Защо иконата на батерията на iPhone е жълта? Как да поправя

Понякога иконата на батерията пожълтява. Обикновено той е бял и става зелен, когато е включен за зареждане. И така, какво означава жълтият цвят? Не, вашият iPhone няма лош черен дроб и не страда от инфекция с жълтеница, Това просто означава, че телефонът ви е в режим на ниска мощност .

Режимът на ниска мощност е страхотна нова функция на iPhone, която помага да се удължи продължителността на батерията. Това се прави, като се правят някои промени във функционалностите на телефона. Той затъмнява яркостта, спира натискането и изтеглянето на поща и спира услуги като Hey Siri!

Той също така изключва фоновите приложения, които продължават да се освежават. По този начин телефонът ви остава включен малко по-дълго, отколкото в нормален режим на батерията. В предишни версии на iOS трябваше да изключите ръчно функцията за опресняване на фоновото приложение, за да се справите с проблемите с батерията.

Как да включа режима на ниска мощност?

Можете да го включите сами, като просто изпълните следните стъпки:

  1. Отидете в Настройки
  2. Превъртете надолу до настройките на батерията
  3. Активирайте режима на ниска мощност, като просто обърнете опцията надясно

Можете да започнете да спестявате използването на батерията чрез тази опция. Вашето устройство може автоматично да го включи, когато батерията по-ниска от 20%. Това е, когато иконата пожълтява сама.

Веднъж включен, той ще остане включен, докато не включите телефона си и батерията ви се зареди поне до 80%. В случай, че сте го включили умишлено, той ще остане жълт, докато телефонът се зареди напълно.

Проблеми с батерията след надстройка

Ако искате да видите процента на батерията на вашето устройство, можете да активирате „Процент на батерията“, както е показано на изображението по-горе. Когато направите това, ще ви покаже процента на батерията до иконата на батерията. С всяко ново издание на iOS, използването на батерията се оптимизира. Има обаче проблеми, когато приложите най-новото надстройване на по-старо устройство iPhone или iPad. Видяхме, че някои потребители имат проблеми с изтощаването на батерията на iPhone 5.

На екрана по-горе също ще откриете, че това показва използването на батерията от различните приложения на вашия iphone. Това е наистина полезно. Ако имате проблеми с изтощаването на батерията на вашия iphone или ipad, можете да проверите настройките за тези приложения и да изключите функцията за обновяване на фона на приложението. Можете да намерите много информация за максимизиране на производителността на батерията, като проверите информационната страница на Apple за увеличаване на производителността на батерията.

Как да изключите режима на ниска мощност

Изключването на тази функция също не е голяма караница. Също като за включването му, докоснете „Настройки“, след това „Батерия“ и тук ще видите включен „Режим на ниска мощност“. Просто го деактивирайте, като го обърнете наляво и ще видите как иконата на батерията се превръща от жълто в зелено или бяло или червено в зависимост от процента на батерията във вашия телефон.

Защо да използваме режим с ниска мощност?

Режимът с ниска мощност понякога може да се окаже много полезен. Да предположим, че сте в ситуация, в която наистина се нуждаете от телефона си и ви остават само 10% да кажем. И нямате зарядно устройство или място за зареждане на телефона си по този въпрос. В такъв случай можете да дадете повече живот на батерията, като активирате режим на ниска мощност.

Телефонът ви ще остане включен значително по-дълго. Разбира се, няма начин да се прецени точно колко още ще живее, тъй като животът на батерията зависи от употребата. Ако използвате клетъчни данни или се обадите на някого, тогава батерията на телефона ви очевидно няма да издържи твърде дълго. Въпреки това, с активиран режим на ниска мощност, батерията на телефона ви може дори да издържи часове, ако не се използва много. Независимо от това, това е много ефективен начин да се възползвате максимално от батерията на вашия iPhone.

Трябва да се отбележи, че тази функция е достъпна и за iPad и iPod. Тази функция може да бъде активирана по почти същия начин и на тези устройства. Той ще засили мощността точно по същия начин, както при вашия iPhone. Проста функция, която носи огромна полза, режимът с ниска мощност е решението на проблема, описан от милиони потребители на смарт телефони по целия свят: бързо разпадане на мощността.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found