settings на вашия iPhone, за да проверите настройките за известяване на системно ниво.

 1. Отворете  приложението Настройки  на вашия iPhone
 2. Докоснете  Известия
 3. Превъртете надолу и изберете  Instagram

Уверете се, че Известията са превключени в  позиция Включено , заедно с вашите сигнали, звуци и значки. Както споменахме по-рано, понякога тези опции могат да се изключат без причина и ще искате да се уверите, че това не е така.

Можете ли да направите нещо друго?

Тази последна опция може да звучи доста странно, особено когато вземете предвид големината и огромното количество потребители на Instagram. Но някои потребители на IG заявиха, че докладването на проблема директно на Instagram е решило проблемите им с липсата на DM известия.

Ето как можете да съобщите за проблем от приложението Instagram:

 1. Отворете приложението Instagram на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „Профил“ в долния десен ъгъл
 3. Докоснете трите реда в горния десен ъгъл
 4. Изберете  Настройки
 5. Докоснете  Помощ
 6. Изберете  Подаване на сигнал за проблем
 7. Докоснете  нещо не работи

Оттук ви се показва диалогов прозорец, за да въведете какъвто и проблем да създава хаос във вашата употреба. Дори има бутон в горната част, за да сте сигурни, че имате инсталирана текущата версия на Instagram на вашия iPhone.

Този бутон ви отвежда директно в списъка на Instagram в App Store. Но гореспоменатите потребители заявиха, че DM ще започнат да работят след 30 минути до няколко часа.

Заключение

Няма съмнение, че Instagram вероятно ще продължи да расте, особено след като все повече потребители получават нови мобилни телефони. Това важи особено за тези, които искат да качат своите баби и дядовци или други членове на семейството на платформата, за да споделят снимки с лекота.

Подобно на всяко друго приложение, това има собствени хълцания и вие ще искате да се уверите, че вашите известия в Instagram работят правилно. Ако сте намерили някакви други поправки или срещнете други проблеми, звучете в коментарите по-долу и ще се радваме да помогнем!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found