Как да управлявам известията на Apple Watch

Въпреки че Apple Watch е чудесен спътник във фитнеса, той също е чудесен спътник на вашия iPhone. С Уведомления Apple Watch може да достави най-важното с един поглед и да скрие това, което не е. За съжаление, трябва да отделите малко време (и търпение), за да управлявате известията в Apple Watch.

Днес ще разгледаме настройката и персонализирането на известията в Apple Watch, както и ще обсъдим как Apple може да подобри практическата работа.

Вижте нашето видео за известия на Apple Watch

Управление на известията на Apple Watch

Най-добрият начин да настроите известия на Apple Watch е чрез приложението Watch на iOS. Стартирайте приложението и изберете „Известия“.

Тук ще видите някои опции, включително някои настройки, функции на Apple Watch и приложения на вашия телефон.

Първата опция е индикаторът за уведомяване. Плъзгането на това ще доведе до появата на червена точка в горната част на циферблата на часовника, когато имате непрочетени известия.

Втората е поверителността на известията. С тази функция Apple Watch все още ще използва вибрации, за да почука по китката ви за известия. Той обаче ще разкрие информацията само ако докоснете екрана. По този начин можете да избегнете случайно показване на лична информация в обществена среда.

Използвате watchOS 5? 

Вижте нашата статия за това как да управлявате и използвате известията с watchOS 5.

Това е игра за смяна на известия на Apple Watch!

Настройване на конкретни известия за вашия Apple Watch

Следвайки тези опции, ще видите списък с конкретни приложения за гледане, които се нуждаят от фина настройка, когато става въпрос за известия.

Първият от тях е Дейност. В рамките на тази настройка можете да превключвате неща като напомняния за стойки, напредък, актуализации и постижения.

Вторият е Breath, който ви позволява да задавате напомнянията, да го заглушавате за определена продължителност и др.

Настройките на часовника ви позволяват да създадете монограм и да включите функции като Пътуване във времето, което ви позволява да превъртате напред или назад информация на циферблата на часовника чрез завъртане на цифровата корона.

Други приложения включват неща като Карти, което ви позволява да се подслушвате, когато идва ред.

Управлявайте известията на Apple Watch от приложения на трети страни

Всички други приложения могат да бъдат настроени под този списък, като всяко включва превключвател. Превключването на приложение ще изпрати известията му на часовника, когато вашият iPhone не се използва, изключен няма.

Преглеждането на този списък е ключът към превръщането на Apple Watch в ценно.

Избирайки само важни за вас приложения, можете винаги да получавате това, от което се нуждаете, като същевременно оставяте по-малко важната информация на iPhone за по-късен преглед.

watchOS 5 носи доста промени в начина, по който обработва уведомленията на трети страни - така че разгледайте тази статия за повече подробности относно промените, които watchOS 5 въвежда във вашия Apple Watch днес.

Подобрения в известията на Apple Watch

Въпреки че Apple Watch върши чудесна работа с известията, в бъдеще може да се подобри.

Финални мисли

Едно нещо, което бих искал да видя добавено, е по-задълбоченото персонализиране на приложения на трети страни. Може би искам да получа известие, когато някой ме маркира в публикация във Facebook, но не и когато някой коментира публикацията ми. Като позволяват на трети страни да маркират и персонализират известията, мощните потребители могат да създадат наистина страхотен център за известия.

Друго нещо, което бих искал да видя, е по-добра поддръжка за отговор на известия от часовника. Понастоящем не можете да правите нищо с часовника, ако придружителят за гледане на приложението за известие не е на часовника, освен да получавате известия. Най-малкото бих искал да видя начин за функцията за драскане за реагиране на iMessages, предоставена на всички приложения за съобщения на Watch.

И накрая, малко нещо, но би било хубаво, ако Apple Watch може да групира известия от приложение в Центъра за известия. В настоящия си вид просто получавате дълъг изглед за превъртане, в който можете да виждате 1 и 1/8 известия наведнъж.

Като цяло известията на Apple Watch са една от любимите ми функции и са доста добри такива, каквито са. Ако не сте имали възможност да го видите в действие, горещо препоръчвам да посетите Apple Store и да го изпробвате. Наистина е нещо специално.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found