Каква е сделката със специфичните пароли за приложения на Apple? Ето всичко, което трябва да знаете

Данните, които съхранявате в услугите на Apple, обикновено са доста сигурни. И така, какво се случва, когато услуга на трета страна трябва да получи достъп до тези данни? Въведете пароли за конкретно приложение на Apple.

Независимо дали имате нужда от грунд за пароли за конкретни приложения или просто искате да разберете как да ги използвате и управлявате, ето всичко, което трябва да знаете за функцията на Apple.

Свързани

  Какви са специфичните пароли за приложения на Apple?

  Паролите за приложения са специфична функция за защита, която ви позволява да използвате приложения на трети страни с вашите данни на Apple (без да им давате твърде много достъп).

  Паролите за приложения са по същество произволно генериран начин за приложение или услуга на трета страна за достъп до определени части от вашия Apple ID. Те по същество са единственият начин да използвате услуга на трета страна с определени услуги на iCloud, като поща, контакти или календар.

  Това, което отличава специфичните за приложения пароли освен обикновената интеграция на различни приложения, е, че те са много по-сигурни. Като цяло приложенията, които свързвате с вашия Apple ID, имат достъп само до три типа данни от вашия акаунт в Apple: имейл, контакти или събития.

  Ще използвате парола за конкретно приложение за всяко приложение за мобилни устройства, настолни компютри или браузъри, което изисква достъп до някои части от вашите Apple ID данни, като събитията, които създавате в Календар или адресите в Контакти

  Парола за конкретно приложение позволява на услуга на трета страна да има достъп, да речем, до вашите календарни дати - но нищо друго. Той също така гарантира, че вашата парола или идентификационни данни за вход никога не се споделят с друга услуга или се съхраняват на техните сървъри.

  Как да използвам пароли за конкретни приложения

  Екранът за парола за приложението е малко скрит, но ще го намерите на сайта на Apple ID.

  Забележка: За да използвате пароли за конкретни приложения, трябва да се уверите, че е активирано двуфакторното удостоверяване във вашия акаунт на Apple. Ако не е, това все пак препоръчваме да направите.

  Създаването на парола за конкретно приложение всъщност е доста лесно. Но можете да го направите и чрез официалния портал за управление на Apple ID.

  • Отидете до уеб страницата на Apple ID на Apple. Влезте с вашите идентификационни данни. (Може да се наложи да удостоверите чрез двуфакторна, ако не сте на доверено устройство.)
  • Тук ще намерите няколко подзаглавия - включително една, която казва „Сигурност“.
  • В секцията „Защита“ ще видите бутон под пароли за конкретни приложения, който казва „ Генериране на парола ...“
  • Въведете етикет за парола, за да можете да следите паролите за конкретно приложение.
  • След като го направите, ще намерите паролата за приложението. Запишете това или копирайте и поставете.

  Със специалната парола за приложение в ръка вече можете да свържете приложение на трета страна към вашия Apple ID.

  Точният процес за влизане с парола за конкретно приложение ще варира в зависимост от приложението. Те трябва да предложат инструкции как да го направят.

  Някои приложения имат специфичен раздел за свързване на вашата парола за конкретно приложение. За други приложения просто въведете имейл адреса, свързан с вашия Apple ID и паролата за приложението в полето за парола.

  Как да управлявате и отменяте пароли за конкретни приложения

  Можете да видите колко активни пароли за конкретни приложения имате, като натиснете Преглед на историята.

  По всяко време можете да имате само 25 активни пароли за специфични приложения, свързани с вашия Apple ID. Но ако откриете, че не се нуждаете от една от тези пароли, винаги можете да я оттеглите.

  Това също е полезно, ако имате съмнения относно сигурността или поверителността на услуга на трета страна. Можете да оттеглите паролата му за конкретно приложение, без да е необходимо да променяте основната си парола или да нулирате акаунта си.

  Говорейки за това, ако все пак промените паролата на вашия Apple ID, всички специфични за приложението пароли, които използвате, ще бъдат отменени като мярка за сигурност.

  След като бъдат отменени, ще трябва да генерирате нова парола за конкретно приложение, за да продължите да използвате тази услуга.

  Искате ли да оттеглите индивидуална парола за конкретно приложение? Просто натиснете иконата X до нея.
  • Влезте отново в страницата на вашия акаунт на Apple ID.
  • Намерете секцията Сигурност и натиснете бутона Редактиране до нея.
  • Под раздела за специфични за приложението пароли сега ще видите малък бутон, наречен „Преглед на историята“.
  • Тук ще намерите колко активни пароли за конкретни приложения имате в момента. Също така ще видите кога точно сте го създали, както и етикета, който първоначално сте му дали.
  • За да изтриете една парола за конкретно приложение, натиснете X до нея.
  • Трябва да се отървете от всичките си пароли за приложение в бързаме? Можете да кликнете върху Отмяна на всички.
  • Когато приключите с управлението им, просто натиснете бутона Готово.

  След като оттеглите парола за конкретно приложение, тя вече няма да има достъп до вашето съдържание на Apple. Конкретната парола също ще бъде обезсилена за постоянно, така че не може да бъде използвана повторно по пътя.

  Няколко допълнителни бележки и съвети

  Въпреки че използването на пароли за конкретни приложения е доста просто, ето няколко допълнителни съвета, които е удобно да знаете за услугата.

  • Apple препоръчва да използвате различна парола за конкретно приложение за всяка услуга или приложение на трета страна. Ние също го правим. Но всъщност можете да използвате повторно парола за конкретно приложение в множество приложения на трети страни (стига да не бъде отменена). От друга страна, няма да можете да видите отново парола за конкретно приложение, след като бъде генерирана. Така че, ако искате да използвате повторно, не забравяйте да го запишете някъде достъпно.
  • Въпреки че не е задължително да помните паролата си за конкретно приложение, най-добре е да се отнасяте с тях точно като с обикновената си парола. Пазете ги от грешните ръце. Ако лош актьор случайно го получи, те могат да го използват за подли цели, включително събиране на част от вашите данни.
  • Някои услуги на трети страни не се нуждаят от пароли за конкретни приложения, особено тези в партньорство с Apple. Един забележителен пример е iCloud за Windows. Докато сте влезли в iCloud за Windows, няма да имате нужда от пароли за конкретни приложения, когато използвате софтуер на Microsoft.
  • Може да се нуждаете и от пароли за конкретни приложения за по-стари устройства на Apple, като Mac, които работят със софтуер, по-стар от Mac OS X Lion 10.7.5 или iOS устройства, които работят с iOS 5 или по-нова версия.

  Отстраняване на специфични пароли за приложения

  Ако конкретна парола за конкретно приложение не ви позволява да влезете в услугите на Apple от приложение на трета страна, препоръчваме да я отмените и да създадете нова.

  Ако по някаква причина тази нова парола за конкретно приложение не работи, вероятно има проблем с приложението, което се опитвате да използвате. Уверете се, че приложението все още се поддържа. И в най-лошия случай се свържете с разработчика за допълнително отстраняване на неизправности.

  Надяваме се, че сте намерили тази статия информативна и полезна. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found