Как да намерите публични плейлисти в Apple Music, създадени от други

Apple Music и Spotify са доста подобни платформи. Но не винаги се чувства така. Вземете например публични плейлисти „общност“. Те са лесно достъпни в Spotify, малко по-малко в Apple Music. Но те всъщност съществуват на платформата за стрийминг на Apple.

Независимо дали сте потребител на Apple Music от известно време или просто превключвате към платформата от Spotify, ето всичко, което трябва да знаете за създаването и намирането на публични плейлисти.

Основите

Ако искате вашият плейлист да е публичен, уверете се, че това превключване е отметнато.

Плейлистите функционират малко по-различно в Spotify и Apple Music. В Spotify плейлистите могат да бъдат публични или частни. В Apple Music публичните плейлисти са технически споделени плейлисти.

Създаването на споделен плейлист е доста лесно в Apple Music:

  • Отворете приложението Apple Music.
  • Намерете песен и натиснете и задръжте върху нея. В менюто, което се показва, изберете Добавяне към списък за изпълнение. Можете също да създадете нов плейлист, като отворите Библиотека> Плейлисти.
  • От тук трябва да видите бутон, който казва Покажи в моя профил и в Търсене под описанието. По този начин правите публичен плейлист.
  • След като натиснете този превключвател, плейлистът ще бъде достъпен за всеки в Apple Music да слуша и добавя към собствената си библиотека.

Струва си да се отбележи, че може да не видите тази опция, ако нямате профил в Apple Music. По същия начин може да срещнете проблеми, ако профилът ви не е публично видим. Можете да създадете профил в Apple Music или да промените настройките на профила си, като отидете на За вас и натиснете иконата на човека .

Как да споделяте плейлист в Apple Music

Искате ли да изпратите плейлист на приятел? Използвайте листа за споделяне за редица опции за споделяне.

Ако искате да споделите един от публичните си плейлисти с приятелите си, не е нужно да им изпращате името му за търсене. Всъщност можете да им го изпратите директно.

Това варира в зависимост от платформата, на която сте в момента. За устройства с iOS просто докоснете иконата с три точки и иконата за споделяне на лист. На компютрите това е иконата с три точки и след това бутонът Share Playlist. За потребителите на Android това е лист за споделяне в стил Android.

Оттук можете да изпращате плейлисти на Apple Music до голямо разнообразие от контакти чрез Messages, Mail, Twitter, Facebook, AirDrop или чрез други приложения.

Само имайте предвид, че получателят ще трябва да бъде абонат на Apple Music, за да слуша реално плейлиста.

Как да намерите публични плейлисти в Apple Music

Публичните, създадени от потребителите плейлисти ще се покажат под „Споделени плейлисти“.

Има няколко начина да намерите действително плейлисти, създадени от други потребители на Apple Music.

  • Най-простият начин е просто да получите плейлист от приятел или член на семейството, разбира се.
  • Друг често срещан начин е просто да ги откриете в За вас под подзаглавието „Вижте какво слушат приятелите“. Имайте предвид, че всяка песен, албум или плейлист, които се появяват в този списък, са само от хора от вашия списък с приятели.
  • Ако искате да намерите публичен плейлист от някой извън вашия списък с приятели, ще трябва да го потърсите. Просто докоснете Търсене в долния десен ъгъл и въведете заявка. В списъка с резултати просто превъртете надолу, докато видите „Споделени плейлисти“.

След като намерите плейлист, който ви харесва, можете просто да го слушате или да добавите копие на плейлиста във вашата библиотека.

Как да запазите публични плейлисти на вашия iPhone или iPad

Ако намерите страхотен плейлист, пълен със задръствания, които искате да добавите към собствената си библиотека, можете. Има няколко опции за това.

Първият е просто да докоснете бутона + Добавяне в горната част на публичен плейлист (или плейлист на приятел). Това ще запази плейлиста във вашата библиотека.

Има няколко предупреждения към този метод, обаче. Ако собственикът на плейлиста добави или изтрие някакви песни, това ще се отрази на вашето копие на плейлиста. Това е така, защото по подразбиране Apple Music запазва запазените плейлисти отделно от вашата действителна библиотека.

Като цяло можете да добавите песен към плейлиста в музика на Apple, без да я добавяте към библиотеката си. Apple обяснява процеса в своята бяла книга тук.

Ако искате да запазите точното копие на плейлист във вашата библиотека, можете да промените това поведение в Настройки. Просто се насочете към Settings -> Music и натиснете превключвателя до Add Playlist Songs.

Вие сте фен на Apple за музика? Кои са някои от последните подобрения, които наистина правят деня ви? Какви допълнителни функции трябва да представи Apple в Apple Music. Моля, уведомете ни, като използвате коментарите по-долу.

скорошни публикации