Какво е Apple ID и как да го получа?

Ако притежавате продукти на Apple (iPad, iPhone, iPod, Apple TV, Macbook и др.), Вероятно вече имате Apple ID. Но ако сте нов в Apple, тази статия обяснява основна информация за Apple ID и как можете да получите такава.

Какво е Apple ID

По принцип Apple ID е тип „всичко в едно“, който можете да използвате, за да се възползвате от различни услуги и продукти на Apple, като FaceTime, iMessage, iCloud, iTunes Store, Mac App Store и App Store. Моля, вижте това за списък с най-често срещаните услуги и продукти на Apple, които използват Apple ID. Не са ви необходими различни Apple ID за различни услуги. С един Apple ID можете да използвате всички тези услуги. Въпреки че не се нуждаете от Apple ID, за да можете да използвате продукт на Apple (като iPhone), няма да можете да използвате много от функциите на вашия продукт на Apple без такъв. Без Apple ID все още можете да използвате своите устройства на Apple на основно ниво. Например, без Apple ID не можете да изтегляте и инсталирате приложения, не можете да купувате медийно съдържание (филми, предавания и т.н.) и не можете да изпращате или получавате iMessages.

Как да се регистрирате за Apple ID

Можете да се регистрирате за Apple ID, като посетите My Apple ID. Регистрацията е безплатна и не се нуждаете от кредитна карта. Единственото нещо, от което се нуждаете, е валиден имейл адрес. Моля, обърнете внимание, че Apple ID трябва да е валиден имейл адрес (например [имейл защитен] или [имейл защитен]). Това означава, че вашият идентификационен номер за вход ще бъде този имейл адрес, който сте избрали. Има и други начини за създаване на Apple ID. Например, когато за първи път настроите вашето iOS устройство, една от незадължителните стъпки е да създадете Apple ID.

Имайте предвид, че може вече да имате Apple ID. Ако не можете да си го спомните или не сте сигурни, можете да опитате да намерите вашия Apple ID, като посетите Find your Apple ID.

Ето как можете да получите Apple ID.

1. Посетете моя Apple ID (My Apple ID)

2. Щракнете върху „Създаване на Apple ID“

3. Попълнете формуляра.

4. След като изпратите формуляра, ще бъдете пренасочени към страница с надпис „потвърдете имейл адреса си“. Сега трябва да влезете в имейл акаунта си и да кликнете върху връзката Проверете сега. Ако не получите този имейл, моля, вижте тази статия.

5. След като щракнете върху връзката Проверка сега, ще бъдете длъжни да влезете, като използвате новосъздадените си потребителско име и парола за Apple ID.

6. Сега вашият Apple ID е проверен и можете да започнете да го използвате.

Други често срещани проблеми:

  • Настройки на акаунта на Apple ID на iPad, iPod или iPhone
  • Мога ли да изтрия Apple ID?
  • Как да променя отговорите на въпросите за сигурност за Apple ID?
  • Прехвърлете покупките на друг Apple ID

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found