Колко данни консумира Facetime на вашия iPhone / iPad? Нека разберем

FaceTime е приложение за акции, предназначено да помогне на видео разговори с други потребители на Apple чрез интернет. Да, можете да го използвате само за видео разговори с други потребители на Apple. Независимо дали става въпрос за iPhone, iPad, iPod touch или потребител на Macbook, стига да имат съвместима версия на iOS, устройство на Apple и интернет връзка.

FaceTime е невероятно приложение за свързване с приятели и семейство; особено ако не споделяте общ пребиваващ град / държава. Той се нуждае от интернет, за да се свърже, естествено и дава на потребителите възможност да използват Wi-Fi или клетъчна връзка за данни. Ако вашият Wi-Fi няма ограничение, можете да използвате FaceTime колкото искате. Нещата обаче могат да станат малко сложни, когато сте на ограничен интернет план. Това е мястото, където трябва да проверите количеството данни, използвани от FaceTime повикване.

Тъй като приложението непрекъснато стриймира и качва видеоклипове, имайте предвид, че очевидно ще използва много повече данни от ежедневните ви приложения. За щастие на вашия iOS има опция, която предлага информация за това колко данни е изразходвало вашето обаждане с FaceTime.

Как да проверите използването на FaceTime на вашето iOS устройство

Индивидуално обаждане

Веднага след като приключите с обаждането си FaceTime, започнете, като отворите приложението Контакти. Докоснете раздела „Всички“ и след това „Последни“. Ще ви отведе до списък, показващ последните ви обаждания с FaceTime, като най-новите са в горната част.

Ако най-скорошното повикване е това, за което искате да проверите консумацията на данни, докоснете иконата за информация вдясно от името, която ще изглежда така:

След като докоснете иконата за информация, тя ще отвори раздел, който ще ви разкаже всичко по отношение на обаждането FaceTime. Информацията ще каже дали е получена или набрана, каква е била датата и часът, колко време е било и т.н. И очевидно, точно до продължителността, тя ще ви покаже колко данни са изразходвани за това обаждане в скоби. Ето как ще изглежда раздела

Кредит: OS X Daily

Тези цифри съответстват на действителната връзка времетраене. Десетминутно обаждане със сигурност ще отнеме минимум 150 MB данни. 30-минутно обаждане с FaceTime ще надхвърли 500 MB.

Ограничете използването на данни

Ако имате ограничен план за клетъчни данни или Wi-Fi, тогава „жадната за данни природа на FaceTime може да ви навреди. За щастие има опция, която може да ви даде отговорност за използването на вашите данни. Възможност за деактивиране на използването на данни за конкретно приложение. Можете да направите това и за FaceTime.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found