Как да пуснете / премахнете червени и лилави щифтове в iOS 6 Apple Maps

Една от новите функции на iOS 6 е вграденото от Apple приложение Maps, което замени Google Maps. Apple вече призна, че новите приложения на Map са се оказали бъги; те предлагат на потребителите да изпробват други алтернативи на Map. Много хора обаче дават шанс на Apple Maps. Получавахме много въпроси относно функцията за щифтове в Apple Maps. Този кратък урок обяснява как да използвате щифтове, включително пускане и премахване на щифтове.

Щифтовете са полезна функция, която позволява на хората лесно да получават упътвания, както и да запазват и споделят местоположения на картата. По принцип има три вида щифтове: зелен, червен и лилав. Зелените щифтове се поставят на текущото ви местоположение или на вашата дестинация, когато получите указания.

Червени щифтове

Червените щифтове са резултати от вашето търсене. За да изтриете червен щифт, трябва да изчистите резултатите от търсенето, като докоснете кръглото X или бутона Clear в полето за търсене.

премахнете червените щифтове

Лилави щифтове

Лилавите щифтове могат да бъдат пуснати от потребителите, като докоснете и задържите място на картата, което искате да постави щифт. Лилавите щифтове могат да бъдат изтрити, като първо докоснете синята икона „i“, за да получите повече информация относно местоположението, след което докоснете „Премахване на щифта“. Сините щифтове също могат да бъдат преместени на друго място чрез докосване и плъзгане.

премахнете лилавите щифтове

За да добавите няколко щифта, трябва да добавите щифтовете към отметките на картата си, като докоснете „Добавяне към отметки“. Когато лилавите щифтове се добавят към отметките, те ще се превърнат в червени щифтове, които можете да изтриете, като изчистите историята на търсенията си.

Свързани:

  • iOS 6: Как да използвам Google Maps на iPhone, iPad или iPod

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found