Как да отстранявате проблеми с iPhone 6

Както обикновено се случва с продуктите на Apple, пускането на iPhone 6 и iPhone 6 Plus беше посрещнато с необуздан ентусиазъм. В тази последна версия на iPhone Apple избра да следва тенденциите, зададени от конкурентите, и създаде мобилен телефон, който има много по-голям сензорен екран от своите предшественици. По всички сметки iPhone 6 има огромен успех. В анкета, направена от списание Fortune, се изчислява, че продажбите на iPhone 6 ще достигнат 66 милиона продадени телефона до тримесечието, приключило на 27 декември. Apple обаче разби този рекорд, като продаде 74,5 милиона телефона. Докато повечето хора са доволни от покупката си, много хора се оплакват от проблеми с iPhone 6. Следват няколко от най-често срещаните проблеми на iPhone 6 заедно с тествани решения.

Проблеми с живота на батерията на iPhone 6

Основното оплакване, което хората имат с телефона си iPhone 6, са проблеми с живота на батерията. Тези проблеми се влошиха от актуализациите на IOS 8.1 и 8.2. Мнозина обаче смятат, че проблемът не е в актуализациите на операционния софтуер, а в дизайна на самия телефон.

За щастие има много опции, които потребителите на iPhone 6 могат да изпробват, ако телефонът им има изтощение на батерията. Благодарение на актуализациите на iOS 8, потребителите на iPhone 6 могат да видят кои фонови приложения излагат най-много време на живота на батерията и да ги изключат. Тази функция може да бъде намерена, като отворите Настройки-> Общи-> Използване-> Използване на батерията. На потребителите се представя списък с приложенията, които са използвали по-голямата част от заряда на батерията си през последните 24 часа и през последните 7 дни.

Друга възможност за удължаване на живота на батерията е да изключите функцията за опресняване на фона. Тази функция е създадена, за да позволи на приложенията да се актуализират във фонов режим. Колкото и удобна да е тази функция, тя също така изразходва живота на батерията. За да направите това, отидете в Настройки -> Общи -> Обновяване на фоновото приложение -> и изключете тази функция за всички ваши приложения или за отделни приложения. Други опции за запазване живота на батерията на iPhone 6 е намаляване на яркостта на екрана, изключване на push email, изключване на 4G LTE и в най-лошия случай използвайте телефона в самолетен режим.

Проблеми с Wi-Fi свързаността на iPhone 6

Често срещано оплакване във формулярите за дискусии на Apple са проблеми с iPhone 6, свързващ се с интернет. Проблемите варират от сива Wi-Fi чак до нестабилни връзки. За съжаление, нито ентусиастите на Apple, нито iPhone не са успели да измислят сигурна корекция за всички проблеми с Wi-Fi свързаността на iPhone 6. Въпреки това, има няколко опции, които са работили за повечето хора. Те включват нулиране на мрежовите настройки. Това е относително лесно да се направи и отнема само няколко минути. На iPhone 6 отидете в Настройки-> Общи-> Нулиране-> Нулиране на мрежовите настройки. Ще трябва да поставите паролата си отново и след това да изчакате няколко минути, докато телефонът преминава през рестартиране и прави някои промени.

Ако това решение не работи, отворете Настройки-> Поверителност-> Услуги за местоположение-> Системни услуги, за да изключите Wi-Fi мрежата. След това рестартирайте телефона и има голяма вероятност Wi-Fi да работи нормално.

iPhone 6 Bluetooth проблеми

Проблемите с Bluetooth са много чести сред потребителите на iPhone 6, особено когато се опитват да ги свържат със своя автомобилен софтуер. Подобно на проблемите с Wi-Fi свързаността, няма еднозначно твърдо решение. Много ентусиасти на Apple и дискусионни форуми на Apple коментират, че нулирането на всички настройки е помогнало да се решат проблемите с Bluetooth. Това може да стане, като отидете в Настройки -> Общи -> Нулиране -> Нулиране на всички настройки.

Друга възможност е да нулирате мрежовите настройки, като използвате стъпките, описани в раздела за Wi-Fi свързаност. След като направите това, натиснете бутона Sleep / Wake с бутона Home, докато логото на Apple се появи на телефона.

Неотзивчив сензорен екран

Имаше много оплаквания, че екранът на iPhone 6 не реагира. Изглежда проблемът се случва много с клавиатурата. Клавишите реагират бавно или просто не работят, когато телефонът е в портретен режим. В някои случаи едната половина от екрана напълно не реагира.

Някои решения включват:

 • Задръжте едновременно бутоните Sleep / Wake и Home, докато се появи логото на Apple.
 • Нулирайте всички настройки, като отидете в Настройки -> Общи -> Нулиране -> Нулиране на всички настройки. Забележка: След като направите това, ще трябва да настроите ID на докосване отново, да въведете отново паролите си и да качите отново тапета си. Данните на телефона ви обаче няма да бъдат изтрити.
 • Направете пълно нулиране на фабричните настройки. Тази стъпка ще изтрие всичко на телефона ви, така че е добре първо да направите резервно копие на телефона. Мнозина предлагат да настроят iPhone 6 като нов телефон, вместо да го възстановяват. Тези, които се опитаха да възстановят от iTunes или от iCloud, казаха, че проблемът се е появил отново.

Неизправност на iPhone 6 камера

Камерата на iPhone 6 е имала множество проблеми, включително хроматична аберация и лилави оттенъци. Други проблеми включват стартиране на приложението на камерата само за да видите черен екран и снимки, направени в неправилна ориентация. Някои решения включват следното:

 • Нулирайте настройките на телефона, като отидете в Настройки -> Общи -> Нулиране -> Нулиране на всички настройки. Определена информация ще трябва да бъде въведена отново, но няма да бъдат изтрити данни или снимки.
 • Някои собственици на iPhone 6 осъзнаха, че проблемите с камерата им се дължат на възстановяването на новия им телефон от резервно копие, направено от по-стар iPhone. След като настроиха iPhone 6 като нов и сложиха всичко на телефона ръчно, проблемът с камерата изчезна.
 • За някои проблемите с камерата са резултат от хардуерни неизправности. Ако случаят е такъв, просто се свържете с Apple или отидете в Apple Store, за да проверите телефона. Ако има проблем с хардуера, Apple ще замени камерата безплатно.

Touch ID не разпознава вашия пръстов отпечатък

Touch ID е любимата функция на смартфоните на Apple от iPhone 5S. Позволява на потребителите на телефони да отворят телефона си и да имат достъп до приложения, без да въвеждат код за достъп. За съжаление тази функция не винаги работи толкова добре, колкото би трябвало. В някои случаи са необходими повече от 10 опита на потребителите да отворят телефона си.

В зависимост от причината за неизправността, има няколко начина да накарате функцията Touch ID да работи правилно. В много случаи човек просто трябва да почисти мръсотията и остатъците от сензора и да се увери, че е чист. Ако това не работи, отидете в Настройки -> Touch ID и премахнете всички съхранени пръстови отпечатъци и добавете нов пръстов отпечатък, като следвате инструкциите.

Огъване

IPhone 6 е тънко алуминиево устройство. Много потребители се оплакват, че могат лесно да огънат устройството, като седят върху него или упражняват малко натиск. YouTube и други услуги за споделяне на видео са пълни с видеоклипове на потребители, които се опитват да огънат телефона си. В някои случаи те са успели да го направят успешно.

Най-добрият начин да предотвратите огъването на iPhone е да закупите калъф за него. Официалните случаи на Apple осигуряват страхотна защита, както и някои от случаите на трети страни, които се продават.

Проблеми със звука

Когато отстранявате проблеми със звука на iPhone 6, първата стъпка винаги трябва да бъде да се уверите, че безшумният режим не е активиран. Направете това, като погледнете в горната лява част на телефона превключвателя, който поставя телефона в безшумен режим. Ако телефонът е в безшумен режим, iPhone ще вибрира, но няма да възпроизвежда никакви звуци, предупреждения или звукови ефекти. Изненадващо е да се знае, че повечето потребители са успели да разрешат някои звукови проблеми с тази проста корекция.

Друга възможност е да задържите бутона Home с бутона Sleep / Wake, за да извършите мек нулиране. Ако проблемът продължава да е постоянен, занесете телефона в Apple Store, за да се направи оценка на хардуера.

Телефонът няма да се обажда

Докато iPhone 6 е пълен със звънци и свирки, основната му функция е да осъществява телефонни разговори. Много потребители се оплакват, че могат да осъществяват телефонни разговори една минута, но след това в следващата минута изобщо не могат да извършват телефонни разговори. Следват някои начини за отстраняване на този проблем:

 • Включете самолетен режим в приложението Настройки. Изчакайте няколко секунди и след това го изключете.
 • Извършете меко нулиране, като задържите бутона Home и Sleep / Wake, докато телефонът се нулира.
 • Деактивирайте настройката "Не ме безпокойте", като отидете в Настройки -> Не безпокойте.
 • Деактивирайте настройката за блокирани телефонни номера, като отидете в Настройки -> Телефон -> Блокиран.
 • Деактивирайте настройката за пренасочване на обаждания, като отидете в Настройки -> Телефон -> Пренасочване на повикване.
 • Извадете и нулирайте SIM картата.
 • Възстановете мрежовите настройки, като отворите Настройки -> Общи -> Нулиране -> Нулиране на мрежовите настройки.

Ако проблемът продължава, опитайте се да възстановите телефона като нов или се свържете с Apple, за да се направи оценка на хардуера на телефона.

iPhone 6 се срива и рестартира сам

Някои потребители на iPhone 6 се оплакват, че техните устройства се забиват в цикъл за зареждане и непрекъснато се изключват и включват отново. Проблемът обикновено възниква при стартиране на приложение. Потребителите се оплакват, че виждат син или червен екран. Този проблем се наблюдава повече при телефони с голям капацитет за съхранение и се смята, че той е свързан с компонентите за флаш памет на телефона.

В повечето случаи този проблем представлява хардуерен проблем и телефонът ще трябва да бъде заменен. Някои потребители са успели да използват фабрично нулиране и след това избирателно да инсталират приложенията, от които се нуждаят, на телефона си. Това обаче е трудоемка и радикална стъпка, която не гарантира резултати.

Някои казват, че актуализирането на телефона им до най-новата iOS е решило проблема. Това може да стане, като отидете в Настройки -> Актуализация на софтуера -> Изтегляне и инсталиране, когато е налична нова актуализация.

Не може да чува телефонни обаждания

Много потребители на iPhone 6 са се справили с разочароващия проблем, тъй като не са могли да чуят другия повикващ, когато правят телефонно обаждане. Някои решения включват:

 • Увеличаване на силата на звука и уверяване, че силата на звука идва през слушалките, а не през слушалките.
 • Почистете решетката на високоговорителя с помощта на четка или сгъстен въздух.
 • Уверете се, че нищо не е свързано към порта за слушалки.
 • Изключете Bluetooth, за да сте сигурни, че телефонното обаждане не е насочено към система високоговорители или към автомобилна система.
 • Отидете в Настройки -> Общи -> Достъпност и проверете дали функцията за премахване на шума по телефона е включена. Ако е, изключете го.
 • Извършете меко нулиране, като едновременно задържите бутона Начало с бутона Sleep / Wake, докато се появи логото на Apple.

С iPhone 6 Apple създаде уникален продукт, който му позволи да си върне хвърлената роля като цар на смартфоните. За щастие Apple бързо реагира на проблеми с телефоните им и се занимава със софтуерни проблеми, като периодично актуализира софтуера си. Собствениците на iPhone 6 могат да гарантират, че се възползват максимално от телефона си, като отделят време, за да се запознаят с неговите функции и да се запознаят с основните стъпки за отстраняване на неизправности, които могат да предприемат, за да поддържат телефона си работещ с максимална ефективност.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found