Използвайте Terminal, за да проследите напредъка на синхронизирането или актуализирането на вашия iPhone във Finder

Без iTunes трябва да използвате Finder, за да синхронизирате или актуализирате вашия iPhone, iPad или iPod touch с Mac. Това не би било проблем, ако Finder ви позволи да проследявате напредъка на тези действия толкова лесно, колкото iTunes правеше, но не го прави.

С Finder получавате неясен кръг за зареждане в страничната лента. Често трябва да се запълва няколко пъти, оставяйки ви малко представа колко време ще отнеме синхронизиране или актуализация на софтуера.

За да проследите повече подробности от тази в macOS Catalina, трябва да използвате Терминал.

iTunes направи синхронизирането и актуализирането лесно за проследяване

Когато използвате iTunes за синхронизиране или актуализиране на устройства на Apple, можете да проследявате напредъка на тези действия от прозореца на състоянието в горната част на приложението.

Този прозорец показваше синя лента за напредък заедно с информация за текущия процес. Той често показва и общия брой необходими стъпки.

iTunes предостави много информация за проследяване на синхронизирането или актуализирането на напредъка.

За актуализации на софтуера мениджърът за изтегляне на iTunes показа колко голяма е актуализацията и колко време трябва да отнеме, за да завърши изтеглянето. Това е същият прозорец, който сте използвали за проследяване на изтегляне на музика или филми.

В iTunes щракнете върху иконата за изтегляне, за да следвате актуализациите на софтуера си.

Нито една от тази информация не е достъпна във Finder!

Finder ограничава синхронизирането и актуализирането на информацията до страничната лента

Apple прекрати iTunes за Mac с macOS Catalina. Сега трябва да актуализирате и синхронизирате вашия iPhone, iPad или iPod touch с помощта на Finder.

Finder няма удобен прозорец за състояние, за да покаже напредъка ви при актуализиране или синхронизиране, както направи iTunes. Вместо това Apple добави кръгла икона за зареждане към страничната лента, която се появява до името на вашето устройство.

Този кръг се запълва, когато устройството ви инсталира актуализации или синхронизира данни.

Това звучи полезно, но кръгът често трябва да се запълва и допълва няколко пъти. В iTunes можем да видим общия брой необходими стъпки, но няма начин да разберем това във Finder.

Нещо повече, докато Finder изтегля нови софтуерни актуализации, страничната лента показва само две въртящи се стрелки. Няма кръг за зареждане, който да ви каже колко от изтеглянето е завършило, така че нямате представа колко време ще отнеме.

Finder показва въртящи се стрелки само при изтегляне на актуализации на софтуера.

Понякога Finder дори не показва кръга за зареждане

Все още има няколко грешки в macOS Catalina. Понякога кръгът за зареждане на Finder изобщо не се показва, така че получавате още по-малко информация за проследяване на текущата синхронизация или актуализация на софтуера.

Когато това се случи, обикновено можете да следите напредъка си при синхронизиране от приложенията за телевизор или музика. Но ако не успеете, трябва да рестартирате Finder.

Проследявайте информацията за синхронизиране от приложенията за телевизор и музика

Ако не можете да видите кръг за зареждане във Finder, вместо това отворете приложението Music или TV на вашия Mac. Изберете вашия iPhone, iPad или iPod touch от страничната лента в тези приложения, за да видите дали има информация за синхронизиране.

Приложението TV показва прозорец за активност, докато синхронизира видео съдържание.

Проверете дали вашето устройство все още се синхронизира от лентата на състоянието си

Без кръг за зареждане е трудно да се разбере дали устройството ви все още се синхронизира или не. За щастие, две въртящи се стрелки се появяват в лентата на състоянието на вашия iPhone, iPad или iPod touch, когато се извършва синхронизация.

Изчакайте тази икона да изчезне, преди да извадите устройството си от Mac.

Рестартирайте Finder, за да върнете кръга за зареждане обратно

Ако кръгът за зареждане е изчезнал от Finder, можете да го поправите, като излезете и рестартирате приложението. Не трябва да опитвате това, докато е в ход синхронизиране или актуализация на софтуера, защото може да повредите устройството си.

За да рестартирате Finder, натиснете option + command + escape . Изберете Finder от списъка с приложения и щракнете върху Рестартиране .

Рестартирайте Finder от прозореца Force Quit.

Използвайте Terminal за проследяване на подробности за синхронизирането или актуализацията на софтуера

Можете да проследявате повече подробности за напредъка на синхронизирането на вашето устройство или актуализации на софтуера с помощта на Терминал.

Има няколко различни команди, които можете да използвате, за да направите това: едната показва напредъка на изтеглянето на софтуерната актуализация, а другата изброява всеки процес, който се извършва между Finder и вашето устройство.

Обяснихме ги и двете по-долу.

Проследявайте процеса на изтегляне за актуализации на софтуера

Копирайте и поставете следната команда в Terminal, за да проследите напредъка на изтеглянето на актуализациите на вашия iPhone.

while true

do

clear

ls -lhrt ~/Library/iTunes/iPhone\ Software\ Updates

sleep 20

done

Тази команда показва каква част от актуализацията на софтуера е изтеглен от вашия Mac досега, показана в MB. Ако знаете общия размер на актуализацията, можете да разберете колко още Finder трябва да изтеглите.

Терминалът актуализира показанията на всеки 20 секунди. можете да я спрете с натискане на контрол + C .

Преглеждайте поток на живо от синхронизиране и други процеси на вашето устройство

AMPDevicesAgent на вашия Mac управлява комуникацията между Finder и вашия iPhone, iPad или iPod touch.

Можете да използвате следната команда на терминал от потребител на StackExchange, за да отпечатате активна активност от AMPDevicesAgent. Това ви позволява да видите какво се случва с вашето устройство във всеки един момент.

log stream \

--info \

--signpost \

--style compact \

--predicate 'senderImagePath contains[cd] "AMPDevicesAgent"'

Данните не са красиви и има много. Но ако отделите време да прегледате всеки ред, има някои полезни кюлчета информация, които да намерите.

Това включва общия брой видеоклипове, снимки или песни на вашето устройство, което може да означава колко близо е до завършване на синхронизирането ви.

Вашият пробег може да варира в зависимост от това колко полезна е тази команда.

Върнете вашия Mac на High Sierra, за да продължите да използвате iTunes

Нито едно от тези решения не спира особено дъха. Ако все още не сте доволни от възможността на Finder да проследява напредъка на синхронизирането и актуализациите на софтуера за вашия iPhone, iPad или iPod touch, ви предлагаме да оставите официална обратна връзка за Apple.

Ако достатъчно хора оставят отзиви за тази липсваща функция, Apple може да я добави към следващата актуализация.

До този момент можете да понижите вашия Mac до по-стара версия на macOS, за да продължите да използвате iTunes вместо това.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found