Как да върнете продуктите на Apple на любимите си търговци

Това е това време на годината, настъпи празникът на 2019 г. и ние сме развълнувани да разгледаме и разгърнем всички наши подаръци. Но какво трябва да направите, ако някой от продуктите на Apple, който сте желали, е дефектен?

Или може би искате да замените тези обикновени AirPods с новите и изискани AirPods Pro? Е, първата стъпка, която трябва да предприемете, е да получите разписката за подарък и след това ще трябва да разберете къде да отидете, за да ги върнете. Съставихме списък с най-популярните онлайн и лични магазини, за да можете да разберете как да върнете тези продукти на Apple.

Магазини за тухли и хоросан

Ако имате достатъчно късмет, че можете да отидете в магазин за тухли и хоросани, това вероятно ще бъде най-бързият начин да върнете или замените продукта си.

Магазини на Apple

Както е традицията от няколко години, Apple представи новата си „ Политика за връщане на празниците “, която стартира на 15 ноември. Ако даден артикул е закупен чрез Интернет магазина на Apple между 15 ноември и 25 декември, продуктът може да бъде върнат до 8 януари.

Ако не можете да стигнете до Apple Store, ето какво ще трябва да направите:

 1. Посетете страницата на вашия акаунт на Apple  и изберете  Върнете подарък
 2. Въведете серийния номер или номера на поръчката на елемента, който връщате
 3. Ако използвате номера на поръчката, посочете  UPC номера, който се намира на опаковката
 4. Посочете информацията за контакт и изберете  Напред
 5. Следвайте инструкциите на екрана и след това изберете  Print Return Label

Ако покупката е била направена преди 15/11 или след 12/25, тогава вие сте обект на стандартната 14-дневна политика за връщане.

Най-добра покупка

Има много повече места за Best Buy от магазините на Apple, така че ще бъде по-лесно да намерите Best Buy, за да върнете продукта си. Ако вие или член на семейството сте член на Best Buy Elite или Elite Plus, получавате някои допълнителни предимства.

При условие, че продуктът е закупен през ноември или декември, можете да го върнете до 14 януари. Има обаче няколко изключения:

 • Мобилни телефони
 • Клетъчни таблетки
 • Клетъчни носими
 • Месечни планове на AppleCare
 • Основни уреди (шайби, хладилници и др.)

Що се отнася до Best Buy Elite или Elite Plus членове, ако продуктът е закупен между 1 ноември и 31 декември, тогава имате малко повече време. Елитните членове ще имат до 30 дни от датата на получаване на подаръка. Членовете на Elite Plus имат до 45 дни от датата на получаване на подаръка.

Walmart

Кредит за изображение: Wikimedia

Трудно е да преминете през град и да не можете да намерите Walmart наблизо. Всъщност Walmart има една от най-добрите политики за връщане за празничния сезон 2019. Ето как се разгражда:

 • 14-дневен стандартен прозорец за връщане = удължен до 10 януари
 • 30-дневен стандартен прозорец за връщане = удължен до 25 януари
 • 90-дневен стандартен прозорец за връщане = Без промяна

Що се отнася до това, което отговаря на условията за различните прозорци за връщане, опциите са доста прости. Ако сте получили предплатен или абонаментен (с договор) iPhone, ще имате до 10 януари.

Това, което прави това още по-добро както за подарителя, така и за подарения, е фактът, че артикулите, закупени между 24 октомври и 25 декември, са покрити. Това улеснява живота на тези, които са започнали празничното пазаруване по-рано от останалите.

Цел

Точно както при Walmart, целевите местоположения могат да бъдат намерени навсякъде и търговецът предлага страхотна политика за връщане. При условие, че артикулът е закупен в рамките на 90 дни от получаването му, можете да го върнете на Target и да получите възстановяване или замяна. Уловът тук е, че артикулът трябва да бъде неотворен или може да получите частично възстановяване.

Офис депо

Що се отнася до Office Depot, търговецът изисква да имате разписка за подарък или оригинална разписка. В този случай имате време до 14 януари да върнете продуктите. Най-страхотното тук е, че тази политика за връщане е валидна за артикули, закупени между 1 октомври и 24 декември.

Скоби

Всеки подарък, закупен между 1 ноември и 24 декември, попада в категорията за Политиката за връщане на празника на Staples. Това означава, че имате време до 5 януари или 14 дни от датата на покупката, което от двете е по-дълго.

Микро център

Изненадващо, Micro Center няма специализирана политика за връщане на празнични продукти. Вместо това ще трябва да разчитате на стандартната политика за връщане от 30 дни от датата на покупката. Това е малко спад, но 30-дневните като стандарт са по-добри от 14-дневните, предлагани от други.

Електроника на Фрай

Намира се предимно в Калифорния и Тексас, Fry's е един от най-популярните електронни търговци на дребно за Западното крайбрежие. Покупките, направени между 29 ноември и 24 декември, могат да бъдат върнати до 14 януари 2020 г.

Costco

Това не би трябвало да е изненада и по очевидни причини, но Costco не предлага политика за връщане на празнични дни. Това е така, защото всяка покупка, направена от търговеца на едро, има право да бъде върната до 90 дни от датата на покупката.

Клуб на едро на BJ

BJ's Wholesale Club следва същия процес и изисквания като Costco, предлагайки 90-дневен прозорец за връщане за компютри и електроника. Трябва обаче да се уверите, че всички аксесоари все още са включени в случай, че артикулът е отворен.

Носители на мобилни телефони

Превозвачите като цяло са малко по-сложни, тъй като обикновено има договори и такси за възстановяване на запасите. Но за празниците някои от тези превозвачи улесняват връщането на продукти, като удължават прозорците за връщане.

Verizon

Политиката за връщане на празниците на Verizon гласи, че всички покупки, направени между 28 ноември и 31 декември, могат да бъдат върнати или заменени до 15 януари. Това е добре както за устройства, така и за аксесоари, но има такса за възстановяване. Ако връщате или разменяте устройства, трябва да имате всички включени аксесоари и ще трябва да платите такса за възстановяване на 50 долара, освен ако не живеете в Хавай.

AT&T

AT&T не предлага специална политика за връщане за празничния сезон 2019. Вместо това ще имате до 30 дни от датата на изпращане, ако устройството е поръчано онлайн. За тези, които са закупили устройства в магазина, ще имате до 14 дни от датата на покупката, за да направите връщането. Що се отнася до таксата за възстановяване, AT&T таксува до $ 35 на устройство, ако бъде върнато или заменено.

Спринт

Sprint се опитва да направи нещата, за да стане още по-„фокусиран върху клиентите“ в светлината на класирането си на 4-то място. Компанията представи новата гаранция за пълно удовлетворение, като даде на потребителите 30 дни да изпробват услугата на Sprint и ако не сте доволни, таксите за въвеждане ще бъдат възстановени.

Ако вече сте абонат на Sprint, имате 30 дни от датата на покупката и ще бъдете таксувани с $ 45 за такса за възстановяване. Ако обаче връщате устройството неотворено и неактивирано, тази такса може да бъде отменена.

T-Mobile

Изненадващо, "UnCarrier" не предлага разширена политика за връщане от всякакъв вид. Вместо това ще имате до 14 дни от датата на покупката или от датата на лизинга в договора за размяна или връщане на продуктите. Що се отнася до таксата за възстановяване, таксата е 75 долара за свързани таблети и 50 долара за смартфони или свързани носими устройства.

Онлайн търговци

Много пазарувания се правят онлайн, особено през последните няколко години, като продажбите на Черен петък / Кибер понеделник започват по-рано от всякога. Това означава, че ще бъдете на милостта на някои от търговците и ще трябва да следвате някои по-строги правила или процеси.

Amazon

Всеки артикул, изпратен от Amazon.com между 1 ноември и 31 декември, може да бъде върнат за пълно възстановяване до 31 януари. Започването на процеса на връщане е лесно, тъй като просто ще трябва да влезете в уебсайта на Amazon, да натиснете бутона Връщания и възстановявания и да следвате указанията на екрана. След това кредитът ще ви бъде върнат и можете да го използвате за закупуване на друго устройство.

В някои случаи има търговци на дребно, които имат витрина на Amazon, но не доставят чрез ресурсите на Amazon. За тези случаи все още можете да следвате горните стъпки, но политиката за връщане може да варира в зависимост от търговеца.

eBay

eBay е най-хитрият търговец на дребно за навигация, когато става въпрос за връщания, тъй като уебсайтът действа като витрина за различни „продавачи“. Това означава, че сте на милостта на продавача, от който е закупен артикулът, и че политиката за връщане може да варира. Въпреки това, за всички покупки, продавачът е длъжен да разреши всички проблеми в рамките на 3 дни, или eBay ще се намеси и ще прегледа случая.

Снимка на B&H

Може би най-добрата политика за връщане в този списък идва от хората в B&H Photo. Компанията разшири своята политика за връщане за празниците при покупки, направени между 1 ноември 2019 г. и 1 януари 2020 г. Всички продукти, закупени между тези дати, могат да бъдат върнати или заменени до 1 февруари 2020 г. или 30 дни от датата на покупката (в зависимост от това, което е по-дълго).

За да започнете връщането или размяната, можете да го направите онлайн, по телефона или чрез функцията за чат на живо на B & H. От вас ще се изисква да попълните формуляр за връщане и след това да го изпратите обратно със съответния етикет за връщане.

Камера Adorama

Политиката на Adorama за връщане гласи, че имате 30 дни след покупката да върнете продуктите за пълно възстановяване, минус таксите за доставка. Устройствата / продуктите трябва да имат всички оригинални опаковки, материали и аксесоари. За тези, записани в членството на Adorama за „VIP360“, ще имате до 60 дни от датата на покупката, за да върнете продукти или устройства.

Заключение

Ваканционният сезон винаги е забързано време на годината и всъщност не се успокоява чак до следващата година. Това е така, защото семейството не празнува празниците едновременно поради пътуване или други планове.

Когато обаче най-накрая разгърнете тези подаръци и се наложи да разменяте нещо, търговците са склонни да надхвърлят, за да направят този процес безболезнен. Въпреки че не всички търговци са толкова добри, колкото Apple или B&H, някои все пак правят повече, отколкото бихте очаквали.

Озвучете се в коментарите и ни уведомете какво очаквате с нетърпение за празниците през 2019 г.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found