Как да използвам автоматично проследяване на съня на Apple Watch

Apple Watch може да изпълнява различни функции, включително да бъде фитнес тракер и сърдечен монитор. За съжаление, местното проследяване на съня не е едно от тях. Въпреки че слуховете сочат, че Apple добавя изцяло нова функция за автоматично проследяване на съня в нейното носимо устройство, приложенията на трети страни са единственото решение през 2019 г. Ето приложенията за проследяване на съня, които препоръчваме и защо.

AutoSleep Tracker за Apple Watch

В моята книга AutoSleep Tracker е най-доброто приложение за тази цел на пазара. Представено за първи път през 2016 г., приложението е лесно за използване (просто отидете да спите, хора) и предлага планини информация за всеки път, когато спите.

Използвайки усъвършенствана евристика, AutoSleep работи дори ако Apple Watch не е на китката ви по време на сън. Когато носите часовника си в леглото, приложението ще проследява съня и качеството ви и ще ви изпраща известие всяка сутрин, след като станете. Ако не носите часовника си в леглото, свалете часовника си, преди да затворите очи. Веднага щом докоснете своя iPhone или отново включите часовника си, AutoSleep ще разбере, че сте приключили със съня.

Препоръчва се:

  • Подобрете съня си с тези настройки на iPhone
  • Здравословен начин на живот: Нова година, Приложения за изтегляне от Apple Watch, за да живеете по-добре
  • Как да организирате вашия Apple Watch Dock

В идеалния случай трябва да носите часовника си в леглото, когато използвате AutoSleep Tracker. Когато го направите, също ще получавате отчет всяка сутрин за качеството на съня си. Този доклад използва времето за сън, безпокойството, времето в будно състояние и сърдечната честота, за да оцени качеството на съня ви и да предложи предложение за подобряване на резултата ви. Ако не носите часовника си по време на лягане, приложението ще улови само времето, през което спите.

Друг бонус : Приложението включва функция за калибриране, която ви позволява да научите приложението повече за вашите специфични модели на сън. Приложението използва тази информация, за да направи по-точни оценки напред.

Бонус №2 : AutoSleep Tracker е придружаващо приложение към високо оцененото приложение HeartWatch, което използва вашия Apple Watch, за да следи здравето на сърцето ви през целия ден.

На цена от $ 2,99, AutoSleep Tracker се предлага в App Store. Приложението HeartWatch също е $ 2,99.

Възглавница Автоматичен тракер за сън

Възглавницата е достойна алтернатива на AutoSleep, въпреки че не е любимата ми, тъй като е много повече приложение за iPhone, отколкото за Apple Watch. Независимо от това, той работи много добре като интелигентен асистент за сън, като анализира автоматично вашите цикли на сън. Освен това приложението включва звуци за подпомагане на съня, персонализирани прозрения, съвети и др.

В Apple Watch приложението се фокусира върху автоматичния режим на инструмента, който открива сесиите на заспиване без въвеждане от потребителя. Pillow използва тази информация, за да създава отчети, видими и на двете устройства на Apple.

Забележка : Не всяка функция на Pillow се предлага независимо от Apple Watch. Например не можете да слушате мелодиите за помощ на съня само на носимото устройство.

Една област, в която Pillow лесно може да спечели AutoSleep Tracker, е проектирането на приложения. Първо, Pillow много прилича на родните приложения на Apple Watch на Cupertino. Второ, Pillow предлага пълна гама от усложнения на Apple Watch Series 4, които досега липсват при AutoSleep. Те включват усложнения за най-новите Infograph и Infograph Modular лица на Watch.

Възглавницата е безплатна в App Store; ще трябва да платите $ 4,99, за да получите повечето разширени функции. Тази такса е еднократна.

Други възможности

AutoSleep и Pillow не са единствените приложения за автоматично проследяване на съня в App Store. Други включват следното.

Sleep Watch (безплатно, покупки в приложението)

Подобно на AutoSleep, Sleep Watch не изисква iPhone, който да управлява вашия анализатор на съня. Веднъж инсталиран, той просто работи всеки път, когато си лягате. Всяка сутрин ще намерите информация за вашето ежедневно време за сън и цикъла на съня, средния сърдечен ритъм на съня, спадане на пулса на съня, спокоен сън и много други.

Sleepmatic от Sleepmatic ($ 1,99)

Получавайки дизайнерско вдъхновение от Fitbit, приложението Sleep Tracker от Sleepmatic автоматично записва съня ви и дреме и осигурява проницателен анализ на съня всеки ден. Той също така предлага възможност за регулиране на чувствителността, ако откриването на съня не е идеално за вашата ситуация. Подобно на другите приложения в този доклад, Sleep Tracker поддържа Apple HealthKit.

Ами Apple?

Още през 2017 г. Apple закупи финландската компания Beddit, производител на устройства за проследяване на съня като Beddit 3 Sleep Monitor. Към днешна дата единственият начин да се възползвате от приложението Beddit е да закупите едно от самостоятелните устройства на компанията. Това обаче вероятно ще се промени скоро.

Според Bloomberg, Apple планира да добави собствено проследяване на съня към Apple Watch още през 2020 г. Засега компанията работи с тестери в тайни сайтове, за да въведе тази функция в своите темпове. Изглежда, че Apple прекарва много време в това как проследяването на съня влияе на живота на батерията на Apple Watch.

Докладът обяснява:

Една практическа необходимост за проследяване на съня в интелигентен часовник е батерията, която може да издържи няколко дни. Всеки модел на Apple Watch до момента се рекламира като способен да издържи един ден с необходимостта да го зареждате всяка вечер. За сравнение, часовниците на Fitbit с проследяване на съня се предлагат на пазара като способни да издържат до една седмица с едно зареждане.

Все още не е известно дали функцията за проследяване на съня ще бъде ексклузивна за Apple Watch 2020 или ще бъде достъпна за тези с по-стари модели. Най-вероятно уникалните функции ще бъдат запазени за тези с най-новия модел на Apple Watch.

Влизането на Apple тук не означава непременно края на третите проследяващи съня за Apple Watch. Това обаче може да ги затрудни да се конкурират, особено ако инструментът на Apple използва сензори, чиито външни лица няма да имат право да пипат за своите приложения. Независимо от това, това е много месеци почивка.

Финални мисли

Проследяването на съня влияе върху живота на батерията на Apple Watch. Въпреки това не съм забелязал значителни промени при използване на някое от гореспоменатите приложения. Продължавам да зареждам носещото си устройство всеки ден, за добро или лошо. Надяваме се, че бъдещите часовници на Apple (дори такива без вградено проследяване на съня) ще предлагат подобрения на батерията, които удължават времето между зарежданията с дни, а не само с часове.

Автоматичните проследяващи съня за Apple Watch предоставят ценна информация на потребители, които може да страдат от сънна апнея или други проблеми, свързани със съня. Чрез събиране на данни от Apple Watch, тези приложения могат да препоръчат решения за по-добър нощен сън. Въпреки че нито едно приложение не е перфектно, някои са по-добри от други.

AutoSleep Tracker и Pillow са две от най-популярните приложения за проследяване на съня на пазара. Всеки може да предостави полезна информация на потребителя само след една нощ на използване. Други приложения, като например Sleep Watch и Sleep Tracker, също са полезни, въпреки че може да липсва набор от функции.

След като вземете решение за проследяване на съня, придържайте се към него и ни уведомете кое сте избрали в коментарите по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found