Използване на Find My iPhone Activation Lock Lookup Tool

Страхотен инструмент за тези, които се интересуват от употребявани iPhone, iPad, iPod Touch и Apple Watches е Find My iPhone Activation Lock Lookup Tool. Този инструмент ви помага да научите дали даден iDevice е откраднат, изгубен или е надявам се да бъде използван повторно . Затова използвайте този инструмент за търсене на заключване за активиране на iPhone по всяко време, когато вие или някой, който ви интересува, искате да закупите или получите като подарък използван iPhone или друг iDevice. Този инструмент ви помага да видите текущото състояние на заключването за активиране на iDevice.

За съжаление, от 2017 г. Apple премахна инструмента си за проверка на състоянието iCloud Activation Lock от своя уебсайт .

Има обаче заобиколно решение за купувачите на пазара за iDevice втора ръка (New-To-You или Used). А някои хора съобщават, че Apple ще деактивира заключването на активирането за потребителите, след като им бъде предоставено легитимно доказателство за покупка.

Слово за предпазливост

Понастоящем това заобиколно решение работи, но Apple може по всяко време да го премахне напълно от уебсайта. Така че, ако този метод вече не работи, уведомете ни.

Защо чистият ESN е важен? 

Вашият ESN или електронен сериен номер е шлюз за активиране на вашия iPhone или друг iDevice с Apple и в безжична мрежа. Понякога iPhone (и други iDevices) имат лоши или включени в черния списък ESN - и обикновено има три причини защо:

 1. Собственикът не е изплатил напълно iPhone
 2. IPhone все още е активен, но под чужд акаунт
 3. Някой съобщи, че iPhone е загубен или откраднат 

Ако iDevice има някое от трите изброени обстоятелства, този iPhone НЯМА да се активира в акаунт на оператор на друг клиент

Мислехте, че вашият iPhone е откраднат или изгубен, но след това го намерихте?

Ако сте съобщили, че вашият iPhone е загубен или откраднат на вашия оператор, трябва да се обадите на вашия оператор и да му кажете, че сте намерили телефона. Ако не направите това, това устройство ще има лош ESN и вие (или някой друг) няма да можете да го активирате с мобилния си оператор или с Apple.

Как да търсите Състояние на активиране на iPhone ОБНОВЕНО 2017

 1. Посетете уебсайта за поддръжка на Apple
 2.  Изберете iPhone от списъка с устройства
 3. Щракнете върху която и да е категория за търсене на ХАРДУЕР, като Поправки и физически щети или Батерия, Захранване и Зареждане.
 4. На следващата страница изберете конкретен проблем като повреда на екрана, операционна система не реагира или не може да се изключи
 5. Докоснете Изпращане за ремонт.
 6. След това въведете серийния номер на вашето устройство, IMEI или MEID, за да проверите състоянието му на заключване на активиране
 7. Ако е активирано заключване на активиране (или Find My iPhone), ще видите съобщение с извинение, но не можем да създадем поправка, докато Find my iPhone е активен

Към декември 2017 г. чухме от няколко читатели, че това решение вече не е жизнеспособно. Сега трябва да въведете информация за плащане, преди да стигнете до проверката на състоянието на заключване на активирането.

Проверете чрез трета страна!

Друг чудесен начин за проверка на заключването ви за активиране (ESN - електронен сериен номер) е чрез мобилния ви оператор или дистрибутори на трети страни като Swappa и Ting. Най-добрият вариант да проверите ESN на iPhone е чрез основните мобилни оператори. Но ако вашият оператор няма инструмент за проверка на ESN, тогава реселъри на трети страни като Swappa са добър вариант. Въпреки това, когато използвате тези ESN пулове на дистрибутори, не забравяйте да включите информацията си в повече от един сайт. Понякога тези дистрибутори предоставят неправилен ESN статус - така че най-добре е да удвоите, дори да проверите тройно!

Така че, ако мислите да закупите употребяван iPhone или друг iDevice, използвайте тези сайтове на трети страни или уебсайтове на оператори, за да проверите валидността на вашия New-To-You iPhone и дали IMEI е чист за активиране!

Закупуване на втора ръка iPhone?

Никога не поемайте собствеността върху използвания iPhone, iPad или iPod touch, докато не бъде премахнат от акаунта на предишния собственик

Изпълнете тези стъпки, ПРЕДИ да купите НИКАКВИ притежавани преди това iDevice

 1. Включете устройството и плъзнете, за да отключите
 2. Ако се появи екранът за заключване на паролата или началният екран, устройството не е изтрито
  1. Помолете продавача да изтрие напълно устройството, като отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Изтриване на цялото съдържание и настройки
  2. НЕ ЗАКУПВАЙТЕ използвани iPhone, iPad или iPod touch, докато не бъдат изтрити
 3. Знаете, че дадено устройство е готово за използване, когато бъдете помолени да „настроите своя iPhone“, „настроите своя iPad“ или „настроите своя iPod“ при първото му включване
  1. Започнете процеса на настройка на устройството
  2. След като изберете език, регион и се свържете с мрежа, активирането започва.
   1. Ако бъдете помолени за Apple ID и парола на предишния собственик, устройството все още е свързано с неговия акаунт
   2. Накарайте продавача да въведе паролата си. Ако предишният собственик не присъства, помолете го да премахне устройството от акаунта си дистанционно чрез инструмента на icloud.

Винаги проверявайте ESN, когато купувате iPhone втора ръка

Ако закупите устройство с лош или включен в черния списък ESN, единственият начин да промените състоянието му е чрез първоначалния собственик. И това често е невъзможно. За да купувате и продавате винаги безопасни iPhone, използвайте инструмента ESN на вашия оператор или пуловете на трети страни, споменати по-горе. Не се забивайте със скъп тухлен iPhone или iDevice!

За да намерите IMEI / MEID или серийния номер на iDevice на вашия iPhone, има няколко различни метода

 1. За всички iDevices, включително Apple Watch, отидете в Settings> General> About  
 2. Използвайте iTunes, изберете вашето устройство и щракнете Резюме (работи само ако вашият iDevice се синхронизира с iTunes)
 3. За iPhone щракнете върху телефонен номер, за да видите IMEI / MEID
 4. При клетъчен модел iPad щракнете върху Сериен номер, за да видите IMEI / MEID
 5. За Apple Watch намерете серийния номер, гравиран на гърба на часовника
 6. При iPhone 5 и по-нови версии, всички iPad и iPod Touches и оригиналния iPhone, IMEI / MEID и / или серийният номер е на гърба на вашето устройство
 7. За iPhone 4S и по-долу и iPhone 6S, IMEI / MEID е в тавата на SIM картата
 8. IMEI / MEID номерата също се намират на оригиналната опаковка за iDevice, така че ако имате достъп до тази опаковка, погледнете белия етикет, който се доставя с всеки iDevice.
 9. Можете също да намерите серийния номер на продукта си в оригиналната разписка на продукта или фактура
 10. Можете също да опитате да наберете * # 06 # на телефона си и Apple изпраща вашия IMEI / MEID номер чрез текст

Какво да направя, ако предишният собственик е забравил да изключи Find My iPhone Lock Activation Lock?

Ако предишният собственик просто е забравил да премахне iDevice от акаунта си, най-лесното е да го помолите да го премахне сега. Ако обаче този собственик не е на разположение, има няколко опции.

Разгледайте нашите статии за употребявани iPhone и iDevices, Как да настроите употребяван iPhone / iPad и Ръководство за покупка на iPhone, за да научите повече съвети за извличане на максимума от нашите New-to-You iDevices.

И ако случайно сте на пазара, за да продадете своя iPhone или iDevice, разгледайте нашата статия относно стъпките, които трябва да направите, преди да изпратите този iDevice на следващото му пътуване.

И разгледайте тази статия, ако търсите или купувате, или продавате.

Обобщение

Урок: Не купувайте устройство втора ръка, без да проверите физически дали iCloud е включен .

Ако купувате онлайн, така или иначе рискувате. Според Apple, Activation Lock трябва да бъде деактивиран, преди дадено устройство да бъде предадено или продадено на друго лице.

Ако не го направите, устройството е неизползваемо за всеки нов собственик. С този инструмент Apple улеснява процеса на проверка за заключване на активирането. И се надяваме, че пречи на хората да купуват устройство, което може да бъде заключено, защото е загубено или откраднато.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found