iPhone SE срещу iPhone 6s Plus? Кой трябва да купите

Така че не сте сигурни дали да купите iPhone SE или iPhone 6s Plus, нали? Нашият писател, Рекс, ще ви отведе заедно с пътуването си, за да намерите перфектното устройство.

По петите на изданието на iPhone SE се изкушавам да премина за известно време към SE и да пусна новия телефон. В крайна сметка дизайнът на iPhone 5s, с който Apple се придържаше към SE, е любимият ми дизайн на iPhone, който Apple някога е пускал. Привличането към носталгия е силно, но след като събитието приключи, свалих розовите си очила и осъзнах, че превключването ще бъде непрактично за мен и сериозно ще попречи на работния процес, с който свикнах.

Откакто Apple пусна 5.5 ”iPhone преди няколко години, използвам по-голямото устройство. В момента iPhone 6s Plus е в джоба ми и мога лесно да кажа, че съм по-продуктивен, използвайки го, отколкото използвах всяко друго мобилно устройство, което съм пробвал. Не отне твърде много време, за да реша, че ще се придържам към 6s Plus в обозримо бъдеще.

Нека поговорим за размерите

Станах защитник на по-голям iPhone, но осъзнавам, че размерът, който човек предпочита, се свежда до тяхното използване. За обикновения потребител на iPhone 6s Plus е просто твърде голям. Много хора все още използват предимно лаптоп, iPad или дори настолен компютър, за да извършват по-голямата част от изчисленията си и телефонът им остава предимно устройство за телефонни разговори, текстови съобщения и периодична проверка на имейли. За тези потребители по-малък телефон има смисъл.

Въпреки това, има нарастваща тенденция на потребители на iPhone, които не попадат в тези категории. Дори бих твърдял, че повечето хора използват своя iPhone значително повече за дейности, освен само за обаждания и текстови съобщения. Масовата популярност на App Store е добър показател, че повече хора от всякога пренасят ежедневните си дейности към iPhone.

Голям екран срещу малък екран

За мен прекарах часове, консумирайки новини, четейки електронни книги, пишейки истории и гледах Netflix и YouTube - всичко това на моя iPhone. 5,5-инчовият дисплей на 6s Plus прави тези дейности по-добри от използването на по-малък екран. Вярвам, че има много хора, които биха предпочели по-големия iPhone, ако само дадоха шанс на устройството.

Твърде много пъти съм чувал хора да уволняват използването на толкова голямо устройство по причини, които са остарели. Признавам, че когато по-големите смартфони започнаха да набират популярност в света на Android, аз ги отхвърлих като твърде непрактични и нелепи на вид, особено когато видях хора да говорят по телефона и да държат нещо, което може да е било тухла за ухото им.

Както споменах, в наши дни говоря много малко на моя iPhone и с течение на времето по-големите телефони станаха по-социално нормални, така че рискът да изглеждам като шутон, който държи масивен телефон до ухото ми, вече не е проблем. Освен това открих, че ползите от по-големия размер си заслужават компромисите.

Разбира се, има моменти, в които ми се иска да мога просто да напиша нещо с една ръка, докато нося едногодишното си дете из къщата, но през повечето време се наслаждавам на допълнителните недвижими имоти. Стигнал съм до точката, при която над 90 процента от това, което правя на моя iPhone, е извън телефонните обаждания и изпращането на текстови съобщения и ако сте в една и съща лодка, силно препоръчвам да дадете шанс на по-големия iPhone, ако още не сте го направили.

Какво ще кажете за живота на батерията?

Друго голямо предимство на iPhone 6s Plus е животът на батерията.

Не е изненадващо, че Apple може да вгради значително по-голяма батерия в по-големите си телефони. Отново, дали това е реална полза, всичко се свежда до вашето използване, но мисля, че е безопасно да се каже, че всеки би предпочел по-добър живот на батерията, като се има предвид опцията. За тези потребители, които рядко използват телефона си и се оказват все още над 50 процента в края на деня, това може да няма значение, но за мен животът на батерията е от първостепенно значение. По време на дните на моя iPhone 5s, винаги откривах, че посягам към зарядно устройство около 3 или 4 часа следобед. С iPhone 6s Plus това вече не е така.

Обучих се да поддържам доста ниска яркост на екрана (обикновено е около 50 процента), а също така свеждам до минимум известията за приложения и опресняването на фона, което е чудесен съвет за пестене на батерията. Заедно с по-голямата батерия на iPhone 6s Plus, все още не съм преминал през пълен 100-процентов заряд през деня, което е впечатляващо, като се има предвид, че непрекъснато използвам устройството. Само животът на батерията на по-големия iPhone е достатъчно оправдание за превключване.

Над вас

Отново осъзнавам, че по-големият размер не е за всеки. Всъщност, разбира се, остава огромен пазар за 4 ”iPhone. Apple заяви по време на неотдавнашното им събитие, че са продали забележителните 30 милиона 4 ”iPhone през 2015 година.

Ако не се смятате за „мощен потребител“ или ако по-малкият размер е просто нещо, без което не можете да живеете, мисля, че ще бъдете в еуфория с новия iPhone SE. Но за тези от вас, които откриват, че прехвърлят все повече и повече от вашите дейности към вашия iPhone, горещо препоръчвам iPhone 6s Plus.

Уведомете ни в коментарите дали планирате да закупите новия iPhone SE и защо. Ако не, уведомете ни защо се придържате към по-голям размер на екрана.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found